انتقاد آیت الله فلسفی از اقدامات بهائیان


2098 بازدید

انتقاد آیت الله فلسفی از اقدامات بهائیان


گزارش

تاریخ 6/10/39



محترما معروض میدارد. صبح امروز ضمن ملاقات آقاى فلسفى واعظ چنین اظهار داشتند: طبق اطلاع موثق واصله بهائیها چاپخانه مجهزى در حظیره‏القدس مستقر نموده و شروع بچاپ و نشر کتبى براى پیشرفت بهائیت مینمایند و حتى دو جلد آنرا براى من ارسال داشته در صورتیکه اولیاى امور میتوانند بنام کتب ضاله طبق قانون اساسى مملکت ایران از چاپ و نشر آن جلوگیرى نمایند اگر این عمل را ننمایند دشمنى با مذهب اسلام و مساعدت با مرام کمونیستى میباشد کما اینکه اعلیحضرت همایون شاهنشاهى در کتابى که مرقوم فرموده‏اند بالصراحه پاى‏بندى به مبانى مذهبى و بویژه زیارت ولى عصر در خواب تصریح فرموده در اینصورت چرا اجازه میدهند دشمنان ولى عصر عرض اندام نموده تمام دستگاه تبلیغاتى کشور و تلویزیون و پرورشگاه اردکانى و.. و... را تحت اداره مستقیم خویش گیرند و معاون دانشکده کشاورزى کرج که با دانشیاران آنجا بهائى هستند مشغول تبلیغ گردند (کما اینکه مدتها میباشد مقرر گردیده دانشکده کشاورزى فرشى براى نمازخانه آنجا تهیه کند و معاون دانشگاه که بهائى است بعناوین مختلفه جلوگیرى مینماید).

مخصوصا استدعا دارم عرایض مرا بسمع ملوکانه رسانده عرض کنید.

اعلیحضرتا ـ تولد والاحضرت ولایتعهد در بیمارستان عمومى ـ نام گذارى وسیله روحانیون و انتخاب نام رضا ـ و تشرف شاه بحضرت عبدالعظیم بى‏نهایت در مردم تأثیر نمود ولى وقتى اعلامیه‏هاى پزشکى دربار را میخواندند و اسم یک دکتر بهائى را در ردیف وزیر بهدارى میدیدند همه میگفتند افسوس که ولیعهد ایران در دامان یک پزشک بهائى1 به ثمر خواهد رسید و این جریان میرساند که اطرافیان اعلیحضرت یا نمى‏گذارند از این سوء جریانات مستحضر شوند یا اینکه میگویند تحت تأثیر عوامل خارجى ناگزیرند مبادرت باینقبیل کارها بنمایند. همه از اوضاع تعریف و تمجید میکنند ولى من از لحاظ ارادتى که بدستگاه و ملت ایران دارم حقایق را میگویم و چون جز اعتلاى شاهنشاهى ایران نظر خاصى ندارم از اظهار حقایق خوددارى نمینمایم.



پى‏نوشت مقام مدیریت کل

در مورد مطالبى که گفته است تحقیق شود. 6/10/39



روى پرونده شیخ محمدتقى فلسفى گذارده سپس بایگانى شود

نشاط 6/10/39رونوشت برابر اصل است





1 ـ مقصود از پزشک بهایى دکتر عبدالکریم ایادى است. آقاى فلسفى در خاطرات خود گفته است: «من از همان اوقات مى‏دانستم که دکتر ایادى بهائى، طبیب مخصوص شاه است. لذا در یکى از سخنرانى‏هاى ماه رمضان سال 1334 شمسى در مسجد شاه که از رادیوهم پخش مى‏شد، صریحا گفتم: «اعلیحضرت! مملکت ما این همه طبیب مسلمان دارد، مردم ناراحت هستند از این که دکتر ایادى بهایى طبیب مخصوص شماست. او را عوض کنید!» ولى شاه او را تغییر نداد. حتى یکنفر به من گفت شاه ناراحت شده و گفته است اینها به طبیب من چه کار دارند؟! همان منبع، ص 186.

در پاورقى خاطرات و مبارزات حجه‏الاسلام فلسفى کتاب مطلبى از قول اسداللّه‏ علم بدینشرح آورده است: دکتر ایادى گذشته از بهایى بودن، با علم پزشکى نیز آشنایى کافى نداشت. پرفسور ژان برنارد، پزشک مخصوص شاه به اسداللّه‏ عَلَم وزیر دربارگفته بود: «دکتر ایادى، پزشک مخصوص شما چاقوى جراحى را با بیلچه باغبانى تشخیص نمى‏دهد. ر. ک: به گفتگوهاى من با شاه (خاطرات محرمانه اسداللّه‏ علم)، ص 616. براى مطالعه بیشتر در احوالات و نقش دکتر ایادى در دربارشاه به صفحات 202 ـ 203 و نیز صفحه 374 کتاب ظهور و سقوط سلطنت پهلوى، جلد اول: خاطرات ارتشبد سابق حسین فردوست مراجعه کنید.