ترور شهید هاشمی نژاد برگی دیگر از جنایات ننگین گروهک منافقین    


 ترور شهید هاشمی نژاد برگی دیگر از جنایات ننگین گروهک منافقین    

سید شهید به مدت 2 سال در زندان بود و در این مدت یعنی اواخر سال 1355 با تفکرات انحرافی گروهک هایی چون مجاهدین خلق آشنا شد. ضمن اینکه آنها نیز به خوبی از تفکرات شهید هاشمی نژاد اطلاع یافتند.
سید عبدالکریم هاشمی نژاد فرزند سید حسن در سال 5/5/1311 شمسی در شهرستان بهشهر از استان مازندران در خانواده ای مذهبی دیده به جهان گشود. پدرش مغازه نفت فروشی داشت و با درآمد مختصری مخارج خانواده را تامین می کرد. مادر وی نیز ساره نام داشت که با پاکدامنی به تربیت و پرورش فرزندش پرداخت.
دوران رشد و بالندگی سید عبدالکریم با اوجگیری حکومت دیکتاتوری رضاخانی همراه بود. وی دورهٔ مقدماتی حوزه را نزد آیت‌الله کوهستانی گذراند و سپس برای ادامهٔ تحصیل به قم رفت. مدتی نزد آیت‌الله علی فرید الاسلام کاشانی تلمذ کرد که به روایتی در تأثیرگذاری معنوی و روحی وی عامل مهمی به شمار می‌رود. کاشانی در سن جوانی مجتهد بود و کتابی به عربی در مورد یکی از موضوعات اصول نوشته که هاشمی‌نژاد نیز مقدمه‌ای به عربی اول کتاب اضافه نمود، همچنین وی مدتی نزد حاج ملا آقا جان زنجانی تلمذ نمود.
شهید هاشمی نژاد پس از اتمام دروس متن و سطح، در درس خارج فقه و اصول حضرات آیات عظام بروجردی، علامه طباطبایی و امام خمینی (ره) شرکت نمود و بیش از ده سال در حوزه علمیه به تحصیل و تحقیق پرداخت.  
پس از فوت آیت الله بروجردی در سال 1340، شهید هاشمی نژاد به مشهد مشرف شد و در همان شهر ساکن گردید. در آنجا علاوه بر شروع تدریس فقه و اصول برای طلاب و تشکیل جلسات و منابر تبلیغی، در درس فقه مرحوم آیت الله العظمی سید محمد هادی میلانی به تحصیل پرداخت.
شهید هاشمی نژاد در سال 1335 در سن 25 سالگی با خواهر سید حسن ابطحی ازدواج نمود و مراسم عقد خود را در جوار حرم مطهر حضرت رضا علیه السلام با حضور حضرت آیت الله میلانی برگزار شد.
سید شهید از ابتدای مبارزه تا پیروزی انقلاب اسلامی، چندین بار دستگیر و به زندان های طولانی مدت محکوم گردید.
وی در دوران مبارزات اسلامی ملت ایران به رهبری امام خمینی (ره) با خطبه ها و سخنرانی های حماسی و آتشین خویش، در نشر افکار انقلابی اسلام و افشای ماهیت رژیم پهلوی، تمامی توان خود را به کار برد و در این راه متحمل سختی ها و شکنجه های رژیم پهلوی گردید.
یکی از حوادث مهم تاریخی و سیاسی زندگانی این شهید عالیقدر در طول پانزده سال مبارزه با طاغوت شرکت در قیام پانزده خرداد 1342 است که منجر به دستگیری و زندانی شدن او به مدت 41 روز در تهران گردید. همزمان با دستگیری رهبر کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی (ره) در شب پانزده خرداد 1342 در قم، بسیاری از علما و روحانیون مبارز، سرشناس و طرفدار امام در دیگر شهرها دستگیر شدند که شهید هاشمی نژاد جزو آنان بود. این نخستین بازداشت وی توسط ساواک بود.
بدین ترتیب شهید هاشمی نژاد در سال 1353 و 1354 فعالیت های سیاسی خود را به شکل علنی و با بی پروایی خاصی دنبال کرد.
