اقدامات تروریستی صهیونیست‌ها در فلسطین قبل از تشکیل دولت اسرائیل

ماجرای انفجار «هتل کینگ دیوید» به روایت سرکنسول ایران در فلسطین


اشاره: سال‌ها پیش از تشکیل دولت اسرائیل در فلسطین، صهیونیست‌ها اقدام به تشکیل گروه‌های تروریستی کرده بودند، تا این گروه‌ها با اقدامات تروریستی و جنایتکارانه خود زمینه را برای تشکیل دولت اسرائیل در فلسطین فراهم کنند.

گروه‌های‌ تروریستی «هاگانا»، «ایرگون» و «اشترن» از سرشناس‌ترین و بزرگترین این گروه‌ها بودند. پایگاه اصلی این گروه‌های تروریستی، شهر «تل‌آویو» بود. این گروه‌های تروریستی از هیچ جنایتی علیه فلسطینیان دریغ نداشتند. اقدامات این گروه‌های تروریستی را می‌توان مشابه اقدامات گروه تروریستی «داعش» دانست. بسیاری از سران رژیم صهیونیستی عضو این گروه‌های تروریستی بودند که از مشهورترین این افراد می‌توان مناخیم بگین، موشه دایان و آریل شارون را نام برد.

انفجار «هتل کینگ دیوید» در شهر بیت‌المقدس یکی از بزرگترین عملیات‌های این گروه‌های تروریستی در فلسطین بود که توسط گروه تروریستی «ایرگون» انجام شد. پس از انفجار «هتل کینگ دیوید»، سرکنسول ایران در فلسطین در گزارشی به وزارت امورخارجه، شرحی درباره این انفجار و نیز اطلاعاتی درباره گروه‌های تروریستی-صهیونیستی به مرکز مخابره می‌کند. آنچه در ادامه می‌آید، متن کامل این گزارش است.

                                        

****

 

تاریخ سند: ۱۰ مرداد ۱۳۲۵

 

از: سرکنسولگری شاهنشاهی ایران در فلسطین و شرق اردن

به: وزارت امورخارجه

موضوع: انفجار بمب در هتل کینگ‌ داوید

چنانکه در اخبار رادیوهای خارجی و خبرگزاری‌ها منتشر گردیده و استحضار حاصل کرده‌اند روز ۳۱ تیرماه، نزدیک نیم‌ساعت بعد از ظهر قسمتی از عمارت هتل کینگ ‌داوید بر اثر انفجار بمب خراب و عده زیادی کشته و زخمی شده‌اند. جریان واقعه به شرح زیر می‌باشد:

روز دوشنبه ۳۱ تیرماه نزدیک یک ربع ساعت از ظهر گذشته صدای انفجار کوچکی شنیده شد و بلافاصله سوت خطر را که معمولاً برای این قبیل مواقع است کشیدند. مجدداً صدای انفجار کوچک دیگری نزدیک هتل کینگ داوید شنیده شد. پس از چند دقیقه دیگر بمب بزرگی در عمارت بزرگ مهمانخانه مزبور منفجر و قسمتی از بنا را به کلی خراب کرده. مهمانخانه کینگ داوید ساختمان بسیار بزرگی است که جناح راست آن اداره دبیرخانه کل فلسطین بوده و بقیه مهمانخانه زیرزمین این بنا قسمتی آشپزخانه و قسمتی انبارها و ماشین‌خانه و آن قسمت که زیر اداره دبیرخانه واقع بود کاباره دانسینگ موسوم به La Regance قرار داشت. در همان اوقات که دو بمب کوچک یکی در سمت جنوب و دیگری در سمت شمال خارج عمارت مهمانخانه و نزدیک سرکنسولگری فرانسه از طرف تروریست‌ها منفجر شد و توجه پلیس را به آن سوی جلب کرده بودند، چند نفر از آنها که بعداً معلوم شد از دسته معروف به IRGUN ZVEI LEUMI بودند موفق شدند با لباس مبدل عربی و چند ظرف بزرگ شیر(که مملو از مواد منفجره بود) از در سرویس مهمانخانه وارد آشپزخانه شده با تهدید و به وسیله اسلحه، کارکنان آنجا را وادار به سکوت نموده و خود را از راهروها به سرعت به زیرزمینی که دانسینگ(رژانس) و درست زیر اداره دبیرخانه کل واقع بود برسانند و پس از گذاشتن بمب‌ها به سرعت خارج شوند. در راهروها و زیرزمین مزبور نیز اشخاصی را که می‌دیدند با اسلحه وادار به سکوت کرده و یکی دو نفر را هم کشتند و در موقع خروجشان از عمارت نیز اگرچه مورد حمله پلیس واقع شدند ولی با اتومبیلی که آمده بودند موفق به فرار شدند و در همان لحظات بمب مزبور منفجر شد و یک ستون بزرگ دود قهوه‌ای ‌رنگ روشن غلیظی چند صد متر در آسمان بالا رفت. پس از برطرف‌شدن دودها قسمت بزرگی از بنا که پنج طبقه بود و در جبهه خیابان بزرگ شهر قرارداشت فرو ریخت.

