انتقاد از لابی صهیونیستی کمک بمنافع ملت امریکا


1513 بازدید

این جریان با انتقاد جدی از لابی صهیونیستی معتقدند که رابطه واشنگتن با اسرائیل باید به یک رابطه دیپلماتیک ساده کاهش پیدا کند تا واشنگتن ارتباط خود را با کشورهای عربی و اسلامی از دست ندهد .

 مراسم رونمایی کتاب «لابی اسرائیل و سیاست خارجی آمریکا» با حضور جواد شمقدری رییس سازمان سینمایی ، نادر طالب‌زاده مستندساز ، عباس کریمی، دکتر رویوران و رضا منتظمی (مترجم کتاب)درسرای اهل قلم برگزار شد.
بگزارش خبرنگار خبرگزاری قدس(قدسنا)دراین مراسم، شمقدری در سخنانی گفت:پس از فروپاشی شوروی سابق دوره جدیدی شکل گرفت وآمریکا،استکبار جهانی و جریان صهیونیستی در عرصه رقابت‌های جهانی یکه‌تاز شدند ، اما پس از آن چند اتفاق افتاد که یکی از آنها خلاء گفتمان برای حمایت ازعدالت طلبان و مستضعفان بود جریان چپ مخالف در امریکا و اروپا با فروپاشی شوروی دچار خلاء ایدئولوژیک شد و انقلاب اسلامی نیز در فضای رسانه‌ای غرب بایکوت شد و پس از رحلت امام در غرب تلاش شد که پیامی از انقلاب اسلامی در دنیا منتشر نشود تا این که همزمان با دولت نهم عملا دوره‌ای شروع شد که گفتمان انقلاب اسلامی را به زبان دیپلماتیک در عرصه‌های مختلف مطرح می کرد.
شمقدری گفت: در اینجا جریان روشنفکری که دچار خلاء ایدئولوژیک بود، حرف‌های جدیدی را ‌شنیدند ، نمونه آن هم آنتوان ریباس بود که در زمان حضور در جشنواره فجر به من گفت که از 15 سالگی در جریان چپ فرانسه بوده و به عنوان یکی از رهبران این جریان حدودا 20 سالی بود که دچار پوچی شده اما ناگهان با حرف‌های جدیدی که شنیده تغییر رویه داده و بعد مسلمان شیعه شده است.
وی در ادامه پیروزی حزب الله در لبنان رایکی دیگر از اتفاقات بزرگ دراین دوران عنوان کرد و افزود : اتفاق دیگر جریان جدید اطلاع رسانی بود که به صورت گسترده در جهان ایجاد شد ، موضوع دیگر این بود که آمریکا در باطلاق خاورمیانه گیر افتاد،مجموع این اتفاقات باعث شد جریان روشنفکری و دلسوز منافع غرب از درون خودش حرکت جدیدی را شروع کند که یک نمونه آن نویسنده همین کتاب "لابی اسرائیل و سیاست خارجی آمریکا" جان شامیر است .
شمقدری ادامه داد : این جریان با انتقاد جدی از لابی صهیونیستی در حاکمیت امریکا به مقامات این کشور هشدار میدهند که در حمایت از رژیم صهیونیستی از حد فراتر رفته اند ادامه این مسیر موجب نابودی ماهیت وجودی امریکا خواهد شد و معتقدند که رابطه امریکا با اسرائیل باید به یک رابطه دیپلماتیک ساده کاهش پیدا کند تا واشنگتن ارتباط خود را با کشورهای عربی و اسلامی از دست ندهد .
رئیس سازمان سینمایی کشور حرکت جریان روشنفکری غرب متاثراز انقلاب اسلامی را فرصتی طلایی برای حرکت انقلاب اسلامی در عرصه های بین المللی دانست و افزود : ما خیلی در منطقه تلاش کردیم تا وجه فرهنگی انقلاب اسلامی را صادر کنیم که البته در جاهایی موفق بودیم ، اما به نظر می رسد یک ظرفیت‌ بسیار بزرگتری در بین اندیشمندان و متفکرین غربی بویژه در اروپا و کشورهای غربی وجود دارد که به آنها نپرداخته‌ایم ومی شود آن را فعال کرد .
