آیت‌الله مهدوی‌ کنی : بازرگان آدم خوبی بود، سلیقه‌اش خوب نبود


4966 بازدید

 آیت‌الله مهدوی‌ کنی در یادواره حجت‌الاسلام شهید عبدالله میثمی در تالار وزارت کشور گفت: امام راحل برحسب تجربه و اعتقاد به مقام ولایت فرمودند که ولایت را باید خودمان به دست بگیریم . ایشان در روزهای اول انقلاب به قم مشرف شدند و فرمودند که آقای بازرگان حکومت را اداره کنند و ما هم هنگامی که از طرف ریاست‌جمهوری خدمت ایشان رفتیم، فرمودند: ما نمی‌خواهیم که حکومت داشته باشیم بلکه باید قوه قضائیه و مجلس داشته باشیم، اما بعد‌ها در همین حسینیه‌ جماران فرمودند: حکومت نوپا را نمی‌شود به دست دیگرانی بدهیم که اعتقادی که موسس آن حکومت دارد، را ندارند. امام درباره مهندس بازرگان فرمودند: او آدم خوبی است. اهل نماز شب خواندن و مسلمان است ولی خب سلیقه‌اش خوب نبود و خودش هم ‌گفت که انقلابی نیستم.

آیت‌الله مهدوی کنی با بیان اینکه بنده سعادت شهادت و جانبازی را نداشتم، افزود: با مرحوم شهید محلاتی ‌گاه گاهی به جبهه می‌رفتیم. در یکی از حملات شنیدیم که فرماندهان سپاه و ارتشی نزد امام آمدند و گفتند که در این حمله ما سه هزار شهید داده‌ایم. امام فرمودند آنان که شهید شدند و نباید غصه‌ آنان را خورد. بلند شوید بروید و ادامه کار را بگیرید. این به این معنی نیست که امام انسان نبودند و عواطف نداشتند، خیر. امام فردی عاطفی بودند. یادم می‌آید در یکی از عملیات‌ها که در دزفول انجام شده بود من مسئولیت مناطق بمباران شده را به عهده داشتم. به آنجا رفتم و جوانی را دیدم که به سر خرابه‌ای نشسته بود و گریه می‌کرد. جلو رفتم تا به او تسلیت بگویم. به من گفت ۱۳ تن از اعضای خانواده‌ام را از دست داده‌ام حالا آمده‌ای به من تسلیت بگویی؟ جریان این خاطره‌ را برای امام شرح دادم. امام با شنیدن این واقعه زار زار گریه ‌کردند، به گونه‌ای که شانه‌هایشان می‌لرزید و فرمودند آن جوان راست می‌گوید و حق با اوست. امام نگفتند که آن جوان منافق و یا بی‌دین است و یا بی‌راه می‌گوید. امام یک چنین عواطفی داشتند.
 آیت الله مهدوی کنی با اشاره به آمار ارائه شده مبنی بر شهادت بیش از چهار هزار روحانی در ایام انقلاب و دوران دفاع مقدس نیز گفت: در طول دفاع مقدس و انقلاب از هزار نفر مردم عادی چهار نفر شهید شده‌اند اما از هر هزار روحانی ۴۰ نفر به شهادت رسیده‌اند که شهیدان محلاتی،‌ مفتح، ‌مطهری‌، شاه‌آبادی و شهدای ائمه جمعه مصداق این آمار است. حضور این شهدا یک حضور عملی بوده است و تنها یک حضور «مداد العلمایی» نبوده است بلکه حضور آن‌ها «دماء العلمایی نیز بوده است».
 رئیس مجلس خبرگان رهبری همچنین درباره‌ شخصیت شهید محلاتی نیز خاطرنشان کرد: شهید محلاتی از دوستان باوفای ما در جامعه روحانیت بود و به عقیده من شهید مظلومی بود. چنانچه دوستانش مظلوم واقع شدند. ما قبل از انقلاب نام او را «موتور العلماء» گذاشته بودیم چرا که در یک شب گاهی برای اعلامیه‌های امام چند شهر را با ماشین‌ خودش طی می‌کرد تا از علما برای اعلامیه‌های امام امضاء بگیرد.
 آیت‌الله مهدوی کنی به حضور در مسجد آیت‌الله طالقانی اشاره کرد و گفت: ما قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، گاهی به مسجد آیت‌الله طالقانی می‌رفتیم. در روزی که مبعث پیامبر (ص) بود، مرحوم بازرگان سخنرانی می‌کرد و همیشه هم سخنرانی خوبی داشت. در آن روز خطاب به علمایی که در مجلس حضور داشتند، گفت: آقایان علما، از محراب‌ها بیرون بیایید. اسلام فقط نماز و روزه و غسل نیست. اسلام، اقتصاد، سیاست‌، حکومت و مدیریت دارد. ما این حرف‌ها را آن روز شنیدیم و بعد‌ها وقتی با آقای بازرگان در شورای انقلاب جمع شدیم آقای بازرگان گفت: آقایان، شما بازگردید به‌‌ همان مسجد‌هایتان. من گفتم آقای مهندس بازرگان ما دیگر به مسجد باز نمی‌گردیم. یادت هست در مسجد مرحوم طالقانی چه می‌گفتی؟ ما را می‌خواهید ابزار کنید؟
