پرونده ویژه سینمای انقلاب اسلامی
هفتادوهفتمین و هفتادو هشتمین شماره ماهنامه حیات (ماهنامه فرهنگی ـ سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیهالسلام)، سال 23، ویژه اسفند 1392 و فروردین 1393، به صاحب امتیازی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیهالسلام و مدیرمسؤولی سیدمرتضی احمدزاده به زیور چاپ آراسته شد.
این شماره از ماهنامه حیات با عناوینی همچون «بای بسمالله، بالی برای پرواز، سرای اهل قلم، سیاسی، فرهنگی، اندیشه حیات» تدوین شده است.
در بخش بالی برای پرواز، آمده است: «اگر مدیریت جهادی یا همان کار و تلاش با نیت الهی و مبتنی بر علم و درایت حاکم باشد، مشکلات کشور، در شرایط کنونی فشارهای خباثتآمیز قدرتهای جهانی و در شرایط دیگر، قابل حل است و کشور حرکت رو به جلو را ادامه خواهد داد. عمل جهادگونه یک نسخه بومی شده برای این دنیاست و سنت قطعی الهی. پس در اینکه در امور با کار جهادی پیشرفت حاصل میشود، تضمین شده است به حدی که بعضی اوقات به غیرعمل جهادی سازوکاری نیست. جهاد، آن حرکتی است که در مواجهه با یک خصم، با یک دشمن، انجام میگیرد.»
دو باب «فصل تحول و امید، الگوی مستضعین جهان» از مباحث سرای اهل قلم، و بخش سیاسی این ماهنامه شامل «سرمقاله، احساس نیاز مشترک، اتحادیه اروپا از آغاز تا کنون، گهی پشت به زین و گهی زین به پشت، ایران و اروپا در گذر تاریخ، فرنگستان ایران، عبرتهای یک سفر، رؤیای یک سفر، رؤیای پر دردسر، سوریه باند پرواز تروریستهای چشمآبی، پیروی کورکورانه، راه پرپیچ و خم اتحاد» است.
نویسنده در الگوی مستضعین جهان درباره تأثیر انقلاب اسلامی بر بیداری اسلامی نوشته است: «او با به پیروزی رسیدن نه تنها کار را تمام شده ندانست، بلکه خود را در آغاز راه که همانا، بیداری کل ملتهای جهان برای رهایی از یوغ استعمارگران و دیکتاتوریهای حاکم بر آنها دید. انقلاب اسلامی با تبیین اندیشه و آرمان عدالتخواهانه خود توانست با روشهای غیرمستقیم به نتیجه دلخواه و مطلوب، یعنی بیداری اسلامی، دست یابد.»
در بخش فرهنگی این ماهنامه «سرمقاله، پرونده ویژه سینمای انقلاب اسلامی، حیات پایداری، پرونده مبانی استکبارستیزی» به چشم میخورد که هر یک از این سه عنوان شامل مباحث گوناگونی است.
این شماره از ماهنامه در گفتوگویی با محمدصادق کوشکی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در رابطه با دغدغه رویکرد انقلابی در مدیریت سینمایی نوشته است: «چندسالی است یک اموری در سینمای ایران شایع شده و رواج پیدا کرده است: یکی تمسخر و اهانت به دفاع مقدس و ارزشهای آن، یکی دیگر استهزا و تمسخر و اهانت به روحانیت و یکی هم استهزا و تمسخر و اهانت به ارزشهای اعتقادی و دینی و باورهای مذهبی مردم.»
مباحث خواندنی بخش اندیشه حیات «سبک زندگی و سنت معاش، مناظره استاد عطاءالله بیگدلی و استاد سیدصالح هاشمی گلپایگانی، قصه علمی که بت عصر ما شد، تأملی بر غربشناسی اسلامی، ظهور و بروز جریان روشنفکری در ایران و فلسفه دین» است.
نقد و بررسی تفکر، فرهنگ و تمدن غرب با مبنای اسلامی را در بخش تأملی بر غربشناسی اسلامی اینگونه میخوانیم: «میتوان ایدئولوژی آن [اسلام] را به صورت یک دستگاه اندیشه عملی، و بینشهای جهانی آن را به صورت یک حکمت نظری، و نظریاتش را در باب معرفت و شناختشناسی به صورت اصول یک منطق عرضه داشت. هیچ ملتی که داعیه تمدنسازی دارد، بدون ایدئولوژی نمیتواند حرکت کند و تا امروز حرکت نکرده است. هیچ ملتی بدون دارابودن یک فکر و یک ایدئولوژی و یک مکتب، نمیتواند تمدنسازی کند.»
هفتادوهفتمین و هفتادو هشتمین شماره ماهنامه حیات (ماهنامه فرهنگی ـ سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیهالسلام)، سال 23، ویژه اسفند 1392 و فروردین 1393، به صاحب امتیازی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیهالسلام و مدیرمسؤولی سیدمرتضی احمدزاده در 116 صفحه و به قیمت 2500 تومان به زیور چاپ آراسته شده است.
رسا
نظرات