کتابخوانان مکزیکی به اسرائیل «نه» گفتند


1488 بازدید

کتابخوانان مکزیکی به اسرائیل «نه» گفتند

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از اکتوئالیداد، بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب گوآدالاخارا که به عنوان مهم‌ترین نمایشگاه آمریکای لاتین مطرح است، دیروز، ‌30 نوامبر آغاز به کار کرد.

برگزاری آیین گشایش با تظاهرات مردم  در حمایت از فلسطین و اعتراض به حضور اسرائیل به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه همراه شد. در این تظاهرات که به خیابان‌ها کشیده شد، ورود شیمون پرز رییس رژیم صهیونیستی،  به مکزیک محکوم شد.

در همین حال ماریسول اسچولز، مدیر این نمایشگاه در مورد عوض شدن مدیریت این نمایشگاه که قبل از این دوره بر عهده نوبیا ماسیاس بود گفت: مهم‌ترین چالش ما در این نمایشگاه این بود که توده شرکت کننده در این نمایشگاه متوجه تغییر مدیریت آن نشوند. وظیفه من متحد کردن مجریان این نمایشگاه در همه زمینه‌هاست تا تحولاتی که در آن رخ می‌دهند به صورت تدریجی رخ دهند.

وی در ادامه در مورد نحوه برگزاری نمایشگاه گفت: چیزی که باید حاصل شود، حس رضایت شرکت کنندگان است تا  میراثی که به دست ما رسیده‌است با موفقیت ادامه پیدا کند.چیزی که باعث شخصیت بخشیدن به این رویداد مهم ادبی است، برنامه های زیادی است که در حاشیه این نمایشگاه برگزار می شود.

این نمایشگاه، سال گذشته میزبان 700 هزار بازدید کننده بود و برگزارکنندگان نمایشگاه امسال در تلاش‌اند  این رقم را افزایش دهند.

به گفته اسچولز، بیش از سه‌هزار برنامه و فعالیت فرهنگی و ادبی در این نمایشگاه برگزار خواهد شد. از جمله اهدای جوایز ویژه آن با موضوع ادبیات، شیمی و صلح که به نوبل نمایشگاه کتاب گوآدالاخارا معروف هستند، است. ماریو بارگاس یوسا، برنده جایزه نوبل سال 2010 ، برنده نوبل ادبیات این نمایشگاه نیز شده و در طول نمایشگاه جایزه خود را دریافت خواهد کرد.

از دیگر برنامه های این رویداد فرهنگی می‌توان به برگزاری یک مراسم با حضور بارگاس یوسا و دیوید گراسمن و گفتگوی ادبی این دو نویسنده، برگزاری کارگاه‌ها و جلسات فرهنگی و ادبی برای 150 هزار کودک شرکت‌کننده و اجرای برنامه‌هایی با حضور فرناندو بایه‌خو، نویسنده کلمبیایی اشاره کرد.

ایو بونفوا، نویسنده فرانسوی که نام او به عنوان برنده جایزه ویژه این نمایشگاه اعلام شده بود،دیروز، در آیین گشایش نمایشگاه، جایزه خود را دریافت کرد. وی در این آیین، با اشاره به لزوم ایجاد دوستی میان زبان‌ها و ملیت‌های مختلف گفت:دوستی من با اکتاویو پاز ، هومر آریدخیس و دیگر شاعران مکزیکی باعث گرایش من به این کشور شد.

یکی از نکات قابل توجه در این نمایشگاه، حضور کتاب‌های الکترونیکی ، همپای کتاب‌های چاپی است.اسچولز در مورد این بخش از نمایشگاه نیز گفت: یکی از بایدهایی که در بهتر برگزار شدن این نمایشگاه وجود دارد، توجه ویژه به پیشرفت تکنولوژی و به دنبال آن، حمایت از بخش کتاب‌های الکترونیکی برای جذب بیشتر مخاطبان جوان به این رویداد است. 

نمایشگاه کتاب گوآدالاخارا، مهم ترین رویداد ادبی آمریکای لاتین، هرسال با حضور بیش از 600 هزار شرکت کننده خاص و عام برگزار می شود.این نمایشگاه، پس از نمایشگاه کتاب فرانکفورت ، بزرگترین نمایشگاه کتاب جهان است و امسال تا 8 دسامبر ادامه خواهد داشت. نخستین دوره این نمایشگاه در سال 1978 برگزار شد.


ایبنا