منابع کتابخانه‌های عراق در اختیار کتابخانه ملی ایران قرار می‌گیرد


1662 بازدید

منابع کتابخانه‌های عراق در اختیار کتابخانه ملی ایران قرار می‌گیرد

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات باشگاه خبری فارس «توانا»، تفاهم‌‌نامه‌ای میان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور به امضاء رسید که در آن مقرر شد که کتابخانه ملی در اجرای طرح‌های پژوهشی با این ستاد به همکاری بپردازد.

این تفاهم‌نامه به امضای اسحاق صلاحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و حسین پلارک رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات رسیده که دارای 4 ماده با عناوین «موضوع»، «تعهدات سازمان» و «تعهدات ستاد بازسازی» و «مدت تفاهم‌نامه» است.

در ماده (1) یعنی «موضوع» آمده است: بهره‌گیری طرفین از منابع اطلاعاتی، ظرفیت‌ها و فرصت‌های مطالعاتی و تخصصی برای ساماندهی کتابخانه‌ها و منابع کتابخانه‌ای و تبادل اطلاعات و منابع در کتابخانه‌های اعتاب مقدسه، کتابخانه‌های وابسته و کتابخانه‌های مفاخر تشیع و همچنین همکاری جهت ثبت جهانی آثار فاخر.

ماده (2): تعهدات سازمان

1_2: اجرای کارگاه و دوره‌های آموزشی برای کارشناسان کتابخانه‌ها در حوزه‌های مختلف فناوری، حفاظت و نگهداری، فهرست‌نویسی، منابع و غیره یا اعزام مربی و کارشناس به عراق و یا پذیرش کارشناسان عراقی در ایران با تقبل هزینه‌های پرسنلی سازمان.

2_2: ارائه برنامه و معرفی شیوه‌ها و تجهیزات مناسب برای حفاظت و نگهداری منابع آرشیوی و کتابخانه‌ای.

2_3: همکاری در اسکن منابع و تهیه نسخه پشتیبان و تبادل نسخه دیجیتال منابع.

2_4: همکاری در انتشار فهرستگان نسخ خطی.

2_5: همکاری در اجرای طرح‌های پژوهشی مشترک.

 

ماده (3): تعهدات ستاد بازسازی

1_3: ایجاد هماهنگی لازم برای همکاری کتابخانه‌های اعتاب مقدسه و کتابخانه‌های وابسته با «سازمان».

2_3: همکاری در اعزام کارشناسان دو کشور و تقبل هزینه‌های مرتبط و هماهنگی با کتابخانه‌های مختلف.

3_3: هماهنگی لازم با مراکز ذیربط، به منظور تسهیل سفر کارشناسان دو کشور.

4_3: تهیه تجهیزات مورد نیاز کتابخانه‌ها که از طرف کارشناسان «سازمان» اعلام می‌شود.

تبصره: برای هر اقدامی اجرایی در محورهای این تفاهم‌نامه، که نیازمند به تأمین مالی و زمان‌بندی باشد در قالب یک قرارداد جداگانه‌ انجام خواهد شد.

ماده (4): مدت تفاهم‌نامه

این تفاهم‌نامه در 4 ماده 9 بند و یک تبصره در دو نسخه (که هر دو نسخه حکم واحد دارد) تنظیم و در تاریخ 19 آبان سال 92 بین طرفین تفاهم‌نامه امضاء و مبادله شد و از تاریخ ذکر شده برای مدت 5 سال معتبر خواهد بود و صورت عدم مخالفت کتبی یکی از طرفین مجدداً قابل تمدید است.


فارس