سحر و جادو در دوران قاجار


1832 بازدید

جدیدترین شماره از «جستارهای تاریخی» در حوزه تاریخ معاصر ایران منتشر شد. در این شماره تاریخ مشروطه ، جنبش جنگل، ظفرنامه شرف‌الدین علی یزدی و سحر و جادو در دوران قاجار بررسی شده است .
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به‌نقل از روابط عمومی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، جدیدترین شماره دو فصلنامه علمی پژوهشی «جستارهای تاریخی» با هفت مقاله در حوزه تاریخ معاصر منتشر شد.
نخستین مقاله این شماره نوشته حجت فلاح توتکار و محسن پرویش به «مواضع علما در برابر جمهوری رضاخانی» اختصاص یافته است. مقاله بعدی این دوفصلنامه نیز به «وضعیت امنیت راه‌های اصفهان در سال‌های پس از مشروطه» نوشته مشترک عبدالمهدی رجایی و مرتضی نورایی پرداخته و وضعیت راه‌ها را بین سال‌های 1324 تا 1332 هجری قمری (1906 تا 1914 میلادی) بررسی می‌کند. داریوش رحمانیان و زهرا حاتمی در مقاله «سحر و جادو، طلسم و تعویذ و دنیای زنان در عصر قاجار» به مساله عقاید گاه خرافی رایج دوران قاجار پرداخته‌اند.
مقاله چهارم این شماره «بررسی و تحلیل گفتمان امارت‌محور در ظفرنامه شرف‌الدین علی یزدی» نام دارد که کاری مشترک از فاطمه رستمی و مهدی فرهانی‌منفرد به‌شمار می‌‌آید.
«نوروزیه و نوروزیه‌نویسی در عصر صفوی» را زهره زرشناس و محسن جعفری در این شماره منتشر کرده‌اند. محسن مدیر شانه‌چی و ملیحه خوش‌بین نیز مقاله «نقش روسیه در سرکوب انقلاب مشروطه مشهد» را به‌چاپ رسانده‌اند.
مقاله پایانی این شماره «مطالعه تئوریک جریان‌ راست سازش‌کار در جنبش جنگل» از سوی عباس نعیمی، رضا معصومی‌راد، احسان فرهادی و رضا علیزاده به رشته تحریر درآمده است.
شماره ششم از فصلنامه علمی ـ پژوهشی «جستارهای تاریخی» با شمارگان 500 نسخه و بهای 12 هزار تومان از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برای پژوهشگران و علاقه‌مندان این حوزه به‌چاپ رسیده است.