ارتباط پذیرش قطعنامه با «جنگ دوست‌داشتنی»


2716 بازدید

ارتباط پذیرش قطعنامه با «جنگ دوست‌داشتنی»

جنگ تحمیلی هشت‌ساله عراق علیه ایران با همه خسارت‌های مادی و معنوی جبران‌ناپذیر و لطمات و صدمات اقتصادی، اجتماعی فراوان، موجب آشکار شدن قشری از اهل قلم و رشد و بالندگی بخشی از آنان در فضای دوران جنگ و پس از آن شد؛ هرچند برخی از آنان به فراگیری مهارت و آزمون و خطاها برای رسیدن به بلوغ فکری و تجربه علمی نیازمند باشند. 

سعید تاجیک در «جنگ دوست‌داشتنی» به خلق شخصیت‌هایی می‌پردازد که عینیت داشته و اکنون شبه اسطوره می‌نمایند؛ مردان بزرگی که همگی در آفرینش قصه‌های او نقش یکسان دارند، شهید همت و شهید باکری برای او فرماندهانی‌اند که تلاش می‌کند پرده از رمز بقای زیبای آنان بردارد. 

در این «جنگ دوست‌داشتنی» که به صورت داستان روایی تهیه شده است، سعید تاجیک، فضای آن بخشی از جنگ را زنده می کند که دوست‌داشتنی می‌داند؛ یعنی فضای عاطفی و معنوی حاکم بر سنگرهای ایرانیان و حواشی آن و لحظه‌هایی را در جنگ به تصویر می‌کشد که کمتر در دید دیگران، به‌ویژه خبرنگاران داخلی و خارجی آمده است. شخصیت‌های کتاب تاجیک، هم رزمندگان معمولی و گمنام هستند و هم شهدای نامداری مثل حاج همت. به مناسبت سالروز پذیرش قطعنامه 598 از سوی ایران، بخشی از کتاب را که به این موضوع پرداخته، مرور می‌کنیم:

«... ساعت سه بعد از ظهر روز ۲۷ تیرماه ۱۳۶۷، بعد از شناسایی و پاکسازی منطقه به دوکوهه رسیدیم. بچه‌ها از ناراحتی هرکدام گوشه‌ای کز کرده بودند. اول فکر کردیم کسی شهید شده؛ اما بعد یک نفر از بچه‌های کادر گردان جلو آمد و در حالی که گریه می‌کرد، به من و پورشهامی گفت: «کار تمام شد!» با شنیدن این خبر، انگار دنیا روی سرم خراب شد. بغض گلویمان را گرفت. پیش فاضل رفتیم. او با دیدن ما سرش را پایین انداخت و زد زیر گریه. با حسین دستینه روی جدول‌های اطراف گردان نشستیم و صحبت کردیم. صحبت از مظلومیت امام شد. از امام و شهدا گفتیم و گریه کردیم. 

آن روز دوکوهه خانه غم و ماتم بود. همه سر در گریبان برده و گریه می‌کردند. آن روز دوکوهه بوی خداحافظی و بوی فراقی دیرینه می‌داد. آن روز دوکوهه آخرین دیدارهایش را با انصار امام می‌کرد. بوی مظلومیت و غربت همه جا را گرفته بود. آن روز، بدترین روز زندگی‌مان بود! خبری را که اصلاً تصورش را هم نمی‌کردیم، در کمال ناباوری شنیدیم...» 

از آثار دیگر سعید تاجیک می‌توان به کتاب‌های «آخرین گلوله‌ها» و «نبرد در کانی‌مانگا» و «80روز مقاومت» اشاره کرد.

جنگ دوست داشتنی، خاطرات سعید تاجیک، با شمارگان چهار هزار و 400 نسخه، جلد گالینگور، قطع رقعی، 567 صفحه، از سوی انتشارات سوره مهر در سال 1387 روانه بازارکتاب شد و تاکنون چاپ پنجم را تجربه کرده است.


ایبنا