جلد دوم «فقه و سیاست در ایران معاصر» داود فیرحی در آستانه نشر
استاد اندیشه سیاسی دانشگاه تهران از انتشار جلد دوم کتاب «فقه و سیاست در ایران معاصر» خبر داد و گفت: جلد دوم این اثر تا پایان مردادماه جاری روانه بازار نشر میشود.
حجتالاسلام و المسلمین داود فیرحی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و از اساتید اندیشه سیاسی است که تاکنون آثاری چون «دانش، قدرت و مشروعیت در اسلام»، «دولت اسلامی و تولیدات فکر دینی»، «نظام سیاسی و دولت در اسلام» و «تاریخ تحول دولت در اسلام» را به رشته نگارش درآورده است. فیرحی فقه سیاسی را در مواجهه با دولت مدرن و دموکراسی مورد مداقه قرار داده و حاصل آن را در کتاب «فقه و سیاست در ایران معاصر» گرد آورده که جلد نخست آن با زیرعنوان «فقه سیاسی و فقه مشروطه» سال گذشته وارد بازار نشر شد.
حجتالاسلام فیرحی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، از انتشار دومین جلد از کتاب «فقه و سیاست در ایران معاصر» خبر داد و گفت: جلد دوم این اثر تا پایان مردادماه جاری روانه بازار نشر میشود. این اثر در قالب دو فصل کار شده که تغییرات اندیشه سیاسی در ایران معاصر را در دو محور اصلی دنبال میکند: تغییر در تصور حکومتداری در ایران و دگرگونی اندیشههای فقهی سیاسی در ایران معاصر.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: جلد دوم «فقه و سیاست در ایران معاصر» در 512 صفحه و به همت نشر نی بهزودی روانه بازار نشر میشود.
وی گفت: جلد اول این کتاب با این دغدغه شکل گرفته بود که چگونه ممکن است ارزشهای مردمسالارانهای که اکنون در نظامهای سیاسی جدید نهادینه شده یا در حال نهادینه شدن هستند، ضمانت فقهی بیابند و بینش فقهی سیاسی برخاسته از جامعهای ایمانی چه نقشی در حوزه گفتوگوی عمومی و سیاست جامعه اسلامی در عصر ما دارد یا میتواند داشته باشد؟
این کتاب میکوشید مسئله قانون و ارتباطش با فقه سیاسی را واکاوی و سرنوشت این گفتوگو را در یکصد سال اخیر بازگو کند. فیرحی معتقد است فقه مشروطه نتوانست از نزاع میان نیروهای تجددستیز و مشروطهخواه جان سالم بهدر برد و گرایشهای افراطی پس از آن، نتیجه این شکست بود.
تسنیم
نظرات