تابستان فراموش نشدنی برای اسرائیلی ها


1497 بازدید

تابستان فراموش نشدنی برای اسرائیلی ها

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت طی گزارشی در پایگاه اینترنتی خود در مقاله ای با عنوان"تابستان فراموش نشدنی برای اسرائیلی ها" به خسارت های اقتصادی رژیم اسرائیل در جنگ اخیر خود علیه نوار غزه پرداخت. بر اساس این گزارش، موسسات اسرائیلی و رسانه های عبری زبان همچنان به دنبال آمار دقیق خسارت های خود که از 5.7 میلیون دلار( 20میلیارد شیکل) تجاوز می کند، هستند.


بر اساس گزارش یدیعوت، با توجه به اینکه تمام بخش های اقتصادی رژیم صهیونیستی در تیررس موشک های مقاومت فلسطین قرار گرفته بود این امر باعث شد که ضربات سنگینی به اقتصاد این رژیم وارد شود. خسارت های وارد شده به وزارت جنگ رژیم صهیونیستی که میزان ان از 2.57 میلیارد دلار نیز بیشتر شده، بیشترین آمار خسارت ها را به خود اختصاص داده است.


خسارت های وارد شده به بخش صنعتی رژیم اسرائیل به دلیل کاهش 20درصدی نرخ تولید در مناطق مرکزی و جنوب فلسطین اشغالی، به 350 میلیون دلار رسیده است.
 

در همین رابطه "مهند عقل" کارشناس مسائل اقتصادی اسرائیل در گفتگو با روزنامه العربی الجدید اظهار داشت: انتظار می رود که میزان رشد اقتصادی اسرائیل 1.7 درصد کاهش یابد که این مقدار برابر با میزان رشد اقتصادی این رژیم در سه ماه دوم سال میلادی جاری است.

وی تاکید کرد که حملات انتقام جویانه مبارزان مقاومت فلسطین از طریق شلیک موشک ها یه مناطق صهیونیست نشین، به تمام بخش های اقتصادی این رژیم ضربه شدیدی وارد کرده است. بنابراین نرخ رشد اقتصادی اسرائیل در سه ماه سوم سال جاری به یک درصد نمیرسد.

وی خاطرنشان کرد که حکومت نتانیاهو از مشکل جدیدی مبنی بر اختلاف بر سر کاهش بودجه سال 2015 برخی وزارتخانه ها، وافزایش مالیات صهیونیست ها روبرو است که از امروز (یکشنبه) این مشکل آغاز می شود.

کارشناس مسائل اقتصادی اسرائیل در ادامه اظهارات خود گفت: نرخ تولید و میزان صادرات رژیم اسرائیل در دوران جنگ اخیر علیه نوار غزه کاهش یافته است. براساس داد ه های مرکز آمار رژیم صهیونیستی مشخص شد که واردات مواد اولیه مورد نیاز برای بخش تولید این رژیم 2.3درصد کاهش یافته است. این درحالی است که همزمان با کاهش میزان واردات، میزان صادرات این رژیم به بیش از2.5درصد کاهش یافته است.

سقوط موشک های مبارزان مقاومت فلسطین مناطق مختلف فلسطین اشغالی و همچنین در نزدیکی فرودگاه بن گورین  نیز باعث توقف حرکت گردشگران و توریست ها به اراضی اشغالی شده است. علاوه براین ده ها شرکت هواپیمایی بین المللی، پروازهای خود را به مدت سه هفته به فلسطین اشغالی متوقف کرده اند. این موارد از جمله مسائلی است که اثرات  بسیار منفی بر صنعت گردشگری این رژیم برجای گذاشته است.

کاهش شمار گردشگران خارجی به فلسطین اشغالی بر تمام بخش های اقتصادی اسرائیل به خصوص بر بازار این رژیم تاثیرات منفی گذاشته است به طوری که میزان سود هتل ها و رستوران ها و کارخانجات اسرائیل به شدت کاهش یافته است. براساس آمار سازمان هتلداری اسرائیل میزان خسارت های وارد شده به این مراکز به 700میلیون دلار می رسد.

وی تاکید کرد رژیم صهیونیستی که به عنوان قطب گردشگری در خاورمیانه به شمار می رفت اکنون این لقب را از دست داده است. وی معتقد است که اکنون  اردن لقب قطب گردشگری خاورمیانه  را به خود اختصاص داده است.

برخی رسانه های عبری زبان نیز هفته گذشته اعلام کردند که 70درصد ساکنان مناطق جنوب فلسطین اشغالی به فکر مهاجرت به مناطق شمالی رژیم صهیونیستی می باشند چرا که آنها در مناطق جنوبی به دلیل ترس از موشک های مقاومت فلسطین احساس امنیت نمی کنند.


قدسنا