مواد مخدر در ایران


1033 بازدید
مواد مخدر

 مواد مخدر در ایران

 اگرچه پیشینه دقیقى از مصرف تریاک در ایران وجود ندارد و اقوال مختلفى در این خصوص مطرح مى باشد، لیکن همگان اتفاق نظر دارند که دول استکبارى و در راس آنها انگلیس ، همزمان با ایجاد تفرقه و خصومت بین دولتهاى ایران و عثمانى ، بشدت مواد مخدر را رواج دادند که حتى برخى از شاهان صفوى نیز به آن روى آورده و معتاد شدند.
با شروع حکومت قاجار، بر مبناى سیاست انگلیس که خواهان تضعیف همسایگان هندوستان بود، تریاک کشى چنان در ایران رواج یافت که حتى تصویر ناصرالدین شاه را همانند نقش سکه بر حقه هاى و افور منقوش  ساختند و بدینسان به آن رسمیت بخشیدند و در همین ایام نیز کشت خشخاش را ترویج کردند و براى اولین بار در ماهان کرمان مرغوب ترین نوع این محصول را کاشتند.
در زمان حکومت سلسله پهلوى و در اوج حمایتهاى غرب از آن رژیم و على رغم قوانینى که تدوین و تصویب شد، سطح زیر کشت تا میزان 33000 هکتار افزایش یافت و علاوه بر تریاکهاى سناتورى که اسباب تعیش ‍ طبقه اشراف و ثروتمندان ، وکلا و نمایندگان مجلس ، درباریان و خوانین بود، براى اولین باز مرزهاى کشور به روى هروئین گشود شد و از حدود دهه چهلم شمسى جوانان این مرز و بوم در معرض یکى از مهمترین توطئه هاى استکبار جهانى (مواد مخدر) قرار گرفتند و ایران که در مسیر ترانزیت مواد مخدر آسیا به اروپا قرار دارد بزرگترین لطمات را متحمل شد. با پیروزى انقلاب اسلامى ، توطئه هاى استکبار جهانى علیه نظام اسلامى و ملت ایران گسترش یافت . امام ((ره )) دستور مبارزه شدید با قاچاق مواد مخدر را صادر فرمودند و این کار را یک نقشه حساب شده و هدفدار بیان نمودند: ((این (مواد مخدر) یک نقشه است که براى سرتاسر کشور است ... براى فلج کردن جوانهاى ماست )).
ایشان عوامل توطئه را معرفى نموده و قدرتهاى بزرگ را در این کار دخیل دانستند.
((این هم یک توطئه است که قدرتهاى بزرگ به این وسیله به ما ضربه مى زنند.))
امام ((ره )) ضمن خائن توصیف کردن قاچاقچیان ، و نصیحت کردن به جوانان ، مصرف هر گونه مواد مخدر را نیز حرام اعلام نمودند:
((این قاچاقچى ها درجه اول خائنین هستند به این ممکلت ... کسانى که معلوم شود شغل آنها جمع آورى مواد مخدر و پخش آن بین مردم است در حکم مفسد فى الارض است .))
((جوانهاى ما باید براى خاطر اسلام و ملت و کشور و حیثیت و نوامیس ‍ خودشان دست از آن مراکز بکشند.))
((براى اشخاص که در این باب نیستند حرام است بروند و هروئینى گردند. چه هروئین چه تریاک و چه مشروبات .))
استکبار جهانى که شکست عظیمى را از انقلاب اسلامى متحمل شده بود جهت غوطه ور کردن جوانان کشور در دام اعتیاد، با توطئه هاى حساب شده توزیع مواد مخدر را در ایران افزایش داد. مبارزه با قاچاق مواد مخدر با رهنمودهاى امام ((ره )) و با همت جوانان حزب اللهى در قالب کمیته هاى انقلاب اسلامى آغاز شد. این مبارزه ، با تشکیل ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 1367 و تصویب قانون جدید مبارزه با مواد مخدر، مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام ، بتدریج شکل سیستماتیک به خود گرفت و با ادغام نیروهاى انتظامى موج فزاینده اى به خود گرفته است و ستاد مبارزه با مواد مخدر که ریاست آن را رئیس جمهور بر عهده دارد هماهنگى لازم را در زمینه ادامه این مبارزه انجام مى دهد.
