واکنش امام خمینی به بسته شدن فرودگاه های ایران


واکنش امام خمینی به بسته شدن فرودگاه های ایران

واکنش امام خمینی به بسته شدن فرودگاه های ایران 

با اوج‌گیری اخبار مربوط به بازگشت امام خمینی به وطن، شاپور بختیار با هدف به عقب انداختن این سفر، دستور داد تمامی فرودگاه‌های ایران به مدت سه روز بسته شوند. آقای بهبودی در کتاب خود ال لام خمینی  واکنش امام خمینی را اینچنین شرح می دهد:
 «صبح روز پنجم بهمن حدود دویست خبرنگار و عکاس در کنار محل اقامت امام خمینی چشم انتظار بودند که رهبر انقلاب درباره بسته شدن فرودگاه‌های ایران چه خواهد گفت. پلیس فرانسه از دو طرف، خیابان منتهی به آن دو خانه را بسته بود.
شمار پلیس‌ها و مراقبت آن‌ها این روزها بیشتر شده بود. آیت‌الله بیرون آمد و نزدیک در ورودی خانه ایستاد و گفت: «من بنا داشتم که فردا را در میان ملت باشم و هر رنجی که آن‌ها می‌برند من هم با آن‌ها باشم. لکن دولت خائن از این امر مانع شده و همه فرودگاه‌های ایران را بست. و من پس از باز شدن فرودگاه‌ها بلافاصله خواهم رفت و به او خواهم فهماند که شما غاصب هستید و خائن به ملت ما.»

امام مردم ایران را، هم به ادامه نهضت فراخواند و هم به آرامش؛ و گفت که «در اولین فرصت پیش مردمم به ایران خواهم رفت تا با آن‌ها کشته شوم و یا حق ملت را بگیرم و به ملت برگردانم.» او گفت که بختیار به خودش هم خیانت کرد، چه رسد به ملت ایران.
پرسش‌های خبرنگاران شروع شد. چون بیشتر مصاحبه‌ها، ابراهیم یزدی مترجم بود. آیت‌الله به پنج شش سوال، جواب‌های کوتاهی داد. درباره بازگشایی فرودگاه توسط مردم مسلح پرسیده شد. «عجالتا بنا ندارم که امر به برداشتن سلاح بکنم. هر وقت صلاح دیدم این امر را می‌کنم و به آن‌ها می‌فهمانم که چه باید بکنند.» پرسیده شد بازگشت شما شاید موجب خونریزی‌های بیشتر شود. «من باید پیش برادرهایم باشم.» در همین روز اما چند خطی برای مردم منتظر ایران نوشت و به آنان گفت که با چند روز تاخیر و در هشتم بهمن به ایران بازخواهد گشت. او از همه آنان که از دور و نزدیک برای استقبال به تهران آمده بودند، تشکر کرد و افزود که دولت فعلی مطالبی را به دروغ به من نسبت می‌دهد که همگی را تکذیب می‌کنم. «من هرگز با دولت‌های غیرقانونی مذاکره نکرده و نمی‌کنم.»

شرح ماجرای امضای استعفای بختیار و سفر به پاریس

در کتاب روزشمار انقلاب اسلامی  به کوشش میرزا باقر علیان‌نژاد گردآوری شده است ماجرای نامه بختیار به امام خمینی اینچنین شرح داده شده است :

«شاپور بختیار که روز چهارم بهمن نامه‌ای برای امام خمینی ارسال کرده بود، امروز به خبرنگار روزنامه کیهان گفت: «نامه‌ام به دست آیت‌الله العظمی خمینی رسیده است.» رادیو بی.بی.سی گزارش داد که در این نامه بختیار از امام خمینی درخواست کرده است تا سفر خود را به تعویق بیندازد. امروز رادیو ایران نیز متن نامه شاپور بختیار را خواند. بختیار با آشوب طلب خواندن مخالفان حکومت گفت: «درست است که گروهی آشوب‌طلب و متعصب می‌خواهند همه چیز را زیر و رو کنند اما من از قانون اساسی کشور که به آن احترام می‌گذارم دفاع خواهم کرد. بختیار افزود: من در فرانسه آموخته‌ام که چگونه به قانون احترام بگذارم.»

شاپور بختیار در پایان درباره امام خمینی گفت: «من پیوسته کوشیده‌ام ایشان را قانع کنم، اما در زندگی لحظاتی پیش می‌آید که باید گفت خیر، و اکنون که آن لحظه فرارسیده است و می‌گویم: خیر.»

امروز بختیار به احمدآباد (محل دفن دکتر مصدق) رفت. روزنامه کیهان در گزارشی در این باره نوشت که بختیار بر سر مزار بختیار اعلام کرد: «من امروز به عنوان نماینده دولت ایران و به نمایندگی قاطبه مردم وطن‌پرست و حق‌شناس ایران در برابر این رهبر بزرگ سر تعظیم فرود می‌‌آورم و امیدوارم که بر طبق وصیتامه مرحوم دکتر مصدق بتوانیم هر چه زودتر ایشان را که به طور امانت در اینجا به خاک سپرده شده‌اند به مقبره ابدی یعنی مقبره شهدای 30 تیر 1331 ببریم» اما در همین حال احمد مصدق پسر دکتر مصدق اعلام کرد که اجرای وصایای پدرم «فقط بر عهده خانواده ایشان است.»


کتاب الف لام خمینی موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و کتاب روز شمار انقلاب