شمقدری در ادامه گفت: این کتاب نشانه و نقطه امیدی است که ما بتوانیم با هنرمندان و جریان روشنفکری غرب پیوندی داشته باشیم که این پیوند میتواند نتایج بسیار درخشانی برای صلح جهانی داشته باشند،هرچند خواسته‌های آنها مطابق با خواسته‌های ما نیست . وی با اشاره به برخی نکات ظریف موجود در کتاب لابی اسرائیل و سیاست خارجی آمریکا افزود:در بخشی از این کتاب به خطر سوریه اشاره شده که باید رژیم سوریه تغییر پیدا کند ، در حالی که این کتاب در سال 2006 منتشر شد و نکته اینجاست که گاهی رجوع به چنین کتابهایی برخی از نقشه های جریان مقابل ما در عرصه بین المللی را رو می کند ومی تواند در عرصه های دپیلماتیک ، نظامی ، فرهنگی از این کتابها فواید فراوانی برد.رییس سازمان سینمایی تاکید کرد : ترجمه و انتشار چنین کتابی شهامت می‌خواهد چرا که شاید اگر دوستان بخواهند گرین‌کارت بگیرند، نتوانند.
در ادامه این مراسم حسین رویوران کارشناس مسائل فلسطین و غرب آسیا در تشریح "احزاب" و "گروههای نفوذ " در ساختار شناسی در علوم سیاسی کشورها گفت : احزاب ساختارهای هرمی دارای ایدئولوژی هستند که هدفشان کسب قدرت است و لابی ها یا گروههای نفوذ تشکلهای دارای ایدئولوژی با تشکل هرمی اما با هدف تاثیر بر قدرت فعالیت میکنند .
وی ادامه داد:شناخت گروههای نفوذ بسیار اهمیت دارد چرا که نوع رابطه ما با امریکا یک رابطه چالشی است و شناخت بازیگران اصلی در صحنه امریکا یک وظیفه ملی است ، از سوی دیگر نوع رابطه ما با رژیم صهیونیستی هم یک رابطه کاملا منفی است و با توجه به اینکه یک رابطه مستقیم بین لابی صهیونیستی در امریکا و حضور اسرائیل به عنوان یک خطر منطقه ای در خاورمیانه وجود دارد ، بر اهمیت شناخت این لابی می افزاید .
کارشناس مسائل فلسطین و غرب آسیا در ادامه تصریح کرد : اساسا چون جامعه امریکا جامعه مهاجری است ،گروههای نفوذ یک پدیده بسیار گسترده اند که در انجا اکثر گروههای قومی دارای لابی هستند اما هیچ گروهی مانند لابی های صهیونیستی نقش سیاسی ایفا نمی کنند.
رویوران با اشاره به شروع فرآیندی بسیار مهم در امریکا با چاپ "کتاب چه کسی جرات حرف زدن دارد ؟" نوشته "پل فندلی" نماینده اسبق کنگره امریکا افزود : فندلی در این کتاب آورده است که آزادی نمایندگان پارلمان اسرائیل بیش از آزادی نمایندگان امریکا در کنگره و سناست که پس از آن بایکوت شد اما فرآیندی را بوجود آورد که مدتی بعد از سوی دیگران ادامه پیدا کرد و به طوری که در سال گذشته در یکی از دانشگاههای کالیفرنیا نمایشگاهی علیه لابی صهیونیستی در امریکا برگزار شد که این نتیجه فرایندی است که فندلی آغاز گر آن بود .
کارشناس مسائل فلسطین و غرب آسیا در ادامه تصریح کرد : ما در عرصه بین الملل با کشورهایی باید تعامل داشته باشیم که دولتهایشان مبتنی بر حاکیمیت مجموعه ای از احزاب و گروههای نفوذ هستند و شاید یکی از دلایل مشکلات ما در روابط با برخی کشورها به دلیل عدم شناخت بازیگران اصلی داخلی آن کشورها ست. وی ادامه داد : در کشورهای اروپایی نظیر فرانسه بلژیک انگلیس فرانسه که لابیها به صورت ملی عمل می کنند ودر مجموعه جدیدی تحت عنوان جی کال تشکل پیدا کرده اند که این امر هم جهت گیریهای جدید آنها را نشان می دهد و هم تشکل قاره ای به آنها یک توان مضاعفی بخشیده است .
رویوران ترجمه این کتاب را کار بسیار مهمی در فراهم کردن زمینه شناخت این بازیگران سیاسی داخلی در امریکا عنوان کرد و افزود : اگر چه در شرایط فعلی تغییراتی در مضامین کتاب اتفاق افتاده و آیپک به عنوان گروه نفوذی که عمدتا در این کتاب از آن نام برده می شود در دو سال اخیر دچار شکاف شده و "جی استریت" به عنوان بخشی از این مجموعه از آن خارج شده و ما در مقابل یک تکثر در بحث لابی ها و نگاه سیاسی آنها در صحنه امریکا و رژیم صهیونیستی مواجه هستیم ،اما کتابهایی از این دست در این زمینه می تواند بسیار تاثیر گذار باشد .
