ناتوانی رژیم صهیونیستی در برابر حزبالله، سبب تقویت انتفاضه مردمی فلسطین شد
رژیم صهیونیستی در راستای دستیابی به اراضی فلسطین، سالیان سال است که حملات متعدد و پیدرپی را به فلسطین آغاز کرده است که هر از گاهی این حملات و هجومها اوج میگیرد. باتوجه به حمله اخیر رژیم غاصب صهیونیستی به نوار غزه و قتلعام کودکان و زنان بیگناه فلسطینی، تحلیلی از ریشهیابی این جنایات و علل آن در کتاب «این نقشه جعلی است» به تألیف زهرا اشعری بررسی میشود که فلسطین را از «آغاز تا به امروز» مورد پردازش قرار داده است. بخش چهارم و پایانی این نوشتار در ادامه میآید:
«طرح صلح خاورمیانه» با برگزاری بسیار شکوهمند کنفرانس مادرید در سال 1991 آغاز شد و تمام رهبران غرب و سردمداران سازمانهای جهانی حقوق بشر رؤسای صهیونیسم جهانی و منطقه گرد هم جمع شدند تا مساله فلسطین را حل کنند. البته کار به همین جا ختم نشد و کنفرانسها و اجلاسهای متعددی به فاصلههای نزدیک به هم برگزار شد. بر اساس قرارداد امضا شده اسلو و توافقنامه غزه-اریحا مقرر شد مذاکرات مربوط به طرح صلح خاورمیانه پس از 5 سال نهایتاً در سال 1377 کاملا پایان پذیرد و دولت مستقل فلسطینی در سال 1998 اعلام موجودیت کند اما اسرائیل با کارشکنیهای پیدرپی زیر آن نرفت. مساله به جایی رسید که یاسر عرفات در سال 1999 و 2000 دوبار تهدید کرد که به صورت یک جانبه تشکیل حکومت خودگردان را اعلام خواهد کرد اما رژیم صهیونیستی تهدید کرد چنانچه چنین اقدامی صورت پذیرد به کرانه غربی و نوار غزه حمله و تمام سرزمینها را اشغال خواهد کرد.
رد شروط اسرائیل توسط حزبالله لبنان/ناتوانی رژیم صهیونیستی در برابر حملات چریکی حزبالله
به دنبال به بنبست رسیدن مذاکرات صلح شورای عالی امنیتی-سیاسی رژیم صهیونیستی در بهار 1998 به طور مشروط موافقت کرد که از مناطق اشغالی جنوب لبنان خارج شود برخی از این شروط عبارتند از حزبالله لبنان نابود شده، نهضت مقاومت اسلامی خلع سلاح شود و لبنان امنیت مرزهای اسرائیل را تضمین کند. اما حزبالله لبنان شروط اسرائیل را رد کرده و خواستار خروج بدون قید و شرط ارتش صهیونیستی از جنوب لبنان شد در پی آن فشارهای اسرائیل بر لبنان افزایش یافته و حزب الله متقابلا ارتش صهیونیستی را به شدت تحت حملات چریکی قرار داد به گونهای که هزینه حضور اسرائیل در لبنان بسیار سنگین شده تلفات آنان افزایش یافت. رژیم صهیونیستی که توانسته بود باکشورهای مصر اردن سوریه و سازمان آزادیبخش فلسطین به مذاکره بنشیند و از این طریق رسمیت خود را به ثبوت برساند در مقابل حزبالله منفعل شده بود.
ارتش صهیونیستی به درخواست حزبالله تن داد
هزینه برای اسرائیل کمرشکن شده بود و تلفات ارتش هر روز گسترش مییافت ارتش صهیونیستی سرانجام به درخواست حزبالله تن داد و بدون قید و شرط از جنوب لبنان خارج شد. این موضوع اسرائیل را در معرض چالش و گروههای جهادی فلسطین را به شدت تقویت کرد. سبب شد که رهبران صهیونیست برای بازسازی روحیه یهودیان دست به اقدامات و مانورهای وسیعی بزند. طی یک مانور از پیش طراحی شده آریل شارون رهبر حزب تندروی لیکود در پاییز 2000 با حمایت گسترده نیروهای امنیتی و پلیس رژیم صهیونیستی وارد محوطه مسجد الاقصی شد.
تداوم انتفاضه مردمی و بازگشت یهودیان از اسرائیل به آمریکا و اروپا
ورود نظامی و وهنانگیز به مسجد مسلمانان باعث جریحه دار شدن احساسات مذهبی مسلمانان شد و روز بعد پس از نماز جمعه نمازگزاران فلسطینی هنگام خروج از مسجد الاقصی اقدام به دادن شعارهایی در محکوم کردن اریل شارون کردند و پلیس صهیونیستی تعداد زیادی را شهید و مجروح کرد. این قدام باعث شعلهورتر شدن انتفاضه مردمی در بیتالمقدس و سایر شهرهای کرانه باختری و نوار غزه شد و به سرعت تمام فلسطین اشغالی را در برگرفت. تداوم انتفاضه سبب افزایش بازگشت یهودیان از اسرائیل به وطن اصلی خود در اروپا و آمریکا شد مسئله مهم این است که این امر یعنی مهاجرت معکوس مقبولیت عمومی یافته است و روند شهرکسازی رو به کاهش است این امری خطری است که همواره رژیم اسرائیل را نگران کرده است زیرا صهیونیسم بدون مهاجرت و شهرکسازی نابود میشود.
تسنیم
نظرات