وی به مدت 2 سال در زندان بود و در این مدت یعنی اواخر سال 1355 با تفکرات انحرافی گروهک هایی چون مجاهدین خلق آشنا شد. ضمن اینکه آنها نیز به خوبی از تفکرات شهید هاشمی نژاد اطلاع یافتند.
در حقیقت کینه های گروهک منافقین از شهید بزرگوار به همین دوران زندان برمی گردد، زیرا از نزدیک و در نتیجه همراهی در زندان با نوع و طرز تلقی آنها از اسلام آشنا شده بود. در واقع وی از نزدیک انحرافات فکری آنها را لمس کرده بود.
در کنار شناخت گروهک منافقین از عمق تفکرات دینی، سیاسی و اجتماعی شهید هاشمی نژاد آنچه باعث شد تا این فرقه تروریستی دست به ترور وی بزند این بود که آنها به خوبی از نقش تاثیرگذار وی در تداوم تحرکات انقلابی و در کل تثبیت جریان انقلاب به خوبی آگاه بودند.
این مجاهد انقلابی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به عنوان نماینده استان مازندران در مجلس خبرگان قانون اساسی انتخاب شد، در تدوین قانون اساسی و به خصوص در جهت تثبیت اصل ولایت فقیه، زحمات بسیاری کشید.
حجت الاسلام والمسلمین شهید هاشمی نژاد پس از پایان دوره مجلس خبرگان و تدوین قانون اساسی مقام دبیری حزب جمهوری اسلامی مشهد را به عهده گرفت و از این پایگاه، حملات مداوم خود را متوجه نفاق حاکم بر بعضی مکان های دولتی و ارتجاع کرد و با ضد انقلاب به مبارزه سختی پرداخت.
وی با شروع جنگ تحمیلی، در جبهه های غرب و جنوب نیز حضور یافت و با سخنرانی های پرشور خود، در بالا بردن روحیه رزمندگان نقش بسزایی ایفا کرد. به درستی که آن شهید بزرگوار، پشتوانه محکمی برای انقلاب بود.
سید شهید، عروج خونین خود را امری محتوم می دانست و با رسیدگی به وضع زندگی خصوصی، خود را آماده می ساخت تا به گفته خویش در لحظه مرگ، گرفتاری شخصی نداشته باشد.
در روز هفتم مهرماه همزمان با شهادت حضرت جواد الائمه علیه السلام، شهید هاشمی نژاد رأس ساعت 7 صبح به مکان حزب جمهوری اسلامی آمد و در کلاسی که دانش پژوهان انتظار او را می کشیدند، حضور یافت.
ساعت 8 صبح هنگامی که در حال خروج از کلاس بود، یکی از اعضای گروهک منافقین در حالی که ضامن نارنجک را کشیده بود، سید را از پشت در بغل گرفت و نارنجک را جلوی شکم او قرار داد و با شدت به صورت روی زمین خوابانید چند ثانیه بعد نارنجک منفجر گردید. در اثر انفجار این نارنجک یکی از دست‌های تروریست قطع شد و یکی از نگهبانان حزب بنام محسن توکلی و یکی از شرکت کنندگان در کلاس پاسخگویی به سوالات بنام عطا ظریف نیز مجروح شدند و این چنین بود که شهید سید عبدالکریم هاشمی نژاد با بدنی پاره پاره و دستهای قطع شده به خیل شهدا پیوست و پیکر پاکش در دارالزهد حرم مطهر حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام به خاک سپرده شد و سه روز عزای عمومی در مشهد اعلام گردید.
و اما سخنی از حضرت امام خمینی (ره) به مناسبت شهادت سید شهید:
در روز شهادت امام جواد علیه السلام یکی از فرزندان و تبار آن خانواده به شهادت رسید. من از نزدیک با او و خصال و تعهدش آشنا بودم و آن را لمس کرده بودم  و مراتب فضل و مجاهدت او بر اشخاص آشنا ‘ پوشیده نیست.
گفتنی است، لقب فاضل و جوانمرد توسط حضرت امام (ره) به شهید هاشمی نژاد داده شده است.