پس از سازمان یافتن استعمار نو در کشورهاى انگلیس ، فرانسه ، پرتغال ، اسپانیا و هلند از قرن شانزدهم ، این دولتها استفاده از مواد افیونى را به منظور ایجاد سلطه بر ملتهاى مظلوم جهان سوم آغاز کردند و در این راه از ابزارهاى ضد فرهنگى (تحمیق و استحمار) ترفندهاى دارویى و درمانى (منافع استعمال تریاک ) و حربه هاى اقتصادى و اجتماعى ، نهایت استفاده را به عمل آوردند و دامنه این تهاجم را به رویارویى نظامى نیز کشاندند که وقوع جنگ اول تریاک در 1839 میلادى و جنگ دوم تریاک در 1856 میلادى بین دولتین انگلیس و چین گواه غیر قابل انکارى در پرونده دولتهاى استعمارگر غربى است .
نباید تصور کرد که جنگ مواد مخدر پایان یافته و دیگر تکرار نخواهد شد، بلکه این جنگى است که در دهه هاى اخیر به صورت پنهانى در جریان بوده و هر روز قربانیان جدیدى گرفته است . حمایت دولتهاى استکبارى غربى بویژه آمریکا از برخى دست نشاندگان خود که بزرگترین تولید کنندگان و یا صادر کنندگان مواد مخدر محسوب مى شوند، نمونه آشکارى از جنگ پنهان و نامرئى است که در حال حاضر در جریان مى باشد.
کنت دمارانش رئیس سابق سازمان جاسوسى فرانسه ، در کتاب خود به نام جنگ جهانى چهارم توضیح داده است که چگونه از مواد مخدر به طور پنهانى علیه نیروهاى کشورهاى دیگر استفاده مى شود. وى در ملاقاتى که با رئیس جمهور وقت آمریکا رونالد ریگان در سال 1980 داشته ، طرحى را جهت رویارویى ایالات متحده با شوروى سابق در افغانستان مطرح مى کند که در یکى از مراحل آن استفاده از مواد مخدر را علیه سربازان ارتش سرخ در افغانستان پیشنهاد مى کند. او خطاب به رئیس جمهور مى گوید:
((آقاى رئیس جمهور! عامل سوم شاید از همه دیوصفتانه تر باشد. راستى شما با این همه مواد مخدر که توسط آژانس اطلاعات دفاعى ، گارد ساحلى ، اف . بى . آى و پست خدمات گمرکى توقیف مى شود، چه مى کنید؟))
رئیس جمهور پاسخ داد: ((خوب من نمى دانم ، فکر مى کنم آنها را نابود مى کنیم .))
من جواب دادم : ((کار اشتباهى است . ما باید آنها را به طور مجانى پخش ‍ کنیم .))
ریگان از این پیشنهاد دمارانش تعجب مى کند. او در ادامه مى گوید:
این دقیقا همان کارى است که ساکنان ویتنام شمالى در ویتنام با سربازان داوطلب شما کردند. آنها این کار را طبق برنامه انجام داده بودند. اگر این اقدام صورت گیرد، شما دولت شوروى را از کار خواهید انداخت ... این طرحى زیرکانه است و چیزى است که براى انجام گرفتن طراحى است . مبارزه جنگى ، بدون آنکه که حتى یک گلوله از روى خشم شلیک شود.
جالب اینجاست که دمارانش هزینه این طرح را نیز خیلى کم پیش بینى مى کند و براى کل عملیات فقط یک میلیون دلار بودجه در نظر مى گیرد.
بعضى از ماموران سازمان جاسوسى سیا اظهار مى دارند که این سازمان همیشه براى عملیات پنهانى خود در جهان نیاز به اسلحه و پول دارد و به همین دلیل مایل است با قاچاقچیان مواد مخدر که قادرند این نیازها را تامین کنند همکارى نماید. خلبانانى که به طور قرار دادى براى ((سیا)) کار کرده اند اظهار مى دارند که آنها در پروازهاى خود به آمریکاى مرکزى سلاح و تجهیزات مى بردند و در مراجعت به فلوریدا مواد مخدر مى آوردند.
رامون میلیان یکى از مدیران پولى و مالى سران قاچاقچیان مواد مخدر در کلمبیا که در آمریکا زندانى است . راجع به بانکها و موسسات مالى آمریکا مى گوید:
((آنها (آمریکاییها) مواد مخدر را یک جرم تلقى نمى کنند بلکه آن را نوعى ماجراجویى بازرگانى مى دانند.))
یکى از سران قاچاقچیان در نامه اى در ژوئن 1987، به دادگسترى آمریکا نوشته است :
((در فاصله سالهاى 1965 تا 1975 رئیس سیا در لائوس ، تئودور به شکلى در کار قاچاق دست داشت و ریچارد آریتاژ امور مالى را به عهده داشت که از طریق بانکهاى استرالیا انجام مى داد.))


روزنامه کیهان