همراهی و عزم جدی حوزه و دانشگاه در راستای تحقق رفاه اجتماعی


دکتر سید احمد حسینی
963 بازدید

پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی که نظام جمهوری اسلامی برای نیل به اهداف متعالی خود نیاز به کمک همه علما و دانشگاهیان و حوزویان داشت، حضرت امام بیش از همه اهمیت نقش حوزویان و دانشگاهیان را احساس نموده و دانشگاه را مبدأ سعادت جامعه می‌دانستند. داشتن یک دانشگاه اسلامی و در خدمت مردم و نظام اسلامی را در بیانات خویش به کرات تاکید می‌کردند.
حضرت امام خمینی بر ارتباط حوزه و دانشگاه و وحدت بین این دو کانون اصلی صلاح و رستگاری جامعه که بتوانند نظام جمهوری اسلامی را به اهداف و آرمان‌های متعالی اش برساند مصر بودند و با گذشت سی و سه سال از جمهوری اسلامی ایران، این سخن حضرت امام خمینی که برگرفته از مکتب زلال اسلام و نبی مکرم آن می‌باشد بیش از پیش احساس می‌شود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد تصریح کرد: اگر نظام اسلامی بخواهد به اهداف عالی خود در همه حوزه‌ها دست یابد و اگر بخواهیم در همه زمینه‌ها اعم از ارزشی و علمی در دنیای امروز خود را به عنوان الگو معرفی نماییم و رفاه و آسایش مبتنی بر تعالیم اسلام و آرمان‌های امام داشته باشیم، لازم است هم حوزه علمیه و هم دانشگاه با تمام توان و بیش از پیش در این راه قدم برداشته و نیازهای جامعه را در عصر حاضر تامین نمایند تا نظام جممهوری اسلامی ایران بتواند مسیر توسعه و ترقی را سر افرازانه ادامه دهد و توطئه های ابرقدرت‌ها را در ایجاد حصر اقتصادی و سایر محدویت‌های بین المللی نتواند مسیر سعادت‌مندی و پیشرفت مردم و نظام اسلامی را با مشکل مواجه نماید.
حدیثی از پیامبر بزرگوار اسلام نقل شده است که ایشان فرمودند دو گروه در جامعه هستند که اگر صالح باشند جامعه را به صلاح و رستگاری سوق خواهند داد و اگر فاسد باشند جامعه را به فساد خواهند کشاند. از ایشان پرسیده شد این دو گروه کدام دسته‌اند و ایشان فرمودند علما و امیران جامعه.
علما برخاسته از حوزه‌اند و امیران و مدیران جامعه برخاسته از دانشگاه. با توجه به سخن رسول اکرم(ص)، نقش و جایگاه حوزه و دانشگاه در هدایت و مدیریت جامعه مشخص می‌گردد. بی تردید هر یک از این دو کانون بزرگ هدایت و مدیریت، نقشی اساسی در جامعه اسلامی ایفا می‌کنند اما آنچه که می‌تواند جامعه را در نیل به این هدف والا کمک کند، وحدت این دو قشر تاثیرگذار است.
اگر حوزه و دانشگاه در ایفای نقش خود، هماهنگ و مکمل یکدیگر عمل کنند، سعادت و بهروزی نصیب جامعه شده و جامعه در مسیر پیشرفت حرکت می‌کند.
در این راستا همه سازمان‌ها و نهادها به خصوص سازمان‌هایی که در عرصه علم و پژوهش و فرهنگ و اقتصاد مسئولیت دارند، وظیفه‌ای بیش از دیگران برعهده دارند.
در این میان شهید دکتر مفتح نقش کلیدی در تحقق حوزه و دانشگاه داشت و با ایثار خون خود درخت علم و ایمان را در دانشگاه و حوزه آبیاری کرد .