وی تاکید کرد : انتشار کتابهایی از این دست و بروز شدن اطلاعات ما در باره آخرین وضعیت این ساختارهای سیاسی کمک میکند تا اینکه بتوانیم بر اساس ان با دنیا تعامل کنیم و حداکثر منافع ملی را تحصیل کنیم .
در ادامه این نشست "نادر طالب زاده " در سخنانی یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی را توجه افکار عمومی به سمت کاهنان بنی اسرائیل که همین سران جنایتکار رژیم صهیونیستی هستند عنوان کرد و افزود : بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود که همه نگاهها به سمت اسرائیل و و لابی صهیونیستی در امریکا جلب شد و پرچمداری این جریان شکل گرفته با ایران بوده و همچنان هست .
وی گفت : آن روزی که امام (ره) روز قدس را اعلام کردند در حقیقت شمارش معکوسی بود که در ذهن خیلی ها حک شد و بسیار جدی به ان پرداخته شد و رژیم صهیونیستی را به یک مجرم متواری تبدیل کرد که در نهایت دستگیر و اعدام خواهد شد تبدیل کرد.
طالب زاده با ذکرخاطره ای درباره بکار بردن واژه "صهیونیسم" برای اولین بار در عرصه های بین المللی افزود:2 سال قبل از انقلاب در اهدای جایزه اسکار خانم "ونسا ردگریو" که برنده جایزه نقش مکمل زن در فیلم جولیا شده بود گفت: ما نباید جنایات صهیونیسم در بی خانمان کردن مردم بی پناه فلسطین فراموش کنیم . این اظهارات وی با اعتراض حاضران مواجه شد و این بازیگر که در آن زمان 43 ساله بود بعد از آن هیچ نقشی ایفا نکرد وتا امروز که تقریبا سالخورده است نقش الیزابت در فیلم انانمس درباره زندگی شکسپیر را بازی کرد که البته خوش درخشید خانه نشین بود.
کارشناس سینما و مستند ساز در ادامه گفت: این اولین باری بود که پیش از انقلاب مردم از یک تریبون بین المللی موضوعی را شنیدند که شجاعانه بود اما وقوع انقلاب اسلامی یک توجه معنوی و سیاسی به مسئله فلسطین داد که تا به امروز ادامه دارد . وی در ادامه انتشار کتاب "لابی اسرائیل و سیاست خارجی آمریکا" در سال 2006 را موجب علنی شدن بحث لابی صهیونیست در حاکمیت امریکا عنوان کرد و افزود : فرمول دعوت از متفکرین برجسته و بیدارشدگان در غرب به ایران فرمول بسیار خوبی است و بسیاری از آنها نظیر تیری میسان ، پروفسور فینکنشتاین، مایکل جونز علاقمند به تدریس در دانشگاهها ایران هستند .
طالب زاده ادامه داد : تحریمهای غیر قانونی و ظالمانه علیه ایران و همچنین حرکتهای صهیونیستی گروههای تکفیری توجه آنها را درباره موضع ایران نسبت به اسلام جلب کرده و کشور ما به عنوان پرچمدار حرکت به سمت حقیقت این قابلیت را دارد که از وجود این افراد استفاده کند .
رضا منتظمی مترجم "لابی اسرائیل و سیاست خارجی آمریکا" هم درسخنانی با اشاره به ضرورت استفاده ازفضای بوجود آمده در جریان روشنفکری غرب گفت:ما نباید در این شرایط عقب نشینی کنیم ، ما باید در این شکاف بوجود آمده خوب حرکت کنیم چرا که با این حرکت در حقیقت به منافع ملت امریکا و ملتهای اروپایی کمک کرده ایم .
وی ادامه داد : ما سالها در این مسیر حرکت کرده ، مقاومت و ایستادگی کردیم و متفکران و اندیشمندان و هنرمندان غربی به ما اعتماد کرده اند و در این مسیر در کنار ما قرار گرفته اند وما باید توجه داشته باشیم که مخالفت و انتقاد از لابی صهیونیستی به معنای ایجاد تنش در روابط بین الملی نیست بلکه در حقیقت کمک به منافع ملی امریکا و غرب است .


قدسنا