ابوحمزه در گفت‌وگو با فارس: روایت داستانی حمله به مدرسه فیضیه در رمان «از بام تا بهشت» منتشر می‌شود


1665 بازدید

ابوحمزه در گفت‌وگو با فارس: روایت داستانی حمله به مدرسه فیضیه در رمان «از بام تا بهشت» منتشر می‌شود


محمدحسن ابوحمزه از انتشار رمان «از بام تا بهشت» با موضوع واقعه حمله عوامل رژیم طاغوت به مدرسه فیضیه قم تا یک‌ ماه آینده خبر داد.
 
 محمدحسن ابوحمزه، نویسنده ادبیات دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات باشگاه خبری فارس «توانا» درباره رمان «از بام تا بهشت»، بیان داشت: این رمان که پس از مطالعه و تأیید از سوی کارشناسان تاریخی و ادبی حوزه هنری به ویراستار سپرده شده بود، همه مراحل لازم را طی کرده و تا یک ماه دیگر به زیر چاپ خواهد رفت.
وی اضافه کرد: رمان «از بام تا بهشت» در قالب چند پروژه با عنوان‌های «قصه‌های شیرین ایرانی»، «روزهای انقلاب»، «زندگینامه معصومین (ع)»، «رمان نوجوان»، «طنز نوجوان»، «قصه‌های جور وا جور» «مجموعه‌های کودکانه» صورت گرفته است که به ترتیب با نظارت و اجرای «حسین فتاحی»، «مسعود امیرخانی»، «مصطفی خرامان»، «محمدرضا بایرامی»، «داود امیریان»، «زهرا حیدری» و «عزت اله الوندی» به سر انجام رسیده است.
* مضمون این رمان به واقعه حمله عوامل رژیم طاغوت به مدرسه فیضیه قم مربوط می‌شود
ابوحمزه درباره مضمون این رمان، ادامه داد: موضوع رمان «از بام تا بهشت» یکی از وقایع تاریخی انقلاب اسلامی را روایت می‌کند و به واقعه حمله عوامل رژیم طاغوت به مدرسه فیضیه قم در دوم فروردین سال 1342 اشاره دارد.
وی افزود: عنوان داستان به جنایت عوامل رژیم پهلوی اشاره می‌کند که با حمله به طلاب، برخی از آنان را پس از ضرب و شتم از بالای بام مدرسه به پایین پرتاب کردند و یکی از طلبه‌های جوان به نام «سیدیونس رودباری» در آن واقعه به شهادت رسید.
این نویسنده ادبیات دفاع مقدس گفت: این داستان که حجم آن حدود 100 صفحه می‌شود، داستانی را روایت می‌کند که در آن سه نوجوان بر حسب اتفاق درگیر مسائلی می‌شوند که با حمله به مدرسه فیضیه ارتباط پیدا می‌کند و خود را در خانه‌ای می‌بینند که عده‌ای از طلاب پس از درگیری و تعقیب توسط ساواک و نیروهای گارد در آن گیر افتاده‌اند.
به گفته وی، از این پس داستان وارد فضای جدیدی می‌شود و با وجود شیطنت‌ها و شوخ طبعی‌های این سه نوجوان، حوادثی رخ می‌دهد که موجب تغییر نگاه آنها به موضوع می‌شود.
* بیان خاطراتی دست اول از شاهدان واقعه دوم فروردین سال 42 در این کتاب
ابوحمزه ادامه داد: برای تحقیق و پژوهش رمان «از بام تا بهشت» هنرمندان شهر قم مخصوصاً اعضای کانون فیلمنامه نویسی نو «فینانو» همکاری بسیار خوبی در این زمینه داشتند و خاطرات دست اول از شاهدان واقعه دوم فروردین سال 1342 را در اختیار بنده گذاشتند و اطلاعاتی از فضای شهری و معماری شهر قم در آن سال‌ها را تهیه کردند که در فضاسازی داستان بسیار مؤثر بود.
وی افزود: از آنجا که شهر قم مرکز هدایت و یک سرزمین راهبردی برای انقلاب اسلامی به شمار می‌رود، حوادث و داستان‌های مرتبط به آنجا جذاب و شیرین‌تر می‌شود؛ نتیجه این همکاری با نویسندگان کانون فیلمنامه نو (فینانو) شهر قم به آن جا ختم شد که طرح نگارش سه گانه رمان با موضوع انقلاب اسلامی و با محوریت رمان «از بام تا بهشت» را ریختیم و دو تن از نویسندگان قم به نام‌های «زینب امامی‌نیا» و «مرضیه وزیری‌مقدم»، نگارش رمان دوم و سوم را بر عهده گرفتند.
ابوحمزه بیان کرد: رمان دوم که «زینب امامی‌نیا» در حال تدوین آن هستند با نام «تا آغوش فرشته‌ها» مرحله تحقیق وپژوهش را پشت سر گذاشته است؛ رمان داستان مبارزه زنان و دخترانی را در رژیم طاغوت و در آن سال‌ها در شهر قم روایت می‌کند.
وی عنوان کرد: داستان رمان سوم به نویسندگی مرضیه وزیری‌مقدم «یک آسمان پرواز» نام دارد و به سرنوشت شخصیت‌های دو رمان اول و دوم و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی می پردازد و به نوعی تکمیل کننده داستان دو رمان قبلی است.
* رمان «از بام تا بهشت» فیلمنامه می‌شود
نویسنده کتاب «دختران فیروزه‌ای»، بیان کرد: از آن جا که علاوه بر نگارش رمان به نگارش فیلمنامه و تولید فیلم داستان «از بام تا بهشت» هم فکر می‌کنیم، سعی کردم از لوکیشن مناسبی برای محل وقوع داستان استفاده کنم.
به گفته وی، امروز یکی از بزرگترین مشکلات تولید فیلم‌های تاریخی در کشور، وجود لوکیشن‌های متعدد است که بازسازی آن برای تهیه کنندگان هزینه در بر دارد.
ابوحمزه ادامه داد: متأسفانه بیشتر تهیه‌کنندگان به بخش اقتصادی کار می‌اندیشند تا جنبه هنری آن و گاهی خیلی بیرحمانه خودسر قلم به دست می‌گیرند، بدون در نظر گرفتن نظر و زحمات نویسنده به قلع و قمع داستان و فیلمنامه‌ها می‌پردازند تا از پرداخت هزینه بیشتر جلوگیری کنند و حاصل کار نویسندگان را خراب می‌کنند، داستانی بی‌محتوا و ناقص روی آنتن می‌برند؛ نتیجه آن هم فیلم‌هایی است که هر روز مشاهده می‌کنیم، دستی که پول را می‌شناسد نمی‌تواند به خوبی قلم را به کار بگیرد.
وی افزود: داستان «از بام تا بهشت» را با وجود چنین مشکلاتی نوشتم و از یک لوکیشن ثابت استفاده کردم تا هم از جذابیت کارکاسته نشود و هم به داستان ضربه نخورد.


فارس