راه‌اندازی ۴۸۰ ایستگاه مطالعه و توزیع ۱۰ میلیون جلد کتاب/ ۳۱۰۰ کتابخانه عمومی داریم


1549 بازدید

راه‌اندازی ۴۸۰ ایستگاه مطالعه و توزیع ۱۰ میلیون جلد کتاب/ ۳۱۰۰ کتابخانه عمومی داریم

مجدالدین معلمی معاون توسعه کتابخوانی و کتابخانه‌ها در این مراسم با تسلیت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین علیه‌السلام و یاران باوفایشان اظهار داشت: هفته‌ی کتاب را به همه‌ی کتابداران، همکاران عزیز و میهمانان گرانمایه تبریک عرض می‌کنم.

وی ادامه داد: امیدوارم در این هفته که اذهان عمومی و تمرکز رسانه‌ها، بیش از پیش، متوجه کتاب، کتابخانه و کتابخوانی است، بتوانیم بخشی از فعالیت‌های دلسوزانه و متعهدانه‌ی همکاران خدوم‌مان در کتابخانه‌ها و ستاد نهاد کتابخانه‌های عمومی را تبیین کرده، زمینه‌ی قرابت هر چه بیشتر عامه‌ی مردم با کتاب، میراث ماندگار بشر را فراهم کنیم.

به گفته معاون توسعه کتابخوانی و کتابخانه‌ها، نگاهی گذرا به فعالیت‌های همه‌ی همکاران پرتلاش، از دل کتابخانه‌ها گرفته تا ستاد مرکز بیانگر آن است که از هفته‌ی کتاب سال گذشته تا هفته‌ی کتاب سال جاری اقدامات و فعالیت‌های درخشان و ماندگاری در کارنامه‌ی نهاد کتابخانه‌های عمومی ثبت شده است.

معلمی با تاکید بر اینکه سال گذشته در این ایام 2800 کتابخانه تحت پوشش نهاد کتابخانه‌ها بود، امروز مفتخریم که به مرز 3100 کتابخانه عمومی رسیده‌ایم، عنوان کرد: حضور روزانه 5700 نفر و بیش از دو و نیم میلیون شرکت در فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌ها، فضای پرنشاط جدیدی رقم زده است. راه‌اندازی 480 ایستگاه مطالعه در اماکن عمومی و توزیع بیش از ده میلیون جلد کتاب در اقصا نقاط کشور، فرصت مطالعه را برای آحاد مردم تسهیل کرده است.

وی با اشاره به راه‌اندازی بیش از 560 بخش کودک در طول یک سال گذشته فضای انس با کتاب از سنین پایین و شرایط برای حضور خانواده‌ها را فراهم کرده است، افزود: روزآمدسازی منابع کتابخانه‌ها با ارسال منظم 240 عنوان نشریه و هزاران عنوان کتاب، کتابخانه‌های کارآمدتری برای اعضا ایجاد کرده است.

این مقام مسئول در نهاد کتابخانه‌ها بیان کرد: از سویی دیگر با همیاری کلیه‌ی سطوح مدیریتی در بازدید از کتابخانه‌ها و بازدید حضوری از هزار کتابخانه از طرف ستاد مرکز، ارتقای کیفی مشهودی در ارائه‌ی خدمات کتابخانه‌ها ایجاد شده است که امیدوارم با حساسیت بیش از پیش همه‌ی همکاران عزیز به آیین‌نامه‌ها و استانداردهای مصوب، در آینده شاهد کتابخانه‌های کارآمدتری برای مردم شریف‌مان باشیم.

