کتاب گویای «مژه‌های سوخته» منتشر شد

روایتی از زندگی شهید یوسف کلاهدوز


کتاب گویای «مژه‌های سوخته» منتشر شد

کتاب گویای «مژه‌های سوخته» تهیه و بر روی پایگاه کتاب گویای ایران صدا در دسترس علاقه‌مندان قرارگرفته است.

کتاب گویای «مژه‌های سوخته» نوشته حامد کلاهدوز که به تهیه‌کنندگی معصومه ملالو ، صداپیشه‌گی و روایت کیوان همتی و در 272 دقیقه تهیه‌شده است، در چهل‌سالگی دفاع مقدس رونمایی شد و بر روی پایگاه کتاب گویای ایران صدا در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.

«مژه‌های سوخته» روایتی از زندگی شهید یوسف کلاهدوز است. این اثر، اولین کتابی ا‌ست که فرزند یک شهید، درباره‌ی زندگی‌نامه‌ی پدر خود نوشته است.

حامد کلاهدوز در این کتاب، همه‌ی تلاش خود را برای شناخت، واکاوی و معرفی شخصیت پدر شهیدش به کار می‌گیرد و مخاطب نیز، گام‌به‌گام با فرازونشیب‌ها پیش می‌رود و با زوایای پیدا و پنهانِ زندگی شهید یوسف کلاهدوز آشنا می‌شود.

شهید یوسف کلاهدوز، در اول دی ۱۳۲۵ در شهر قوچان به دنیا آمد. او پس از دریافت مدرک دیپلم متوسطه، در سال ۱۳۴۴ وارد دانشگاه افسری ارتش شد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، او در تشکیل سپاه پاسداران و راه‌اندازی واحدهای آموزشی سپاه مشارکت داشت. وی همچنین در تدوین اساس‌نامه‌ی این نهاد نیز نقش داشت.

آخرین مسئولیت وی، قائم‌مقامی فرمانده سپاه پاسداران بود. شهید کلاهدوز همچنین یکی از اعضای شورای عالی دفاع بود.

با شروع عملیات ثامن‌الائمه در سال ۶۰، شهید کلاهدوز به‌واسطه آشنایی خاصی که با ارتش داشت، این دو نیرو را به هم نزدیک و پیوند داد که با همکاری ارتش و سپاه طی عملیاتی پیروزمندانه حصر آبادان شکسته می‌شود؛ اما دو روز بعد در پی سانحه سقوط هواپیمای c-۱۳۰ این شهید به همراه چند تن از دیگر فرماندهان ازجمله شهید محمد جهان‌آرا به شهادت می‌رسد.

حامد کلاهدوز، فرزند شهید یوسف کلاهدوز، کتاب «مژه‌های سوخته» را با نثری روان و صمیمی نوشته است. این اثر، دربردارنده‌ی صفحاتی از زندگی و خاطرات شهید کلاهدوز است. وی از بنیان‌گذاران سپاه پاسداران و بعدها، قائم‌مقام فرمانده سپاه بود. شنیدن این کتاب گویا را به علاقه‌مندانِ تاریخ معاصر و تاریخ دفاع مقدس پیشنهاد می‌کنیم.

کتاب «مژه‌های سوخته» (روایتی از زندگی شهید یوسف کلاهدوز)، در سال 1390 توسط انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شده است.

برای دریافت کتاب گویای «شماره پنج» اینجا را کلیک کنید.


مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس