مجموعه «قطعه‌ای از آسمان دزفول»


مجموعه «قطعه‌ای از آسمان دزفول»

شناسنامه شهر مقاومت ایران را در مجموعه «قطعه‌ای از آسمان دزفول» بخوانید

مجموعه «قطعه‌ای ازآسمان دزفول»، با لبیک به امر مقتدای عاشقان و ولی امر مسلمین؛ آنجا که فرمودند: «شناسـنامه دزفول باید معلوم باشد...»، تمام لحظات و مناطق خاطره‌انگیز این شهر را در دوران 8 سال دفاع مقدس پیش روی مخاطبان قرار می‌دهد.

شناسنامه شهر مقاومت ایران را در مجموعه «قطعه‌ای از آسمان دزفول» بخوانید

رژیم بعث عراق، هر بار که در رویارویی مستقیم با رزمندگان اسلام در میادین نبرد، شکست می‌خورد برای جبران ضعف‌ها و همچنین اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ایران، شهرها و مناطق مسکونی را موشکباران و بمباران می‌کرد .گرچه قبل از این جنایت، هواپیماهای عراقی بارها شهرهای ایران را بمباران کرده بودند، اما حمله موشکی به دزفول، نخستین حمله در ابعاد گسترده به وسیله موشک‌‌های زمین به زمین بود.

در روز 28 آذرماه سال 1361 دو فروند موشک زمین به زمین به دو نقطه پرجمعیت دزفول اصابت و بیش از ۲۰۰ منزل مسکونی و مغازه را ویران ، ۶۲ نفر را شهید و ۲۸۷ نفر را مجروح کرد. پس از این تاریخ به دلیل اصابت موشک‌های فراوان، دزفول به «بلد الصواریخ» یا «شهر موشک‌ها» معروف شد.

دزفول نه تنها مقاومت کرد، بلکه هیچ‌گاه خالی از سکنه نشد و زندگی در شهر جریان داشت. با وجود حملات سنگین صدامیان، مردم دزفول خطوط زیادی در جبهه ایجاد کردند و اعزام‌های هزار تا پنج هزار نفری به جبهه‌ها داشتند. اعزام‌های شهر دزفول به قدری گسترده بود که تیپ ولی عصر(عج) برای شهر دزفول ایجاد و بعد تبدیل به لشکر شد که تمام خوزستان را در برمی‌گرفت. دزفول برای صدام یک شهر استراتژیک و نظامی به حساب می‌آمد، چنین دلایلی باعث شده بود تا صدام فشار را بر این شهر بیشتر کند.

رژیم بعث عراق در مدت هشت سال جنگ، 176 موشک غول پیکر «فراگ 7» و «اسکاد» به شهر دزفول شلیک کرد. هواپیماهای دشمن 489 بمب و راکت بر سر مردم بی دفاع شهر فرو ریختند و آتشبارهای عراق با شلیک 5 هزارو 821 گلوله توپ نقاط مختلف شهر را هدف قرار داد. اما با این همه خسارت، مردم دزفول با تقدیم 2 هزارو 600 شهید، 4 هزار جانباز، 452 آزاده سرافراز و 147 مفقود و جاویدالاثر حماسه مقاومت و پایداری را در تاریخ درخشان انقلاب اسلامی ایران جاودان ساخت.

 خون شهیدان هشت سال دفاع مقدس، انقلاب ایران را در طول ۴۰ سال گذشته، حفظ کرده است. این شهیدان به جهانیان درس مقاومت و ایثار داده‌اند و همواره به‌عنوان الگویی اصیل شناخته می‌شوند. فداکاری و ایثار این افراد به اندازه‌ای خالصانه بود که پس از اتمام روزهای جنگ، اردوگاه‌های جنگی به زیارتگاهی تبدیل شدند. هر ساله افراد بسیاری با هدف شناخت ارزش‌ها و تجدید پیمان با خون شهدا به این مناطق سفر می‌کنند. فاطمه دهقان نیری در تألیف کتاب قطعه‌ای از آسمان دزفول کوشیده است زائران دزفول را با این منطقه آشنا کند. روایت خاطرات ایثارگرانی که طی سال‌های جنگ ایران و عراق در این منطقه حضور داشته‌اند، گرما و صمیمیت خاصی به این اثر بخشیده است.

 در مقدمه این کتاب آمده است: هنگامی که در سی ویکم شهریور 1359 شیپور نبرد حق علیه باطل در جبهه‌هـای جنـگ به صدا در آمد، کمتر کسـی گمان می‌برد که اردوگاه‌های جنگی در پشت جبهه‌ها و جای‌جای منطقه نبرد، روزی زیارتگاه و خانقاه عاشـقان شـود. اما بلافاصله پس از خاموشی آتش توپخانه‌هـا، آن پیـر و مقتـدای رزمندگان، در پیامی این نویـد را داد و خطاب به فرزندان برومندش چنین سـخن گفـت: «در آینده ممکن اسـت افـرادی آگاهانه یـا از روی ناآ گاهی، در میان مردم این مسـأله را مطرح کنند که ثمره خون‌ها و شهادت‌ها و ایثارها چه شد. این‌ها از عوالم غیب و از فلسـفه شـهادت بی‌خبرند و نمی‌دانند کسی که یقیناً فقط برای رضای خدا به جهاد رفته اسـت و سـر در طبق اخلاص و بندگـی نهاده اسـت، حـوادث زمان بـه جاودانگی و بقـا و جایگاه رفیـع آن لطمـه‌ای وارد نمی‌کند. و ما برای درک کامـل ارزش و راه شـهیدانمان فاصله طولانـی را باید بپیماییم.»

 هنوز گرد و غبار میادین نبرد فرو ننشسته بود که خیل عاشقان به سـوی سرزمین‌های نور رهسپار شدند. این مسـافران، می‌خواستند از تمامی آن لحظـات بشـنوند و جای‌جای مناطق را ببیننـد تا روح و جانشـان با مردان مرد این دیار عجین شـود و جرعه‌ای از پیاله عرفان ناب که از شهادت سرچشمه گرفته است، بنوشند. و به راستی که این دروازه‌های بهشت، امروزه خانقاه عاشقان شهادت است و زائرانش با بوی شهیدان قوت می‌گیرند. مجموعه «قطعه‌ای از آسمان دزفول»، قصد دارد تا امر مقتدای عاشقان و ولی امر مسلمین را لبیک گوید؛ آنجا که فرمودند: «شناسـنامه دزفول باید معلوم باشد و باید مشخص شـود که اینجا چه اتفاقی افتاده، چه شـد که نیروهای مسـلح به فکر افتادند که از این منطقه حمایت خود را شـروع کنند، چطور شـد که این چهار مرحله یا پنج مرحله عملیات بیتالمقدس پیروز شد، چه رنج‌هایی را رزمندگان در این عملیات متحمل شدند تا توانستند به پیروزی برسند، پیروزی چطور به دست آمد، اینجا را باید آن کسـی که میرود، بداند. برای هر یک از مناطق مهم شناسنامه درسـت کنید، یک شناسنامه منطقی، نه کتاب مفصل.»


خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)