تشکیلات جبهه ملى در اروپا


2483 بازدید

تشکیلات جبهه ملى در اروپا




موضوع : تشکیلات جبهه ملى در اروپا



شماره : 16583/20 ه /2 تاریخ 28/7/1345



در مورد تشکیلات جبهه ملى در اروپا اطلاعاتى که حاصل گردیده به شرح زیر اعلام کروکى مربوطه به پیوست ایفاد میگردد.

الف ـ شرح موارد کروکى به پیوست

1ـ کنگره سالانه جبهه ملى اروپا هر سال یک بار در یکى از کشورهاى اروپائى تشکیل میشود. در این کنگره نمایندگان کمیته‏هاى شهرى شرکت میکنند.

نمایندگان مزبور در مجمع عمومى شهرى که عالى‏ترین مرجع کمیته شهرى است انتخاب میشوند و با معرفى هیأت اجرائیه شهرى و کشورى به کنگره راه مى‏یابند مانند (کنگره اشتوتکارت و ماینس).

2ـ شورایعالى جبهه ملى که تعداد آن 12 نفر و تغییر مى‏یابند و همه ساله با راى مخفى در کنگره سالانه انتخاب میشوند و عالیترین مرجع بعد از کنگره است و همین عده هستند که در حقیقت گرداننده جبهه ملى در اروپا هستند.

3ـ هیأت اجرائیه اروپائى ـ در اولین جلسه شورایعالى به مدت یک سال انتخاب و مرکب از سه نفر میباشند : مسئول تشکیلات مسئول انتشارات و تبلیغات. مسئول مالى.

4ـ مجمع عمومى کشورى یا کمیته کشورى ـ در حقیقت مانند کنگره است با این تفاوت که منحصرا جبهه ملى یک کشور در آن شرکت دارند و این عده با معرفى کمیته شهرى هر شهر در این جلسه شرکت میکنند و هیأت اجرائیه کشورى را انتخاب میکنند.

5 ـ هیأت اجرائیه کشورى ـ مرکب از سه نفر کارهاى[کادرهاى] سازمانى کمیته کشورى را نظارت کرده به بالا اطلاع میدهند.

6ـ مجمع عمومى شهرى ـ هر سال در کمیته شهرى تشکیل میشود و عالیترین مرجع کمیته شهرى است.

7ـ هیأت اجرائیه شهرى ـ هر سال یک بار در مجمع عمومى شهرى انتخاب میشود و مرکب از سه نفر مسئول تشکیلات مسئول مالى. مسئول تبلیغات.

8 ـ جلسه سخنگویان حوزه‏ها ـ در این جلسه سخنگویان حوزه‏ها با یکى از اعضاء هیأت اجرائیه تبادل نظر درباره حوزه‏ها میکنند و مسائلى که باید در حوزه‏ها بحث شود در میان گذاشته میشود.

9ـ حوزه‏هاى محلى ـ در این حوزه‏ها افراد شرکت میکنند و با نظریات جبهه ملى آشنا میشوند.

10ـ حوزه‏هاى آزمایشى ـ افراد تازه وارد در اینگونه حوزه‏هاى تحت تعلیم قرار میگیرند و شرکت یکى اعضاء هیئت اجرائیه شهرى در این حوزه‏ها ضرورى است.

ب ـ شرح وضعیت اعضاء جبهه ملى در اروپا.

1ـ اعضاء فعال جبهه ملى که سابقا عضویت در شورایعالى جبهه ملى دارند عبارتند از مهندس گرامى منش ساکن آلمان شاپور رواسانى ساکن برلین ـ عسگرى ساکن پاریس ـ دکتر على راسخ ساکن آلمان ـ على شاکرى ساکن سویس و مدتى در آلمان بوده از نویسندگان روزنامه ایران آزاد است و شاعر نیز میباشد و شعر (نهضت ادامه دارد) از سروده‏هاى این شخص است. حسن ماسالى ساکن آلمان ـ على گوشه ساکن وین ـ اسدالله طباطبائى ساکن گراتس اطریش ـ حشمت‏اله خضوعى ابیانه ساکن گراتس (این شخص رابط دانشجویان جبهه ملى ایرانى در اروپا با جبهه ملى ایران بوده و توسط دکتر سامى کرمانى رتباط برقرار میکرد) ـ صور اسرافیل ساکن پاریس ـ ناصر قشقائى عضو افتخارى جبهه ملى.

2ـ افرادى که سابقه عضویت در هیأت اجرائیه اروپائى دارند عبارتند از على شاکرى ـ گرامى منش ـ حسن ماسالى در ضمن نامبردگان بالا از نویسندگان روزنامه ایران آزاد هم بوده‏اند.

وضع مالى جبهه ملى منحصرا از حق عضویت اعضاء و از بابت فروش روزنامه ایران آزاد تامین میشود. در موقع تظاهرات دانشجویان جبهه ملى در شهر گراتس از طرف دانشجویان مصرى مقیم آنجا شرکت میکردند و دانشجویان را تشویق میکردند و از طرف کنسولگرى یا سفارت مصر در اطریش نیز کمکهائى از لحاظ پخش اخبار جبهه ملى از رادیو قاهره و چاپ نشریات به عمل میآمد و حتى از طرف سفارت مصر قول داده بودند فرستنده‏اى در اختیار دانشجویان جبهه ملى گذاشته شود که بعدا معلوم نشد چرا ندادند.

به پرونده 1050ک ضمیمه ... شود.

کروکى به بخش 315 مربوطه تحویل شده است.

گزارش خبرى جالبى است

دقیقا بررسى و بهره‏بردارى شود یک نسخه به شخص 315 ارسال شود. 1/1/42









1ـ در دهه 1960 گروههاى مخالف و متکى به دانشجوى ایرانى متعددى در اروپا و امریکا پایه گزارى شدند. دانشجویان هوادار جبهه ملى در سال 60 اتحادیه دانشجویان ایرانى را در اختیار گرفته بودند در این زمان کنفدراسیون دانشجویان ایرانى زیر تسلط توده‏اى‏ها بود و در سراسر اروپا شاخه‏هایى داشت که در سال 1963 به دست هواداران جبهه ملى و مارکسیستهاى ضد توده‏اى افتاد. جبهه ملى دوم هم در سال 1962 در اروپا و امریکا واحدهایى تشکیل داد. در اوایل 60 مصدقیهاى خارج هم مثل داخل ایران به جناحهاى میانه رو و تندرو تقسیم شدند و بیشتر دانشجویان به سوى شاخه تندرو گرایش داشتند این بخش نیز به شاخه‏هایى با گرایش‏هاى مارکسیستى اخیر مارکسیستى و اسلامى تقسیم شد. سازمانهاى دانشجویان ایرانى در دهه 60 و 70 در خارج از کشور بسیار فعال بودند.

براى مطالعه بیشتر به کتاب زیر مراجعه شود. sussansiavoshi the failiar of the libeal nationlim in iran (ohio; ohio state un press , 1985)