چون انفجار بمب تقریباً نیم ساعت بعد از ظهر و موقعی بود که هنوز اداره مشغول کار بود تلفات بسیاری وارد آمده. تا امروز عده کشته‌شدگان ۸۳ نفر و مجروحین ۶۴ نفر، و ۱۹ نفر هم مفقود هستند، یعنی کسانی که خانواده آنها از آنها بی‌اطلاع و احتمال می‌دهند زیر آوار باشند. عملیات کاوش از روز دوشنبه تاکنون حتی در تمام شب‌ها هم زیر چراغهای پرنور ادامه دارد و از زیر آوارها هنوز اجساد بیرون می‌آورند و احتمال می‌دهند که چون آوارِ پنج طبقه بنا روی هم انباشته است در حدود نوزده‌نفر هنوز زیر آوار مانده‌اند که البته پس از ۱۱ روز امید به زنده‌بودن آنها نیست. فقط یکی از معاونین دبیرخانه کل موسوم به مستر تومسن را ۳۱ ساعت پس از خرابی زنده بیرون آوردند و در بیمارستان است، ولی به زنده‌ماندن او هم اطمینان ندارند.

در میان کشته‌شدگان و زخمی‌ها و آنهایی که هنوز زیر آوار هستند عده‌ای هم ارباب رجوع بودند که در آن موقع به اداره دبیرخانه کل رفته بودند. به سایر قسمت‌های مهمانخانه جز شکسته‌شدن شیشه‌ها آسیبی وارد نیامده، ولی بسیاری از مسافرین مردمی که در قسمت‌های نزدیک بودند از محل خود به زمین پرتاب شده و مجروح شده‌اند. فعلاً مهمانخانه مزبور که بیش از ۴۰۰ اتاق و چندین سالن بزرگ داشت به کلی تخلیه شده و محل اداره دبیرخانه کل شده است.

روز بعد از وقوع حادثه دسته تروریست‌های(IRGUN ZVEI LEUMI) که معمولاً به علامت اختصار I.Z.L. می‌گویند در شهر تل‌اویو[=تل‌آویو] اعلامیه‌ای به وسایل محرمانه پخش کرده که اعتراف به عمل مزبور نموده‌اند ولی مسئولیت خطرات جانی را به عهده دولت گذاشته، زیرا ادعا کرده بودند که نیم ساعت قبل از وقوع حادثه به وسیله تلفن مقامات مربوطه را از وقوع خطر مطلع ساخته‌اند، اما دولت در اعلامیه خود این مطلب را تکذیب و اعلام نموده که چند دقیقه قبل از انفجار کوچک اول و دوم شخص مجهولی به سرکنسولگری فرانسه اطلاع داد که پنجره‌های خود را باز کنند و چند دقیقه قبل از انفجار بزرگ نیز اشخاص مجهولی به اداره مهمانخانه و اداره روزنامه «پالستاین پست» وقوع خطر را اطلاع دادند و مجال تخلیه عمارت در چند دقیقه نبوده است. چون در موقع انفجار بمب کوچک اول و اعلام خطر به وسیله سوت پلیس از عبور و مرور وسایل نقلیه جلوگیری کرده بودند، تلفات عابرین خیابان به آن مقدار که ممکن بود باشد واقع نشد، فقط عده معدودی که در خیابان بودند و مسافرین یک اتوبوس که در آن موقع در جلوی بنا واقع شد زخمی شدند و دو سه نفر عابر هم در اثر اصابت سنگ‌هایی که از بنا پرتاب شد کشته شده‌اند.