 رئیس مجلس خبرگان رهبری خطاب به روحانیون تأکید کرد: آقایان، ‌آخوند ابزاری نشوید که سیاست‌ها شما را برای خواسته‌های خودشان ابزار کنند. روحانیت باید استقلال فکری و عملی داشته باشد. اما معنی این حرف این نیست که با ولایت و دولت ناسازگاری داشته باشید. روحانی باید شخصیت خودش را در علم و عمل نشان دهد و وقتی چنین شخصیتی را نشان داد، می‌تواند مستقل باشد. ما نباید ابزار باشیم در عین حال که بعضی وقت‌ها وظیفه‌مان این است که دولتی را تائید کنیم و وارد مسائل سیاسی شویم‌، اگر ابزار شویم مانند سال‌های سابق که دولت‌ها علما را ابزار خودشان کردند، می‌شویم.
 آیت‌الله مهدوی کنی در این یادواره همچنین اظهار کرد: امام در وصیت‌نامه‌شان به روحانیت فرمودند که همیشه در صحنه باشید و در تمام انتخابات حضور داشته باشید چرا که روحانی باید بصیر باشد.
 وی ادامه داد: می‌خواهم به برادران روحانی‌ای که در نمایندگی ولی فقیه در سپاه فعالیت می‌کنند، چند تذکر بدهم. ‌شما که در این مکان‌ها خدمت می‌کنید حواستان جمع باشد یکی اینکه ابزار نشوید، به صدا‌ها و نداهایی که خلاف جهت رهبری است گوش ندهید و به موضوعاتی که اختلاف‌برانگیز است، گوش ندهید. امام علمای آن زمان را دعوت کردند و فرمودند: به شما این نوید را می‌دهم که این انقلاب راه خودش را خودش باز کرده و روی غلطک افتاده است، دشمن کاری را پیش نمی‌برد. شاید کارهای ایذایی انجام دهد ولی این انقلاب ثابت شده است. اگر با هم باشیم دشمنان کاری را پیش نمی‌برند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری به خصوصیات شهید میثمی اشاره کرد و افزود: او توانست ارتش و سپاه را گردهم آورد. این هنر است وگرنه دعوا ایجاد کردن که هنر نیست. مقصودم این نیست که کسانی که ضد انقلاب هستند را زیر پوشش خودمان قرار دهیم. از سوی دیگر، کسانی که داخل این انقلاب هستند ممکن است مسئولیت‌هایشان با هم تفاوت داشته باشد. اگر ما طرفدار ولایت هستیم، باید تا می‌توانیم جذب حداکثری داشته باشیم.  آیت‌الله مهدوی کنی با اشاره به وجود برخی اختلاف سلیقه‌ها گفت: ما اکنون دشمن داخلی و خارجی زیادی داریم خودمان هم اشتباهاتی در مدیریتمان داریم اما باید دست یکدیگر را بگیریم تا این مشکلات جبران شود.
رئیس مجلس خبرگان رهبری، صداقت‌، صفا و صمیمت را از دیگر ویژگی‌های شهید میثمی برشمرد و افزود: در بهشت دل‌های عقده‌ای را راه نمی‌دهند چرا که بهشتیان اهل کینه و حسد نیستند.
رئیس مجلس خبرگان در پایان گفت: بعضی از دوستان قبول دارند که اگر من الان حرف می‌زنم از روی عقیده است و سیاسی کاری بلد نیستم گرچه آخوند سیاسی‌ای هستم اما سیاسی کاری بلد نیستم حتی به تصریح رفقای خودم، مهدوی‌کنی حرفی که زده است عقیده‌اش است. ما باید در جمع باشیم و توسلمان به خدا، شهداء، امام زمان (عج) باشد و از خدا بخواهیم که به راه راست هدایتمان کند. مبادا من و شما بعد از سال‌ها ورود به این انقلاب روسیاه باشیم و روزی در پیشگاه خدا حسرت بخوریم و بگوییم خدایا ما یک عده را هدایت و رهبری کردیم، آن‌ها به بهشت می‌روند اما ما خودمان از قافله عقب مانده‌ایم.
همچنین به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله مهدوی کنی سخنران ویژه این یادواره از سیاسیون قبل و اوایل انقلاب نیز صحبت به میان آورد.
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز از مهندس بازرگان یاد کرد. او در عین اینکه می‌گفت مهندس بازرگان انسان خوبی بوده است و شاهد نمازهای شب وی بوده اما یادآور شد که شخص مهندس بازرگان اذعان می‌کرد فردی انقلابی نیست. او که بخش قابل توجهی از سخنانش به خاطرات مهندس بازرگان قبل و بعد از انقلاب اختصاص پیدا کرد با بیان خاطره‌ای از تغییر مواضع بازرگان در قبل و بعد از انقلاب پرده برداشت. همچنین آیت‌الله مهدوی کنی وقتی می‌خواست از دکتر سحابی نام ببرد عبارت «دکتر سحابی رضوان‌الله علیه» را بکار برد.
آیت‌الله مهدوی کنی گفت: «رهبری عزیز دو، سه ماه قبل برای عیادت به خانه ما آمدند، من از ایشان یک گلایه کردم و گفتم با برخوردی که برخی دوستان می‌کنند علی می‌ماند و حوضش. ایشان گفتند علی حوضش خیلی بزرگ است. علی حوضش بزرگه یعنی همه باید بیایند داخل این حوض و زیر پرچم ولایت سینه بزنند.»
آیت‌الله مهدوی کنی وقتی می‌خواست نگاه امام راحل نسبت به اینکه روحانی باید بصیر باشد را اعلام کند، گفت: «امام می‌فرمودند روحانی که فرق بین پنیر و صابون برگردان را نمی‌داند به درد انقلاب نمی‌خورد.»


ایسنا