حضور کتابخانه ملی ایران در نمایشگاه کتاب قاهره/ راهاندازی کتابخانه ملی دیجیتال در آینده نزدیک
رئیس دفتر حافظ منافع مصر در ایران از راهاندازی کتابخانه ملی دیجیتال در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این کتابخانه در نمایشگاه کتاب قاهره شرکت خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات باشگاه خبری فارس «توانا»، خالد ابراهیم عماره، رئیس دفتر حافظ منافع مصر در ایران امروز ضمن دیدار از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اسحاق صلاحی، رئیس این کتابخانه دیدار و به گفتوگو نشست.
صلاحی در این مراسم، بیان داشت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در برخی خدمات را منحصر به فرد ارائه میکند که از جمله آنها میتوان به ارائه فیپا به ناشران، ارائه شاپا به نشریات و ارائه شماره استاندارد کتابخانهها به کتابخانههای سراسر کشور اشاره کرد.
* صلاحی: راهاندازی کتابخانه ملی دیجیتال در آینده نزدیک
وی اضافه کرد: شیفت شب این کتابخانه برای محققان و دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکتری راهاندازی شده است، همچنین در حال حاضر 35 هزار جلد از کتابهای خطی موجود در این کتابخانه اسکن شده و برای اطلاعرسانی مخاطبان سراسر جهان بر روی سایت کتابخانه ملی ایران قرار گرفته است.
صلاحی ادامه داد: بخشی عظیم از نشریات کشور به همراه 20 هزار پایاننامه بر روی سایت این کتابخانه قرار گرفته است که مجموعاً 18 میلیون صفحه را شامل میشود و این تعداد منابع به سرعت در حال افزایش است.
وی افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تلاش دارد تا در آینده نزدیک به ایجاد آرشیو وب ملی و کتابخانه ملی دیجیتال پرداخته و خدمات خود را در اختیار همه مخاطبان سراسر کشور قرار دهد.
رئیس کتابخانه ملی با اشاره به کشور مصر و همکاری فرهنگی میان این کشور، گفت: امیدواریم وضعیت سیاسی و اجتماعی مصر با همت مردم این کشور بهبود یابد و زمینه برای گسترش روابط فرهنگی دو کشور تأثیرگذار منطقه گسترش یابد.
* خالد ابراهیم عماره: امضای تفاهمنامه همکاری میان ایران و مصر در آینده نزدیک
در ادامه این دیدار خالد ابراهیم عماره، رئیس دفتر حافظ منافع مصر در ایران، بیان داشت: کتابخانه ملی ایران مخزن و مهد تمدن و فرهنگ ایران است و معتقدم وظیفه آن نیز گسترش و نشر دستاوردهای ایران در زمینه علم و فرهنگ است.
وی اضافه کرد: منابع ارزشمند موجود در کتابخانههای ملی دو کشور و غنای فرهنگی کشور مصر و ایران میتواند، زمینهساز گسترش همکاریهای دو طرف باشد و در این زمینه سعی شده تا با کتابخانههای الازهر، کتابخانه ملی و اسکندریه مصر رایزنیهایی صورت گیرد تا زمینه همکاری میان دو کشور در زمینه کتابخانه و تبادل منابع آماده شود.
عماره ادامه داد: چند ماه گذشته یک هیئت علمی از کشور مصر به ایران سفر کردند که دیدار آنها از مراکز فرهنگی کشور و کتابخانه ملی ایران نتایج خوبی را به همراه داشت به گونهای که آنها تشویق شدند در آینده نزدیک سفری به این کشور داشته باشند.
وی افزود: بنده به از رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب قاهره دعوت به عمل میآورم.
*حضور کتابخانه ملی ایران در نمایشگاه کتاب قاهره
در پایان این مراسم رئیس کتابخانه ملی ایران پیشنهاد ابراهیم عماره، سفیر دفتر حافظ منافع مصر در ایران را برای حضور در نمایشگاه کتاب قاهره پذیرفت و با ارائه تندیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و یک جلد نفیس مثنوی معنوی از این مقام مسئول تقدیر به عمل آورد.
* عماره: تحریف تاریخ کشور مصر/ بیداری اسلامی در مصر، بیداری ملی مردم این کشور است
خالد ابراهیم عماره، رئیس دفتر حافظ منافع مصر در ایران امروز ضمن دیدار از کتابخانه ملی ایران با خبرنگاران حوزه کتاب و ادبیات به گفتوگو نشست که وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه وضعیت نویسندگان و شاعران حوزه مقاومت و بیداری اسلامی در کشور مصرف چگونه است، بیان داشت: نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه کرد، این است که در حال حاضر با توجه به شرایطی که در مصر حاکم است، تاریخ کشور مصر در حال تحریف است.
وی اضافه کرد: برخیها در این کشور اسلام را با خشونت و متعلق به دوره خاص، قاطی کردهاند و در حال تحریف و تغییر آن هستند، اما منتظریم ببینیم تا در آینده شاهد چه تغییراتی خواهیم بود.
عماره ادامه داد: نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، این بحث بیداری اسلامی است که باید گفت بیداری اسلامی که اکنون بیان میکنید مربوط به 40 سال پیش بود و در آن سالها آغاز شده است، اسلام بخشی از توسعه سیاسی ما و هدف کشور مصر بوده است و این بیداری، بیداری ملی است.
وی افزود: برخی از گروههای اسلامی با نام اسلام و پشت پرده اسلام روی کار آمدند، و وقتی به قدرت رسیدند نه تنها به قول خود وفا نکردند بلکه علیه اسلام شمشیر بستند و چهره اسلام را تخریب کردند، لذا پیام مردم مصر به ملت دنیا این است که این انقلاب، انقلاب ملی است البته به اسلام کمک خواهد کرد؛ منتها تغییر و تحولاتی که اکنون توسط یکسری از گروههای افراطی همانند سلفیها صورت میگیرد باعث تخریب نام اسلام شده است.
رئیس دفتر حافظ منافع مصر در ایران در پاسخ به پرسشی دیگر که آیا با حمله سلفیها به مسلمانان، کتابخانههای مصر هم مورد هجوم این گروه قرار گرفته است، گفت: از بین مشکلاتی که برای کتابخانهها و نسخ خطی وجود داشت، یک مشکل، مشکل اعظم بوده است، که یک سال پیش موزهای در جنوب مصر توسط گروههای تروریستی تخریب شد و منابع آن از بین رفت.
وی اضافه کرد: همانطور که قبلاً هم گفتم برخی از گروههای افراطی هماند سلفیها، طالبان و سایر فرقهها در تلاش هستند که با چهره اسلام، به اسلام ضربه بزنند و کارکرد قانونی ندارند و قانون را زیر پا له میکنند و ما در تلاش هستیم که اجازه ندهیم این اتفاق در حوزه کتابخانهها صورت بگیرد.
فارس
نظرات