بررسی ترانههای محلی ایران توسط صادق همایونی
کتاب «ترانههای محلی ایران» نوشته زندهیاد صادق همایونی، نویسنده و پژوهشگر ساکن استان فارس منتشر شد. وی در این کتاب به بررسی منشا و ویژگی ترانهها، گونهشناسی ترانهها و ترانه در گستره ایران فرهنگی پرداخته است.-
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «ترانههای محلی ایران» از سری مجموعه کتابهای «از ایران چه میدانم؟» است که در 120 صفحه با شمارگان دو هزار جلد از سوی دفتر پژوهشهای فرهنگی راهی بازار کتاب شده است.
کتاب «ترانههای محلی ایران» شامل چهار فصل به همراه سخن پایانی نویسنده است. عنوانهای این فصول شامل «منشا ترانه»، «ویژگی ترانهها»، «گونهشناسی ترانهها» و «ترانه در گستره ایران فرهنگی» هستند.
در بخش پیش سخن این کتاب میخوانیم: «خنیاگران و گوسانان، نوازندگان، بدیهه پردازان کهن، شاعران، ترانهسرایان و همه ادیبان این دیار در زبان دری نقش داشتهاند و تاثیر تلفیق زبان جدید در دوره اسلامی در آن اندازه نبود که بتواند شعر خنیایی کهن را بمیراند.»
در این کتاب موضوعاتی مانند پیشینه و بن مایه ترانه، وزن در ترانه، سیر ترانه پس از اسلام، جلوه طبیعت و اقلیم در ترانهها، صداقت و بیپروایی در بیان، گمنامی سرایندگان، لیکوها، لالاییها، ترانههای مذهبی، ترانهسرایی در افغانستان و تاجیکستان معرفی و نقد شدهاند.
کتاب «ترانههای محلی ایران» نوشته صادق همایونی در 120 صفحه از سوی دفتر پژوهشهای فرهنگی با قیمت پنجهزار تومان منتشر شده است.
صادق همایونی سال 1313 در سروستان بهدنیا آمد. سال 1337 در رشته حقوق قضایی از دانشگاه تهران مدرک کارشناسی گرفت، اما بهدلیل علاقهاش در حوزههای ادبیات، ادبیات عامه، ترانههای محلی و فولکلور به تحقیق پرداخت. از وی تاکنون بیش از 200 مقاله علمی و 32 عنوان کتاب مانند «زنان و سرودههایشان در گستره فرهنگ ایران زمین»، «تعزیه و تعزیهخوانی» و «فرهنگ مردم سروستان» منتشر شده است.
این نویسنده یکشنبه، 19 خرداد امسال(92) به دلیل ایست قلبی درگذشت.
ایبنا
نظرات