برای اطلاعات بیشتری راجع به دستجات تروریست‌های یهودی فلسطین اشعار می‌دارد که اکنون سه دسته مسلح غیرقانونی یهودی در فلسطین وجود دارد. اول دسته‌ای که موسوم [به] HAGANA می‌باشد که نیروی ملی مقاومت یهود هم نامیده می‌شود. این دسته که به عقیده دولت بیش از ۶۰۰۰۰ نفراند تمام مسلح و دارای تعلیمات نظامی و تشکیلات مرتب هستند. یک روزنامه مخفی و یک رادیو مخفی نیز دارند که هر روز یا هر چند روز یکبار سخن‌پرانی کرده و آن را بعداً به زبان عربی و انگلیسی نیز منتشر می‌سازند. دسته مزبور از حمایت محرمانه نمایندگی یهود که مؤسسه رسمی یهود[=آژانس یهود] و رسماً شناخته شده است برخوردار می‌باشد. این دسته گاه گاه دست به خرابکاری‌هایی برعلیه دولت انگلستان در فلسطین می‌زند، اما حتی‌المقدور تلفات جانی وارد نمی‌سازد[!]. دو دسته دیگرِ تروریست یکی به نام I.Z.L. نام برده و دیگری  STERN هستند که خرابکاری و کشتار بی‌رحمانه می‌کنند، چنان که قتل لرد موین وزیر انگلیس در خاورمیانه مقیم مصر نیز در دو سال قبل از طرف این دسته اخیر واقع شد.

حمله و انفجار روز دوشنبه ۳۱ تیرماه شدیدترین حمله بود که تاکنون تروریست‌ها کرده بودند و تلفاتی که وارد آمد تاکنون سابقه نداشته است. در میان کشته‌شدگان چند نفر افسر عالی‌رتبه انگلیس [و] رؤسای ادارات فلسطین بودند که برای آنها تشییع جنازه رسمی به عمل آمد. کمیسر عالی فلسطین که برای مذاکرات راجع به فلسطین به لندن رفته بود روز سه‌شنبه با هواپیما به بیت‌المقدس وارد شد.

خسارات مالی به هتل کینگ داوید یکصد هزار لیره فلسطینی تخمین شده است. در این چند روز از ساعت ۶ عصر تا ساعت ۶ صبح در بسیاری از قسمت‌های شهر حکومت نظامی برقرار و تحقیقات و جستجوها در شهر قدیمی بیت‌المقدس به عمل آمد و در نتیجه یک یهودی کشته و یک نفر یهودی زخمی در اتاقی پیدا شد. پلیس فوراً محله‌ای را که یهودیان مزبور از آنجا بودند محاصره و جستجو نمود و تاکنون در حدود ۲۰ نفر مظنون توقیف شده‌اند. دولت فلسطین عقیده دارند که سران سیاسی یهود و نمایندگی یهود در این حملات دخالت داشته و محرمانه به تمام وسایل، نه تنها از تروریست‌ها حمایت کرده و آنها را مخفی می‌کنند، بلکه حملات و خرابکاری‌های آنها طبق نقشه‌هایی است که قبلاً به نظر نمایندگی یهود و با اطلاع رؤسای سیاسی یهودی است. دولت بنا به اطلاعاتی که داشت در اواسط ماه ژوئن اداره نمایندگی یهود را ناگهان محاصره کرده و کاوش نمود و مقداری اسناد از آنجا برد و در همان حال پلیس تمام رؤسای سیاسی یهود را توقیف کرد. این عده هنوز در توقیف می‌باشند و اسناد ضبط شده نیز به قرار معلوم به لندن فرستاده شد[!]. طبق اخبار روزنامه فلسطین پست مورخه ۲۵ ژوئیه(۳ مرداد ۱۳۲۵) کتاب سفید انگلستان راجع به عملیات یهودیان فلسطین منتشر گردید و در آن کتاب، اسناد و تلگرافات و مکاتباتی که بین نمایندگی یهود در فلسطین و شعبه آن در لندن رد و بدل شده و حاکی از همکاری آنها با تمام دستجات تروریست‌های فلسطین است افشاء شده است.

