بسته های خاویار برای مقامات آمریکایی


2867 بازدید

 


تاریخ 24/9/1356

شماره: 3429 ـ 1 ـ 260 ت

تلکس

جناب آقای اردشیر زاهدی1 سفیر اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر ـ واشنگتن

سرور عزیزم

چهار بسته خاویار که از طرف قرین‌الشرف اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانوی ایران به مناسبت سال نو میلادی برای مقامات مشروحه زیر اهداء گردیده با کوریه سیاسی وزارت امور خارجه ارسال گردید.

1ـ حضرت رئیس جمهوری آمریکا و بانو کارتر2

2ـ حضرت ریچارد نیکسون3 و بانو

3ـ حضرت جرالد فورد و بانو

4ـ بانو جانسون4

مستدعی است امر و مقرر فرمایند خاویارها قبل از بیست و پنجم دسامبر به مقاصد عالی آن تحویل گردد نقطه

قربانتان میروم ـ امیر اصلان افشار

با عرض ارادت ...

ه م /













1ـ اردشیر زاهدی در یک مورد هدیه‌ای گران‌بها به خانم الیزابت تیلور داد که حتی خارجی‌ها را شگفت‌زده کرد. خانم الیزابت تیلور پس از گذراندن یک هفته به عنوان میهمان و معاشرت‌ دائمی زاهدی در واشنگتن به هنگام ترک این شهر یک ساعت الماس‌نشان به دست داشت که روزنامه «شیکاگو تریبون» نوشت هدیه سفیر ایران به وی می‌باشد. شیکاگو تریبون نوشته است: سنگ الماس روی این ساعت به قدری بزرگ می‌باشد که به سختی می‌توان عقربه‌های آن را دید و زمان را تشخیص داد....» پیشین، ص 61 همچنین نگاه شود به: فردوست، پیشین، ج 1

2ـ جیمی کارتر برخلاف آنچه که در برخی کتا‌ب‌ها آمده است، از دوستان و نزدیکان شاه بود و هرگز با وی اختلاف اساسی نداشت. سفر وی به تهران در شب اول ژانویه 1978 و نطق وی در تمجید از شاه و نامیدن ایران به «جزیره ثبات» نشان از حمایت کامل آمریکا از شاه دارد. در این مراسم که به صورت مستقیم از تلویزیون پخش می‌شد، شاه و کارتر جام‌های کریستال حاوی شامپاین فرانسوی را در پیش چشم مردم مسلمان ایران سرکشیده و تصور می‌کردند که توانسته‌اند مخالفین را مرعوب کنند. فرستادن هدیه برای وی نشان از این رابطه‌ی عمیق و صمیمی دارد.

3ـ ریچارد نیکسون از دوستان بسیار نزدیک شاه بود. وی سفرهای زیادی به ایران داشت. او بود که در سفرش به ایران دست شاه را برای خرید هر نوع سلاح از این کشور باز گذاشت و اصطلاحاً به وی چک سفید داد. نیکسون بعداً در ماجرای حمایت از کردهای بارزانی و سپس رها کردن آنها در چنگ صدام همسویی کاملی با شاه داشت. وی از کسانی بود که در مراسم تدفین شاه در قاهره حضور یافت. ر ک: استمپل، جان. ای، درون انقلاب ایران، ترجمه‌ی دکتر منوچهر شجاعی، تهران، موسسه‌ی خدمات فرهنگی رسا، 1378، ص 112-106

4ـ بانو جانسون همسر لیندون جانسون (1973 ـ 1908) سیاستمدار و سى و ششمین رئیس جمهور ایالات متحده‌ی آمریکا بود (1969 ـ 1963). جانسون در «استون وال» واقع در ایالت «تگزاس» متولد شد و در سال 1937 میلادى به عنوان یکى از اعضاى حزب «دموکرات» به کنگره ایالات متحده آمریکا راه یافت و تا سال 1960 میلادى به فعالیت نمایندگى ادامه داد. او از سال 1949 تا سال 1960 در سنا انجام وظیفه کرد و سپس به عنوان معاون «کندى» در مبارزات انتخاباتى شرکت جست. جانسون پس از ترور کندى مسئولیت ریاست جمهورى را به عهده گرفت. چندى بعد مداخله نظامى آمریکا در ویتنام شدت گرفت و جانسون از احراز مقام ریاست جمهورى براى یک دوره دیگر بازماند. نامبرده یکى از رؤساى جمهورى آمریکا بود که در طول دوران ریاست جمهورى روابط نزدیکى با ایران برقرار کرد. جانسون برنامه اصلاحاتى پر سر و صداى شاه موسوم به « انقلاب سفید » و حتى رفتار وحشیانه شاه با تظاهرات‌کنندگان ایرانى در ژوئن سال 1963 (15 خرداد 1342) را مورد تأیید قرار داد.
 

 


بسته های خاویار برای مقامات آمریکایی