۳۰۰ کتاب از ناشران ایرانی را به فرانکفورت می‌بریم


1563 بازدید

دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان از برگزاری دو میزگرد با موضوع داستان‌نویسی در ایران و بررسی آسیب های عدم حضور ایران در بازارهای جهانی خبر داد و گفت: این اتحادیه ۳۰۰ کتاب را پس از بررسی لازم جهت معرفی به فرانکفورت می‌برد.
 
محمود آموزگار دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفت‌وگو  با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ با بیان این مطلب که روند بررسی آثار ناشران برای ارائه در نمایشگاه کتاب فرانکفورت هم‌چنان ادامه دارد،‌ گفت: پس از اعلام فراخوان و ارسال آثار بر اساس معیارهای مورد نظر به بررسی کتاب‌ها پرداخته‌ایم و این بررسی‌ها هم‌چنان ادامه دارد.
وی افزود: کتاب‌هایی پذیرش می‌شوند که تألیفی بوده و در 5 سال گذشته قانونا‌ً در ایران منتشر شده باشند‌، هم‌چنین کتاب‌های حوزه ادبیات،‌ تاریخ،‌ هنر‌، اسلام و ادب پایداری در اولویت انتخاب قرار دارند‌، نوع چاپ و جلدآرایی کتاب نیز باید مناسب برای عرضه در یک محیط جهانی باشد.
آموزگار تصریح کرد: دو نکته بسیار مهم در انتخاب آثار وجود دارد‌، اول اینکه این کتاب تا چه اندازه قابلیت جذب مخاطب خارجی را دارد و دوم اینکه چکیده انگلیسی کتاب تا چه اندازه گویای متن اصلی کتاب است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ممکن است در فرانکفورت با ناشران جهت فروش رایت اثر تعاملی صورت گیرد،‌ ناشران ایرانی باید اجازه فروش رایت اثر را نیز از نویسنده دریافت کرده باشند،‌ تا مشکلات حقوقی در این زمینه پیش نیاید.
آموزگار با اشاره به غرفه 80 متری که از طرف موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی در نمایشگاه فرانکفورت اجاره شده و به اتحادیه ناشران واگذار شده است،‌ گفت:‌ ما در این غرفه به عرضه 300 کتاب خواهیم پرداخت‌، این غرفه نیز در همان سالن نشر بزرگسال است که غرفه 120 متری موسسه نمایشگاه در آن‌ برپا می‌شود.
وی به برگزاری میزگردی با حضور ناشران و نویسندگان ایرانی و بین‌الملل اشاره کرد و گفت:‌ رویکرد جدید دولت ایران توجه به بازارهای جهانی نشر است،‌ ما در این میزگرد تلاش خواهیم کرد،‌ به بررسی ضرورت حضور ایران در بازارهای جهانی و الزامات لازم برای این ورود بپردازیم. با توجه به اینکه ایران از جمله معدود کشورهایی است که حق کپی‌رایت را به رسمیت نمی‌شناسد،‌ برگزاری این میزگرد در نمایشگاهی که اکثر ناشران بزرگ کشورهای مختلف حضور دارند،‌ ضروری است.
آموزگار هم‌چنین از برگزاری میزگرد دیگری در روز پنجشنبه 10 اکتبر در نمایشگاه فرانکفورت با موضوع بررسی وضعیت داستان‌نویسی و داستان کوتاه در ایران با حضور زنان نویسنده ایران خبر داد و گفت:‌ معرفی نمایشگاه کتاب تهران نیز از جمله دیگر اقداماتی است که بر عهده اتحادیه ناشران و کتابفروشان قرار دارد.
وی در پایان با بیان این مطلب که هنوز نمی‌توانیم میزان موفقیت حضور ایران در فرانکفورت را پیش‌بینی کنیم،‌ گفت:‌ طی سال‌های اخیر صنعت نشر ایران به هیچ وجه توجهی به بازار جهانی نداشته است‌، غفلت عمیق و جدی نسبت به این موضوع موجب شده تا ما از ویژگی‌ها و الزامات این حضور غافل باشیم‌.


تسنیم