افتتاح سایت دبیرخانه در سالگرد قیام 19 دی
ضرورت رصد پژوهشهای بینالمللی درباره حوزه علمیه قم
2018 بازدید
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه بزرگداشت یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم، تازهترین جلسه از سلسله نشستهای هماندیشی این دبیرخانه با حضور حجج اسلام پورمحمدی، خزائی، رجبینیا، موسوی، فروغی، و اساتید حقانی، ملکمحمدی، منصوری، عزتی، تبریزی، میردار، عادلانی، رمضانی، اسلامی، طبرزدی و هراتی در مرکز اسناد انقلاب اسلامی برگزار شد.
رسالت مراکز تاریخنگاری در ابلاغ پیام انقلاب اسلامی
در ابتدای این جلسه، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی ضمن تبریک ولادت حضرت زینب کبری(س) گفت: همانطور که رسالت حضرت زینب(س) انتشار پیام قیام کربلا بود، رسالت مراکز تاریخنگاری انقلاب هم انتشار پیام انقلاب اسلامی است.
رئیس هیئت امناء و رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با تاکید بر اهمیت پیامرسانی افزود: اساسا پیامرسانی و رسالت، موضوع بسیار مهمی است. خداوند در قرآن خطاب به پیامبر(ص) می فرماید: «مَا عَلَى الرَّسُولِ إِلَّا الْبَلَاغُ» یا در جای دیگر می فرماید: «فَذَکِّرْ إِنَّمَا أَنْتَ مُذَکِّرٌ * لَسْتَ عَلَیْهِمْ بِمُصَیْطِرٍ» ببینید خداوند با چه تعابیر ظریفی درباره اهمیت رسالت با پیامبرش سخن میگوید. این همان قدرت معنوی یا به تعبیری قدرت نرم است که فراتر از هر قدرت دیگری است.
حجتالاسلاموالمسلمین پورمحمدی ادامه داد: اگر قدرت نرم شکل بگیرد، همه قدرتها در مقابل آن خاضع خواهند شد؛ نمونه آن را در عصر حاضر در حرکت حضرت امام(ره) دیدیم. امام بزرگوار ما با ادبیات، سلوک و منش خود منشاء حرکتی شد که نیازی به زور و اسلحه نداشت؛ قدرتی که همه مستکبرین دنیا از آن ترسیدند.
وی تصریح کرد: ابلاغ پیام انقلاب اسلامی موضوع بسیار مهمی است و این رسالت بزرگ بر عهده مراکز تاریخنگاری است. حضرت امام(ره) نیز بارها بر اهمیت تاریخ و تاریخنگاری تاکید کردهاند. از این رو امسال که در آستانه صدمین سال بازتاسیس حوزه علمیه قم قرار داریم، باید بیش از پیش در انجام این رسالت تاریخی اهتمام داشته باشیم.
افتتاح سایت دبیرخانه در سالگرد قیام 19 دی
سپس حجتالاسلام والمسلمین احمد خزائی، رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی و دبیر همایش یکصدمین سال بازتاسیس حوزه علمیه قم ضمن تبریک ولادت حضرت زینب کبری(س)، از راهاندازی سایت یکصدمین سال بازتاسیس حوزه علمیه قم خبر داد. به گفته حجتالاسلام خزائی این سایت با هدف اطلاع رسانی و تولید محتوای تاریخی، از 19 دی ماه همزمان با سالگرد قیام 19 دی قم آغاز به کار خواهد کرد.
موضوع بعدی این جلسه پیرامون اجزای سایت اطلاع رسانی دبیرخانه بود. مهدی رمضانی دبیر اجرایی همایش یکصدمین سال بازتاسیس حوزه علمیه قم در این باره گفت: براساس معیارهای اصلی و طی جلسات متعدد با کارشناسان حوزه رسانه، ساختار اصلی سایت طراحی شد. اساسا ساختار این سایت نه صرفا خبری است و نه صرفا پژوهشی؛ بلکه با توجه به ماهیت دبیرخانه، کارکردی بینابینی خواهد داشت.
معرفی اجزای سایت، لوگو و پوستر فراخوان مقالات از دیگر مباحث مطرح شده توسط دبیر اجرایی همایش بود.
احصاء 130 هزار برگ سند با موضوع حوزه علمیه قم
در ادامه دکتر حمیدرضا ملکمحمدی معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی و رئیس پژوهشکده مطالعات تاریخ انقلاب اسلامی از آمادهسازی 8 عنوان کتاب با موضوع حوزه علمیه قم و امکان تجدید چاپ بیش از 20 اثر دیگر به مناسبت صدسالگی تاسیس حوزه علمیه قم خبر داد و افزود: تاکنون بیش از 130 هزار برگ سند با موضوع حوزه علمیه قم، زعما، علما و طلاب احصاء شده که پس از پالایش و دستهبندی، آماده بهرهبرداری خواهد بود.
آماده سازی کتب پژوهشی
سپس حجتالاسلام فروغی از تهیه کتاب تصویری تاریخچه حوزه علمیه قم خبر داد و یادآور شد: این تحقیق، تاریخچه حوزه علمیه قم از سال 1296تا 1340 یعنی سال وفات آیتالله العظمی بروجردی را در بر میگیرد. طبق برنامهریزی انجام شده، این مجموعه سه جلدی دربرگیرنده تلاشهای آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائزی یزدی، علمای ثلاث و حضرت آیتالله بروجردی خواهد بود.
دکتر محمدامین عادلانی، معاون فرهنگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) نیز از حاضرین این جلسه بود. وی از انتشار مجموعه 10 جلدی که مشتمل بر زندگینامه 1080 نفر از شاگردان و یاران حضرت امام(ره) است خبر داد.
ضرورت رصد پژوهش های بینالمللی درباره حوزه علمیه قم
در ادامه دکتر موسی حقانی رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران و دبیر علمی همایش یکصدمین سال بازتاسیس حوزه علمیه قم با تأکید بر ضرورت استفاده از آثار بین المللی درباره علما و حوزه علمیه قم گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، پژوهشگران خارجی به ویژه امریکاییها، انگلیسیها و صهیونیستها تحقیقات قابل تأملی درباره حوزههای علمیه و خاندان علمای مشهور شیعه داشتهاند که رصد، شناسایی و استفاده از آنها ضروری به نظر میرسد.
حقانی با اشاره به آثار آماده چاپ نیز اظهار داشت: حدود هفت عنوان کتاب با موضوع حوزه در دست آمادهسازی و انتشار است که ان شاءالله تا پایان امسال چهار عنوان و در سال آینده نیز سه عنوان دیگر به چاپ خواهد رسید.
پالایش و انتشار اسناد ساواک درباره حوزه علمیه قم و زعمای حوزه حداقل 6 جلد، تسهیل در ارائه اسناد تاریخی به محققین و پژوهشگران، استفاده از ظرفیت فصلنامهها و نشریات، تجدید چاپ کتب با موضوع حوزه علمیه قم و زعمای حوزه، جمعآوری و انتشار تصاویر و اجازهنامههای دیده نشده و ارتباط با مراکز اسنادی سایر کشورها از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.
پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی
نظرات