خاطرات مستند حجت‌الاسلام خسروشاهی درباره آیت‌الله طالقانی کتاب شد


1725 بازدید

خاطرات مستند حجت‌الاسلام خسروشاهی درباره آیت‌الله طالقانی کتاب شد


دفتر چهارم از مجموعه حدیث روزگار با عنوان «خاطرات مُستند استاد سیدهادی خسروشاهی درباره آیت‌الله سیدمحمود طالقانی» از سوی انتشارات کلبه شروق قم منتشر شد.
 
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات فارس، پیش از این انتشارات کلبه شروق اقدام به نشر خاطرات سیدهادی خسرو شاهی درباره شخصیت‌هایی مهم انقلاب اسلامی کرده بود و 3 دفتر از مجموعه این خاطرات منتشر شده بود. اما ویژگی ممتاز این کتاب تاریخی و خاطرات خسروشاهی، مُستند بودن آنها به دلیل حضور فعالانه وی در غالب فعالیت‏های اسلامی و انقلابی معاصر در کشور است که بخش قابل توجهی از حوادث تاریخ معاصر و جریان نهضت اسلامی ایران را به طور دقیق و صحیح با مدرک و سند ارزیابی و تحلیل و تبیین می‏‌کند.
این کتاب در پنج فصل تنظیم و تدوین شده است: زندگی و مبارزه آیت‏الله سید محمود طالقانی (متن گفت‌وگوی خسروشاهی با ماهنامه «شاهد یاران» که با عنوان «ابوذر زمان و مالک اشتر انقلاب» در شماره 22، شهریور 1386 منتشر شده است)، آیت‏ الله طالقانی در حوزه علمیه قم (گفت‌وگوی خسروشاهی با نشریه «یادآور»)، طالقانی؛ تبلور عینی «پرتوی از قرآن» (گزیده سخنرانی خسروشاهی در همایش بررسی اندیشه‌های قرآنی و اقتصادی آیت‏ الله طالقانی در دانشگاه مفید قم در سال 1387)، آیت‏ الله طالقانی و بیداری اسلامی (متن کامل سخنرانی خسروشاهی در مراسم رونمایی از آخرین شماره «کتاب ماه فرهنگی تاریخی یادآور» که شناخت‏نامه جامع آیت ‏الله طالقانی نام گرفته و نویسنده در آن به تشابه فکری و فعالیت‏‌های سید جمال ‏الدین حسینی اسدآبادی و آیت ‏الله طالقانی می‏‌پردازد).
بخش پنجم کتاب هم ضمائم است که شامل روزشمار زندگی، تصاویر و اسناد، فهرست اعلام، اماکن و کتب است. بیش از 50 تصویر و سند درباره این عالم مجاهد و انقلابی و اولین امام جمعه تهران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ارزش اسنادی و تاریخی این کتاب را بیشتر کرده است. در قسمت‏‌های مختلف این کتاب، خسروشاهی اسناد و زوایای ناگفته از زندگی، شخصیت و اندیشه آیت‏‌الله طالقانی را بیان می‌‏کند که تاکنون کمتر بیان شده یا اینکه اصلاً بیان نشده است از جمله حضور آیت‏‌الله طالقانی در حوزه علمیه قم، روابط مراجع و علما با ایشان و...
خسروشاهی در بخشی از خاطرات‏شان درباره منش فکری و فعالیت‏‌های آیت‏ الله طالقانی می‏‌گوید: «طالقانی باور داشت که مساله بیدارسازی ملت‌ها، جز از راه آموزش تعالیم قرآنی، امکان پذیر نیست و برای همین، چهل سال تمام، حتی در دوران تبعید و زندان به تفسیر قرآن و نشر «پرتوی از قرآن» پرداخت تا بلکه بتواند قرآن را به میان مردم ببرد و به جامعه اسلامی برگرداند و آن را از گور و گورستان! رهایی بخشد...»(ص154)
یا اینکه در فرازی دیگر درباره نقش ایشان در پیروزی انقلاب اسلامی و مبارزات مردم بیان می‏‌دارد: «آیت‏ الله طالقانی، مالک اشتر انقلاب و ابوذر امام بود و از ارکان اصلی انقلاب اسلامی به شمار می رفت و بی‏ تردید با رحلت وی، ضایعه‌ای بر اسلام و انقلاب وارد آمد که با هیچ چیزی قابل جبران نبود. اگر ایشان زنده می‏‌ماند، به طور قطع بسیاری از حوادث تلخ و دردناک بعدی رخ نمی‏داد.»(ص56)
انتشارات کلبه شروق چاپ اول این کتاب را در 232 صفحه، قطع رقعی، تیراژ هزار نسخه و قیمت 5000 تومان منتشر کرده است.
گفتنی است خسروشاهی تاکنون خاطرات مستند خود درباره علامه طباطبایی، علامه سید مرتضی عسکری، محمدعلی جمال‏زاده، احمد بن بلا، روژه گارودی و نشریات مخفی حوزه علمیه قم را منتشر کرده است و در آینده نزدیک، خاطرات این نویسنده و فعال نهضت اسلامی، درباره امام خمینی(ره)، امام موسی صدر، آیت‏الله سید علی خامنه‏ای (رهبر معظم انقلاب)، شهید دکتر بهشتی، آیت ‏الله علی مشکینی و... را منتشر خواهد شد.
برای تهیه آثار خسروشاهی می‏توان از طریق انتشارات کلبه شروق قم (37741423 و 37736424) اقدام کرد.


فارس،