خاطرات فرزند میرزا طاهر از کتابت قرآن با دید یک چشم توسط این خوشنویس


1739 بازدید

خاطرات فرزند میرزا طاهر از کتابت قرآن با دید یک چشم توسط این خوشنویس

احمد خوشنویس، فرزند استاد میرزا طاهر خوشنویس شب گذشته در همایش کاتبان بزرگ قرآن کریم به معرفی این کاتب بزرگ قرآن کریم پرداخت و گفت: پدر، در سال 1306 قمری مطابق با 1268 شمسی در روستای هلق از توابع قره چه داغ چشم به جهان گشود که بنا به گفته خودشان در 3 سالگی به تبریز آمدند.

وی افزود: به دلیل اینکه پدرشان علاقه زیادی به قرآن و خطاطی داشتند فرزندش را در 5 سالگی به یادگیری قرآن تشویق کردند؛ در سن 7 تا 10 سالگی که میرزا طاهر به مکتب می رفت، پدر ایشان نمونه کار خطاطان دیگر را برای یادگیری در اختیار پدرم قرار می دادند که ایشان از روی آنها تمرین کنند؛ چنان که خودشان تعریف می کردند در طی این سه سال قرآنی را به خط نسخ تمام کرده بودند که نوشته صفحات آخر بهتر از صفحات اول بوده است.

احمد خوشنویس خاطرنشان کرد: میرزا طاهر در 11 سالگی به مدرسه حسن پاشا رفته و ضمن تحصیل چهار کتاب را به سفارش یک کتاب فروش نوشته بود و سپس اولین قرآن کریم را در سن 15 سالگی شروع می کند که تحریر آن 4 سال طول می کشد.

وی ادامه داد: در سن 17 سالگی تدریس خط را در مدارس ملی تبریز شروع می کند و پس از 15 سال که مدارس دولتی شده بود، در سمت دبیر خط دبیرستان تبریز رسما کار خودشان را با اداره فرهنگ آغاز می کنند و پس از 35 سال تدریس دولتی با 50 سال سابقه خدمت در سال 1334 شمسی بازنشسته می شوند.

احمد خوشنویس خاطرنشان کرد: میرزا طاهر خوشنویس در سال 1336 به خاطر بیماری آب مروارید مجبور شد چشم چپ خود را جراحی کند که این کار در بیمارستان فارابی تبریز صورت گرفت اما به دلیل پیشرفته نبودن علم پزشکی، ماهیت چشم از نظر دید عوض شود و فقط نور را تشخیص می داد که به همین دلیل مجبور بودند از عینک استفاده کنند.

وی افزود: به دلیل اینکه خطاطی با عینک میسر نبود بنابراین می توان گفت کتاب هایی که از سال 1336 به بعد از سوی میرزا طاهر نگاشته شده با دید یک چشم است.

احمد خوشنویس با اشاره به دوستی میرزا طاهر خوشنویس با استاد شهریار گفت: استاد شهریار حدود سال های 1331 برای یادگیری خط شکسته تحریری به منزل ما می آمد و سه روز در هفته را با پدرم بودند؛ حدودا سال 1332 بود که شاهکار استاد شهریار به نام «حیدر بابا» قرار بود به چاپ برسد که با مشورت با پدرم قرار شد خطاطی آن را میرزا طاهر بر عهده بگیرد.

وی اظهار کرد: مرحوم پدر 78 سال تمام مشغول نوشتن بود که حاصل این همه تلاش حدودا بالغ بر 250 جلد کتاب و بالغ بر 25 جلد قرآن کریم می باشد و آنچنان که با من سخن می گفتند، می فرمودند از خدای خودم خواسته ام، همانطور که اولین قلم را با کتابت قرآن شروع کردم، آخرین قلم من نیز با قرآن ختم شود که این دعا مستجاب شد و قرآنی که در سال 1351 شروع کرده بودند در اوایل سال 1354 و در سن 85 سالگی تمام کردند.


تسنیم