انتشار گاهشمار فردوسی
محمدرضا راشد - استاد ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد - در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در سال ۱۳۸۸ تصمیم گرفتم وسیلهای برای شناخت شاهنامه عرضه کنم و همچنین رویدادهای مهم ملی را در روزهای سال به مردم معرفی کنم و در سال ۱۳۹۰ مقدمات لازم را فراهم ساختیم و در همین سال اولین گاهشمار به چاپ رسید.
وی درباره مشخصه این گاهشمار اشاره کرد: رویدادهای مهم هر روز از سال را در حاشیه این گاهشمار قراردادیم و متناسب با هر رویداد شش بیت از فردوسی را نیز در این مجموعه شاهد هستیم.
راشد محصل درباره هدف خود از ایجاد این گاهشمار عنوان کرد: هدف ما آشنایی هرچه بیشتر با فردوسی و همچنین ترویج شاهنامه خوانی بود تا همیشه این شاعر در ذهن ما به بزرگی نقش ببندد و برای رویدادهای مهم روز در اختیار مردم باشد.
این عضو فرهنگسرای فردوسی درباره تفاوت عمدهی این گاهشمار خاطرنشان کرد: هیچ گاهشماری رویدادهای مهم روز را به این صورت دقیق ندارد یعنی هیچکدام این ۲۹۰۰ بیت را که از فروسی قرار دادهایم، ندارند؛ همچنین محل قرار گرفتن این ابیات در شاهنامه مشخص و از جدیدترین نوع تالیف شاهنامه که شاهنامه استاد خالقی مطلق استفاده شده است.
وی همچنین درباره چرایی این عنوان تصریح کرد: با توجه به اینکه من عضو فرهنگسرای فردوسی هستم و همچنین کارهای زیادی در زمینه شاهنامه و فردوسی ارائه کردهام، این نام را قرار دادم تا شناسنامهای برای فردوسی محسوب شود و هچنین مردم بیشتر این شاعر را بشناسند.
راشد محصل در خصوص تیراژ این مجموعه افزود: در سالهای اول ۱۰ هزار تیراژ به چاپ رسید اما در سالهای بعد به علت هزینههای زیاد ۶۰۰۰ جلد به چاپ رسید که در سال ۹۶ هم همین روال را انجام دادیم.
این استاد ادبیات در خصوص تغییرات جدید عنوان کرد: در گاهشمار جدید نسبت به سال ۱۳۹۵ تغییراتی انجام گرفته و بعضی ابیات را تغییر دادهایم تا تناسب بهتری با رویداد برقرار کند و همچنین رویدادهای دقیقتری را در مجموعه قراردادیم.
ایسنا
نظرات