قلم شما، ادامه سلاح بچه‌های زمان جنگ است


سخنرانی مرتضی سرهنگی ،سردارنقدی،سردار فدوی
5471 بازدید
ایران انقلاب اسلامی جنگ تحمیلی تاریخ شفاهی

قلم شما، ادامه سلاح بچه‌های زمان جنگ است

در آئین اختتامیه سیزدهمین جشنواره کتاب سال پاسداران اهل قلم مطرح شد؛

سرهنگی: نظام رسانه‌ای ما هنوز از تبلیغ جنگ به سمت تعقل نچرخیده است

مرتضی سرهنگی در آئین اختتامیه سیزدهمین جشنواره کتاب سال پاسداران اهل قلم، گفت: جنگ دو دستور زبان دارد؛ یکی دستور زبان عصر جنگ که دستور زبان حماسی است. دیگری دستور زبان بعد از جنگ که دستور زبان تعقلی است. امروز باید دستور زبان ما تعقلی باشد و اندیشمندان و اهالی فرهنگ و قلم در این راستا کار کنند. ولی نظام رسانه‌ای ما هنوز از تبلیغ جنگ به سمت تعقل نچرخیده است.

 سرهنگی: نظام رسانه‌ای ما هنوز از تبلیغ جنگ به سمت تعقل نچرخیده است

آئین اختتامیه سیزدهمین جشنواره انتخاب کتاب سال پاسداران اهل قلم، صبح امروز (دوشنبه 8 بهمن) با حضور سردار محمدرضا نقدی؛ معاون فرهنگی سپاه پاسداران، سردار علی فدوی؛ معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران، سردار علی‌محمد نائینی؛ رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه، سردار محمدعلی آسودی؛ مشاور نماینده ولی فقیه در سپاه، مرتضی سرهنگی و جمعی از اهالی قلم در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) برگزار شد.

 وجه فرهنگی سپاه بالاتر از وجه نظامی آن است

سردار فدوی در این آئین بیان کرد: وضعیت امروز ما در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی،‌ با دهه‌های قبل حتی چند سال گذشته قابل مقایسه نیست. روند روبه جلوی انقلاب نه صرفا در جغرافیایی که مربوط به ما است، بلکه در دیگر جغرافیاها نیز دیده می‌شود. دشمنان از نظر ابزار رسانه‌ای و علم و امکانات از ما جلوتر هستند، ولی چون ما به شروط الهی عمل کرده‌ایم، خود را به قدرت بی‌انتهای خداوند اتصال داده‌ایم.

 وی ادامه داد: مجموعه سپاه، مجموعه‌ای پاسدار انقلاب اسلامی است. با توجه به پررنگ بودن وجهه مقابله با تهدید‌های سخت در دوران 8 ساله دفاع مقدس و پس از آن، این ذهنیت به‌وجود آمده که سپاه فقط وجهه نظامی دارد، ولی مقابله با جنگ نرم و فعالیت در حوزه فرهنگ، یکی از مهم‌ترین وجوه این نهاد است. در این وجهه باید حتی موفق‌تر از آن دوران سخت عمل کنیم. وقتی اسم ما پاسدار است، قلم‌هایی که می‌زنیم و نتیجه این قلم‌ها باید بتواند سر ما و ملت ایران را بر بالینی بگذارد و اثرگذار باشد.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه، افزود: سه هزار اهل قلم داریم که باید این روند را از نظر کمی و کیفی تقویت کنیم و نویسندگی مثل خیلی موضوعات دیگر، قابل آموزش است و اگر به این امر و دیگر وجوه تاثیرگذار توجه کنیم، به افق‌های بالاتری دست خواهیم یافت.

 سردار فدوی در پایان سخنانش،‌ با بیان اینکه وجه فرهنگی و دینی سپاه، خیلی بالاتر از وجه نظامی آن است، گفت: وقتی یکی مثل امام خمینی (ره)، سپاه را ایجاد کرده، در هر کاری که سپاه انجام می‌دهد، روح امام (ره) در آن دیده می‌شود.

امروز راه مبارزه با سلطه، آگاهی است

سردار نقدی؛‌ معاون فرهنگی سپاه پاسداران نیز در این آئین اظهار کرد: انقلاب اسلامی آمد و ترس را در ملت از بین برد و عشق به شهادت را جایگزین کرد. دشمنان امروز دیگر به‌طور غریزی دریافته‌اند که با حمله نظامی و زور، کاری از پیش نخواهند برد، لذا از حربه دیگری استفاده کردند و آن ایجاد طمع زندگی بهتر در سایه سلطه برای ملت‌ها بود.

وی افزود: امروز ابزار دشمن، ابزار فرهنگی است. ابزاری همچون قلم و کتاب که مقدس است و باید برای رشد ملت‌ها استفاده شود، توسط دشمنان ملت‌ها برای گسترش جهل استفاده می‌شود. از کتاب استفاده می‌کنند و اندیشه و تئوری‌های بی‌سروته می‌بافند تا بشر را مهار کنند. ولی پیاده‌سازی همین تفکرات بی‌پایه، امروز دیگر رسوا شده است. متاسفانه اکنون یک سری از مسئولان ما معتقد به دستان باز در فضای مجازی هستند و این ایجاب می‌کند که حرکت ما برای جنبش آگاهی‌بخشی بیشتر شود.

معاون فرهنگی سپاه پاسداران گفت: قلم‌ها باید بیشتر به حرکت درآید و زبان‌هایی که پشتش تفکر وجود دارد، بیشتر به جنبش درآید. امروز راه مبارزه با سلطه، آگاهی است. اینکه پاسداران در عرصه قلم قدم برداشته‌اند، چیزی فوق برنامه نیست، بلکه متن برنامه است. نوشتن و بیان اندیشه متعالی، متن رسالت امروز ما است که بتوانیم استقلال و آزادی‌مان را حفظ کنیم.

 سردار نقدی در پایان تصریح کرد: همه پاسداران باید در مطالعه، تحقیق و نوشتن همت بیشتری داشته باشند. ان‌شا‌ء‌الله در سال‌های آینده رشد جهشی کمی و کیفی پاسداران اهل قلم را شاهد باشیم.

قلم شما، ادامه سلاح بچه‌های زمان جنگ است

مرتضی سرهنگی؛ یکی از چهره‌های ماندگار حوزه ادبیات پایداری نیز در این آئین خطاب به پاسداران اهل قلم،‌ گفت: قلم شما، ادامه سلاح بچه‌های زمان جنگ است.

وی ادامه داد: جنگ دو دستور زبان دارد؛ یکی دستور زبان عصر جنگ که دستور زبان حماسی است. دیگری دستور زبان بعد از جنگ که دستور زبان تعقلی است. امروز باید دستور زبان ما تعقلی باشد و اندیشمندان و اهالی فرهنگ و قلم در این راستا کار کنند. ولی نظام رسانه‌ای ما هنوز از تبلیغ جنگ به سمت تعقل نچرخیده است.

 مدیر دفتر ادبیات مقاومت و پایداری حوزه هنری، با اشاره به اینکه در جنگ از 15 کشور اسیر داشتیم، بیان کرد: اگر نفهمیم با که و چگونه جنگیدیم، به سردرگمی دچار خواهیم شد. باز هم تاکید می‌کنم که آثار پاسداران اهل قلم، ادامه سلاح رزمندگان دوران دفاع مقدس است. با قلم شما، این راه ادامه دارد. جنگ با قلم‌های زیبا و توانای شما، تنها نخواهد ماند.


خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) دوشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۷