معاون توسعه کتابخوانی و کتابخانه‌ها گفت: نباید فراموش کرد که مشارکت قریب 9000 نفر از فرهیختگان و مدیران ارشد استانی در کمیته‌های نهضت مطالعه‌ی مفید و انجمن‌های کتابخانه‌های شهرستانی و استانی و نیز خیرین نیکوکار سرمایه‌ی گرانبهایی است که نهاد کتابخانه‌های عمومی از مشاوره و مساعدت آنها چون همیشه بهره می‌برد. اینها همه بخش کوچکی از دستاوردهای به دست آمده نهاد کتابخانه‌های عمومی در یک سال گذشته بود که در این وقت محدود تقدیم کردم. از این فرصت می‌خواهم استفاده کنم و در خصوص برگزیدگان ملی هفته‌ی کتاب توضیحاتی عرض نمایم. همانگونه که مستحضرید یکی از برنامه‌های اصلی این گرامیداشت معرفی برترین‌های عرصه‌ی کتاب و کتابخوانی و تجلیل از کتابداران برتر، مسئولین کتابخانه‌های نمونه، خدمتگذار و پیشکسوت نمونه و نیز معرفی برترین‌های ستاد ملی و استان‌ها است.

معلمی ضمن تاکید بر این مطلب که انتخاب برگزیده از میان کتابداران تلاشگر، کارشناسان شایسته و مدیران کارآمد نهاد که در سال‌های اخیر به شکل یک سنت حسنه پیگیری می‌شود، کار بسیار سخت و حساسی است، اضافه کرد: صرف‌نظر از مراحل گسترده‌ی شهرستانی و استانی گزینش برترین‌های سال 892 پرونده در ستاد ملی هفته کتاب، مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت‌های خلاقانه و تلاش مخلصانه‌ی همکاران مثل همیشه کار را برای هیأت انتخاب سخت کرده بود، اما با لحاظ شاخص‌هایی که در ادامه تقدیم خواهد شد از بین برترین‌های استانی، بهترین‌ها برگزیده شده و نهایتاً 74 نفر از همکاران به عنوان منتخبین بیست و یکمین گرامیداشت هفته‌ی کتاب انتخاب شدند.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین شاخص برای هیأت انتخاب در مورد همکاران ارجمند، سوابق شخصی اعم از مدرک تحصیلی و پژوهشی، سوابق شغلی، دوره‌های آموزشی طی شده بود. شاخص مهم دیگر ارزیابی، فعالیت‌های کتابخانه‌ای بود. این مهم از طریق رصد خدمات همکاران در سه شاخص عضویت، امانت و آماده‌سازی منابع، بررسی نمرات کسب‌شده در بازدیدهای دوره‌ای ستاد مرکز و استان‌ها، اقدامات مؤثر در جهت زیباسازی و شاداب‌سازی کتابخانه و اجرای دقیق مجموعه‌ی دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های محل خدمت احصا شد.

معلمی خاطر نشان کرد: نکته‌ی مهم دیگری که در آرای هیأت انتخاب خصوصاً در ارزیابی کتابخانه های برتر تأثیرگذار بود نحوه‌ی فعالیت‌های خلاقانه‌ی جنبی و فوق برنامه‌ای بود. فعالیت‌هایی چون تعامل با مراکز فرهنگی، میزان شرکت در مسابقات فرهنگی، برگزاری نشست‌های نقد کتاب، کانون ادبی، کلاس‌های آموزشی و نیز اقدامات برای تبلیغ کتاب و کتابخانه مدنظر بوده است. لازم است از این فرصت استفاده کرده و به همکاران ستاد استان‌ها، نسبت به ارائه‌ی گزارش مطلوب و منظم به همراه جزئیات دقیق و کامل از فعالیت‌های کتابداران گرامی و کتابخانه‌ها سفارش کنم. طبیعی است هیأت منتخب ملی براساس پرونده‌های تشکیل شده و ارسالی از استان‌ها رأی صادر کرده و ناقص بودن پرونده‌ها باعث ضایع شدن حق همکاران خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد با همدلی، همکاری و مجاهدت همه‌ی 5000 همکار عاشق و خادم فرهنگ در کتابخانه‌های عمومی، روز به روز شاهد جدی‌تر شدن نقش عنصر گرانبهای کتاب در زندگی مردم مؤمن و شریف ایران اسلامی باشیم.


http://www.farsnews.com/