روز سه‌شنبه ۸ مرداد طبق اعلامیه‌ای که دولت داد از ساعت پنج صبح شهر تل‌اویو که بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت تمام یهودی دارد، تحت حکومت نظامی قرار گرفت و این اقدام به علت آن بود که دولت اطلاعاتی به دست آورد که مقدمات حمله و انفجار روز دوشنبه ۳۱ تیرماه در بیت‌المقدس در آن شهر تهیه شده است. حکومت نظامی که فعلاً در آن شهر برقرار است شدیدترین اقدامی است که تاکنون شده. دو تیپ مرکب از ۲۰۰۰۰ سرباز انگلیسی، شهر و نواحی و نزدیک آن را محاصره کرده و عده‌ای از آنها با پلیس فلسطینی مشغول جستجو در خانه‌ها می‌باشند. از ساعت پنج صبح سه‌شنبه هشتم مرداد هیچ‌یک از ساکنین آن شهر حتى [حق] خروج از خانه خود را ندارند و در صورت خارج‌شدن بدون آنکه طرف سؤال یا تحقیق واقع شوند هدف تیر سربازان خواهند بود. فقط دو ساعت در روز اجازه دارند که از نزدیکترین دکان تهیه غذا کنند، آن هم به همراه سربازان مسلح، و حتی پلیس یهودی تل‌اویو نیز از خروج از محل خود ممنوع هستند. از قرار معلوم تمام اهالی شهر مورد تحقیق قرار خواهند گرفت. طبق اعلامیه‌های رسمی تاکنون مقدار زیادی بمب و اسلحه‌های مختلف و مواد منفجره و محل ساختن آنها و تعداد زیادی لباس مختلف نظامی انگلیسی و شهربانی کشف کرده‌اند وهمچنین اسناد زیادی که شامل نقشه حملات آینده بوده و قریب ۲۰۰ هزار لیره تقلبی به صورت اسناد قرضه دولتی که تقلبی چاپ شده بود، و ماشین چاپ آن را زیر یکی از سیناگوگ‌های بزرگ شهر(محل عبادت یهودیان) یافته‌اند.

از عده زیادی اشخاص که مظنون بوده و توقیف شده‌اند ۱۳ نفر کسانی هستند که پلیس مدارکی بر علیه آنها از اینکه از تروریست‌ها هستند دارد. فعلاً شهر تل‌اویو با سایر نقاط فلسطین هیچ‌گونه ارتباطی ندارد و تلفن‌های شهر را هم قطع کرده‌اند. تحقیقات و جستجوها ادامه دارد و انتظار می‌رود منابع مهم و مراکز بسیاری از تروریست‌ها در آن شهر کشف شود. انفجار هتل کینگ داوید و کشته‌شدن عده زیادی انگلیسی و فلسطینی، کلیه اهالی و مأمورین دولت را متأثر ساخته و محیط بسیار عصبانی راجع به یهودی‌ها ایجاد کرده است.

ابوالحسن بهنام؛ سرکنسول دولت شاهنشاهی


ماجرای انفجار  «هتل کینگ دیوید» به روایت سرکنسول ایران در فلسطین