اعلام خبر قرار ملاقات با امام، زمینه پیروزی عملیات «کربلای۵»
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، عملیات پیروز کربلای5 در دیماه سال 1365 آغاز شد و به همراه عملیات تکمیلی 70 روز به طول انجامید. پس از پایان این عملیات غرورمندانه بود که تلاشهای بینالمللی برای پایان دادن به جنگ افزایش یافت. پیروزی در این عملیات مرهون تلاشهای بی وقفه رزمندگان اسلام بود که شجاعانه و با اخلاص در صحنه نبرد شلمچه حاضر شدند و با مقاومت خود سنگرهای پیروزی را یکی پس از دیگری فتح کردند. سردار علی فضلی جانشین سازمان بسیج مستضعفین که خود رد عملیات کربلای 5 حضور داشته است، این عملیات را چنین روایت میکند:
عملیات کربلای 5 در شب 19 دیماه سال 1365 درحالی انجام شد که چند روز قبلش عملیات بزرگی را در منطقه خوزستان به نام کربلای 4 انجام داده بودیم و قریب به 6 ماه فرزندان این امت کار آموزش و آمادهسازی نیروها را انجام داده بودند. در عملیات کربلای 4 بیشترین جمعیت حاضر در جبههها را شاهد بودیم. فقط در یک اعزام لشکر 27 محمد رسولالله 100 هزار بسیجی جبهه را تقویت کرد. کسری نیرو نداشتیم و رزمندگان مهیای این نبرد بودند. اما با این وجود در ساعتهای اولیه نبرد با شکست مواجه شدیم بدون هیچ دستاورد و حاصلی و با از دست دادن مجروحین و امکانات فراوان. با توجه به اینکه فرمانده کل قوا فرموده بودند ما از باب ادای دین و وظیفه به جبهه آمدیم ما رزمندگان میدانستیم که در نبرد چه پیروز باشیم و چه شکست خورده به تکلیف خود عمل کرده و در نهایت پیروز میدان هستیم.
ندای امام، نظر فرماندهان را عوض کرد/همه برای کربلای5 اعلام آمادگی کردند
در عملیات کربلای 5 در ابتدا به خاطر مشکلات و موانع متعدد هیچ فرماندهی حاضر نمیشد فرماندهی این عملیات را به دست بگیرد. چون بین ما دو دشمن در موقعیت عملیاتی 3 الی 10 کیلومتر میدان مین و باتلاق و آبگرفتگی وجود داشت. همین طور دو خطر به هم پیوسته کمین عراقیها که به کانال تاریخی شلمچه میرسید و آن چیزی نبود جز محصول تجربیات همه ارتشهای دنیا که اندوختهشان را در اختیار بعثیها قرار داده بودند و از آن به عنوان دژ نفوذناپذیر یاد میکردند. بعد از آن دژ کانال 15 پل، کانال ماهی، نخلستان و جزایر مختلفی بود که موانع را یکی پس از دیگری ایجاد کرده بود.آن چیزی که فضای جلسه تبادل نظر فرماندهان درباره عملیات کربلای 5 را عوض کرد ندای امام بود که از رزمندگان خواسته بود که این عملیات را انجام دهند. و بدین ترتیب همه فرماندهان اعلام آمادگی کردند.
تک رودررو و جبههای با دشمن از سختیهای عملیات کربلای 5 بود
یکی از سختیهای عملیات کربلای 5 این بود که میبایست تک رودررو و جبههای با دشمن انجام میدادیم. به همین دلیل چند روز قبل از عملیات بچههای اطلاعات و عملیات با فرماندهی سردار کیانپور برای شناسایی رفتند و توانستند 2 روزه به دژ شلمچه برسند. سعید کیانپور شخصاً در این عملیات حضور داشت. حوالی 12 نیمه شب عملیات، همه غواصها خودشان را به مقاصد مورد نظر و تعیین شده رساندند و از کمینها عبور کردند. خبر رسید که جناح راست یکی از یگانها با دشمن درگیر شده است. بعد از آن که رمز عملیات قرائت شد مابقی هم حمله را آغاز کردیم. در ابتدا حملات به پیش میرفت اما خبر رسید در دامنه دژ هر چه تلاش میکنند تصرف حتی یک سنگر نیز غیرممکن شده است. یک بار دیگر دستور حمله تجدید شد تا اولین سنگر فتح شد.
اعلام خبر قرار ملاقات با امام زمینه پیروزی در کربلای5
توانستیم تا 7 صبح فقط 1800 متر از 5.5 کیلومتر مورد نظر را به جلو ببریم و تا 9 صبح برتری با دشمن بود. برای آنکه بتوانیم عملیات را موفقیتآمیز پیش ببریم به محسن رضایی، فرمانده سپاه وقت زنگ زدیم و گفتیم که رزمندهها عاشق امامند برای آنها ملاقاتی را تدارک ببیند. اعلام خبر قرار ملاقات بچههای لشکر با امام در ساعتهای عملیات بین رزمندگان موجب شور و شعف رزمندگان شد و همین باعث شد بعد از به شهادت رسیدن بسیاری از شهدا بچهها با روحیه بالاتر اولین سنگر از دژ عراق را به تصرف درآورند.
عملیات کربلای 5 تا 28 شبانهروز به درازا کشیده شد و همه اهداف به تصرف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. در این عملیات 80 تا 85 هواپیمای دشمن منهدم شد و حدود 50 هزار کشته و زخمی داشتیم.
تسنیم
نظرات