روایت زندگی شهید دستغیب به روایت اسناد در یک کتاب


2089 بازدید

روایت زندگی شهید دستغیب به روایت اسناد در یک کتاب

«آیت‌الله شهید سید عبد‌الحسین دستغیب به روایت اسناد و خاطرات» در دو بخش و با تاکید بر اسناد به جای مانده از سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) و خاطرات نزدیکان آنان و نیز با بهره‌گیری از خاطرات افراد موثر در بروز انقلاب اسلامی در شیراز تدوین شده است.

نگارندگان در بخش نخست کتاب با عنوان «مدخل پژوهشی» به شرح زندگی شهید آیت‌الله دستغیب از هنگام تولد تا شهادت پرداخته‌اند و سپس مبارزات سیاسی این مجتهد در مسیر نهضت امام خمینی(ره) مورد بحث قرار گرفته است.

محققان منابع شفاهی و اسناد و روایات را در این باره بررسی کرده‌اند و در این زمینه فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و گاهشمار‌ زندگی شهید آیت‌الله دستغیب مورد توجه بوده‌ است. اسناد به کارگرفته شده در کتاب «آیت‌الله شهید سید عبد‌الحسین دستغیب به روایت اسناد و خاطرات» را مرکز اسناد انقلاب اسلامی فراهم آورده.

بخش دوم کتاب «آیت‌الله شهید سید عبد‌الحسین دستغیب به روایت اسناد و خاطرات» به فهرست موضوعی اسناد اختصاص یافته. این اسناد بر اساس تاریخ مرتب و ارایه شده‌اند و در برخی موارد به دلیل ناخوانا بودن اصل سند، نسخه بازنویسی شده آن آورده شده است. همچنین در پایان کتاب، برخی تصاویر شهید آیت‌الله دستغیب از جوانی تا هنگام شهادت گرد آمده است.

در بخشی از صفحه 47 کتاب می‌خوانیم: «روزی که خبر دستگیری حضرت آیت‌الله خمینی شایع بود، خلیل (شهید خلیل سربی) به منزل آمد و گفت: مادر! آقای خمینی را دستگیر کردند و فردا آقای دستغیب را هم دستگیر می‌کنند! بعد بدون آن‌که ناهارش را بخورد گفت: می‌خواهم به مسجد بروم. من هم چادرم را سرم انداخته و به دنبال او از خانه بیرون رفتم... آقای دستغیب در حیاط منزل، روی تخت نشسته بود. به ایشان گفتم: اگر خوابتان می‌آید بخوابید! گفتند: نه و شروع به نماز خواندن کردند. همسر آقای دستغیب هم در طبقه‌ی اول که مثل زیرزمینی بود استراحت می‌کرد...»

تدوینگران کتاب «آیت‌الله شهید سید عبد‌الحسین دستغیب به روایت اسناد و خاطرات» در مقدمه، عدم تمایل برخی افراد برای انجام مصاحبه به دلایل مختلف سیاسی یا شهادت و درگذشت برخی یاران نزدیک آیت‌الله دستغیب را از دشواری‌های انجام این پژوهش عنوان کرده‌اند.

آیت‌الله دستغیب، پرچمدار مبارزه با اعمال ضددینی حکومت پهلوی‌ها، طی پنجاه سال تاریخ پرتلاطم ایران در جنوب کشور بود. وی با الهام از اندیشه‌های امام خمینی(ره)، با هدفی روشن و اراده‌ای راسخ به مبارزه ادامه داد و در زمره‌ یاران دیرین امام(ره) درآمد.

کتاب «آیت‌الله شهید سید عبد‌الحسین دستغیب به روایت اسناد و خاطرات» را مرکز اسناد انقلاب اسلامی با شمارگان یک‌هزار و 500 نسخه، در 236 صفحه، در قطع وزیری و به بهای 73‌هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.


ایبنا