«سقوط کاخ سفید» استراتژی جدید آمریکا برای بیان صلحطلبی
نمایش و نقد فیلم «سقوط کاخ سفید» با رویکرد بررسی آثار سینمایی ضد ایرانی با حضور سعید مستغاثی، پیام فضلینژاد و سید محمد حسینی در لانه جاسوسی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم سید محمد حسینی درباره فیلم «سقوط کاخ سفید» گفت: این فیلم و فیلمهای ضد ایرانی مانند «آرگو» به همه مردم دنیا از جمله ایرانیان هشدار میدهند درحالی که همیشه داعیه صلحطبی دارند. این فیلم جزو معدود فیلمهای متفاوتی است که آمریکاییها در آن چنین گزارهای را بیان میکنند. شمایل واکنشهای رئیس جمهور در این فیلم به همان شیوه صلحطلبیهایی است که اوباما در سخنرانیهایش بیان میکند. جالب این است که این فیلم قبل از سخنرانی وی در مجمع عمومی سازمان ملل اکران شده است.
حسینی افزود: سقوط کاخ سفید محصول سال2013 است و سازنده آن سابقه ساخت آثاری چون روز استقلال را دارد. قدری تامل در محصولات هالیوود ما را به این نتیجه میرساند که توهم توطئهای در کار نیست و این فیلمها در رفتار سیاسی آمریکا امر متداولی است. سینمای پیش از جنگ، اکثر اوقات در آمریکا در فیلمهایی مثل همین فیلم سقوط کاخ سفید و... نشان داده شده است. موضوع 11 سپتامبر هم در سینما ریل گذاری شد و بعدها نمونه عملی آن را دیدیم.
وی خاطرنشان کرد: آنها شخصیت دوست داشتنی و صلح طلبی را از رئیس جمهور آمریکا تصویر میکنند که به نوعی به صلح و امنیت جهانی کمک میکند. فضای این فیلم به گونهای است که به نحوی به افراد بابت کاری که انجام میدهد حق میدهد. آنها معتقدند ما نیستیم که میگوییم ایران سلاح هستهای دارد و نقطه اتهام را از خود دور میکنند و به سمت بیگانگان نشانه میروند. سیاست آنها به شیوه چماق و هویج است. زمانی در سال 2008 معتقدند که پرچم شما قابلیت این را دارد که تن بدمن قصه شود و زمانی هم خلاف این صحبت میکنند.
حسینی ادامه داد: این فیلم به ما القاء میکند عامل تمام این اتفاقها نه تروریست، نه رئیس جمهورو نه سیستم حاکم بر آمریکا است بلکه عامل اصلی ایرانی است که این کار را با پسری انجام میدهد و زمینه انتقام فراهم میشود. با دیدن فیلم پرل هاربر شما کاملا به آمریکا بابت زدن بمب اتمی به هیروشیما حق میدهید. همیشه همینطور بوده است. این قصهها به نوعی توجیهی برای رفتار سیاسی آمریکا بدون اعلام مواضع رسمی این کشور است.
وی افزود: قبل از امام خمینی(ره) همه در فضایی باید صحبت میکردند که آنها تعیین کرده بودند. اما ورود امام خمینی(ره) قواعد و واژههای جدیدی در حوزه علوم سیاسی وضع کرد. سیستم کاملا نظامندی در هالیوود وجود دارد که درباره تک تک افراد و توانمندیهای آنها برنامهریزی میکند. این همان کاری است که در دهه 60 در سینمای جنگ ما روی داد و جنگ کاملا برای فیلمسازان ما درونی شده بود و احتیاجی به القاء نداشت. آنها میدانند چگونه با رونالد امریش سازنده فیلم 2012 و روز استقلال صحبت و برخورد کنند که راه خودش را ادامه دهد.
پیام فضلینژاد نیز توضیح داد: تردیدی نیست که آمریکا برای ساخت آثار فرهنگی و هنری خودش از ایدئولوژی استفاده میکند. کار آنها بخشنامهای نیست بلکه فضا را به گونهای مهیا میکنند که این نوع آثار ساخته شود. فیلم «بدون دخترم هرگز» اولین فیلم ضد ایرانی است. راجر ایبرت منتقد سینما درباره آن گفته است، سازنده این فیلم تمام تلاش خود را برای برانگیخن احساس تماشاگران به کار میگیرد. آمریکاییها تلاش میکنند زمین بازی را به نفع خودشان تغییر دهند.
وی افزود: حضرت امام(ره) زمین بازی هنر را تعیین کرده و میگوید تنها هنری مورد قبول قرآن است که ضد اسلام تحجر و سرمایهداری باشد. باید داستانها و کلیپهایی در مورد آن ساخته و عرضه شود.
سعید مستغاثی نیز درباره «سقوط کاخ سفید» گفت: همیشه در فیلمهای آمریکاییها باید منجی برای نجات دادن آدمها وجود داشته باشد. ایرانیها برای اولین بار در این فیلم تروریست نیستند و رئیس جمهور آمریکا معتقد است ایران بمب هستهای ندارد و اساس درگیری در فیلم همین موضوع است. زمانی فیلمبرداری «سقوط کاخ سفید» شروع میشود که اوباما به ریاست جمهوری میرسد. در این فیلم و سه ماه قبل از مجمع سازمان ملل می بینیم که رئیس جمهور آمریکا با رئیس جمهور ایران صحبت میکند، اکران فیلم نیز 4 روز بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایران اتفاق میافتد که بسیار عجیب است.
وی در پایان گفت: این فیلم بشدت شعاری و مبارزهای است اگر چنین فیلمهایی در ایران ساخته شود فیلمسازان به شدت شماتت میشوند. زمان زیادی است که سینمای آمریکا از سرگرمی دور شده و بیشتر برای پیشبرد سیاست خود اثر هنری میسازد. این فیلم جدیدترین استراتژی آمریکا برای بیان صلحطلبی است. در فیلم «المپیوس» میگویند که بمب هستهای باید به دست اهلش بیفتد. اما همه چیز در این فیلم متفاوت است.
خبرگزاری تسنیم
نظرات