12 کتاب برای آمریکاشناسی


1792 بازدید

12 کتاب برای آمریکاشناسی

آمریکا از دیدگاه امام خمینی  رحمة الله علیه

 

کتاب «آمریکا از دیدگاه امام خمینی رحمة الله علیه» که مرکز تحقیقات سپاه منتشر نموده، دیدگاه حضرت امام  رحمة الله علیه را درباره ملت آمریکا، عوامل آمریکا، رابطه این نظام و رژیم پهلوی، سازمان‌های بین‌المللی، جهان سوم، منطقه خاورمیانه، جنگ تحمیلی، مسئله رابطه نظام اسلامی و آمریکا و شرایط ایجاد مناسبات، سیاست‌های آنان در مبارزه با انقلاب اسلامی و استراتژی مبارزه با آمریکا بیان می‌کند. به غیر از آن کلمات قصار امام راحل درباره آمریکا آورده شده است و در ادامه آن شاخصه‌های اسلام آمریکایی و اسلام ناب محمدی در نگاه حضرت امام بیان شده است و جنایت‌ها و دخالت‌های آمریکا در ایران نیز فهرست شده است.

 

آمریکا در نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی

 

کتاب «آمریکا در نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی» که مؤسسه پژوهشی انقلاب اسلامی آن را منتشر نموده، بر گرفته از نوشته‌ها، پیام‌ها و سخنرانی‌های مقام معظم رهبری و مواضع ایشان در قبال سیاست‌ها، توطئه‌ها و عملکرد دولت‌مردان آمریکاست. عناوین اصلی این کتاب در هشت فصل «جامعه آمریکا»، «آمریکا و استکبار»، «آمریکا و حقوق بشر»، «آمریکا و تروریسم»، «آمریکا و سایر ملت‌ها»، «آمریکا و جهان استکبار»، «آمریکا و ایران» و «آینده آمریکا» که توسط منوچهر محمدی تدوین شده است.

 

آمریکا شناسی

 

کتاب «آمریکا شناسی» به قلم پرفسور حمید مولانا نگارش یافته، در 3 بخش کلی «شناخت جامعه»، «شناخت نظام» و «شناخت فرهنگ» به معرفی جامعه آمریکا می‌پردازد. فصل ابتدایی کتاب با عنوان «شناخت جامعه»؛ فصل دوم کتاب که با هدف شناخت نظام حاکم بر آمریکا؛ فصل سوم کتاب، مباحث فرهنگی نخبگان، صنایع فرهنگی و رسانه‌ها، آزادی و کنترل بیان، آمریکا به کجا می‌رود؟ است که توسط انتشارات امیرکبیر آن را روانه بازار کتاب نموده است.

 

جنبش وال استریت

 

کتاب «جنبش ‌وال استریت» اولین کتابی است که معترضان آمریکایی درباره جنبش خود تدوین کردند و توسط 60 تن از اساتید دانشگاه، روشنفکران، دانشجویان و فعالان اجتماعی که خود از ابتدا در این جنبش مستقیماً شرکت داشته‌اند، تألیف شده است. در این کتاب که در واقع گزارش اقدامات و اتفاقات سه ماه اول فعالیت معترضان در آمریکاست، درباره نحوه فعالیت، شکل‌گیری و گسترش یافتن اعتراضات به سراسر آمریکا و اعمال وحشیانه پلیس در برابر معترضان اشاره شده است. در این اثر، چگونگی شکل‌گیری و جرقه اولیه جنبش، روند گسترش آن ، فضای حاکم بر آن و ارزش‌ها و شعارهای مطرح‌شده در این حرکت اعتراضی، به نحوی روشن تشریح شده است. این کتاب را مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر نموده است.

 

آمریکا ستیزی چرا؟

 

هدف اصلی کتاب «آمریکا ستیزی چرا؟»، نگاهی به چگونگی پیدایش و پایایی این نظام سلطه گر است. در مورد این کتاب ذکر این نکته ضروری است که، آمریکاستیزی و بیگانه ستیزی دو مفهوم جدا از یکدیگرند چرا که اولی یک مکتب جهانی و دومی نوعی احساس ملی گرایانه است. اینها مباحثی است که در این کتاب که کانون اندیشه جوان منتشر نموده است مورد اشاره قرار گرفته است.

 

چرا مردم از آمریکا متنفرند؟

 

کتاب «چرا مردم از آمریکا متنفرند؟»، پیرامون پیش زمینه‌ها و علل اصلی حادثه 11سپتامبر به نگارش درآمده است و به آثار سیاست‌های آمریکا و نتایج دخالت‌های این کشور در امور داخلی ملل دیگر، چه در گذشته و چه درحال حاضر، در سراسر جهان می‌پردازد . نویسنده تلاش دارد  تا زوایای مختلف این حادثه هولناک را کشف نماید. ضیاءالدین سردار و مریل وین دیویس نویسندگان کتابی هستند که انتشارات اطلاعات آن را منتشر نموده است.

 

برچیدن امپراتوری

 

موضوع کتاب «برچیدن امپراتوری»، بررسی سیاست دولت آمریکا در زمینه داخلی و مناسبات خارجی است. کتاب حاضر، مشتمل بر پانزده فصل است و طی آن نویسنده به نقد و تحلیل سیاست‌های دولت آمریکا در زمینه داخلی، روابط خارجی، و سیاست نظامی پرداخته است. از جمله عناوین مباحث مندرج در کتاب، می‌توان به این موارد اشاره کرد: دنیای واکنش؛ نابودی تمدن‌ها؛ کمدی امپریالیستی؛ امپراتوری پایگاه‌های آمریکا؛ انسان نظامی ـ صنعتی؛ گرداب مرگ اقتصادی در پنتاگن و برچیدن امپراتوری است. این کتاب توسط چالمرز جانسون نوشته شده که انتشارات مهر ویستا آن را منتشر کرده است.

 

دولت‌های فرومانده

 

چامسکی این کتاب را در 7 فصل با نام‌های: «بی‌پرده، وحشت‌ناک، گریز ناپذیر»، «دولت‌های یاغی»، «غیرقانونی اما موجه»، «ترویج دموکراسی در خارج از کشور»، «خاورمیانه: دلیل آشکار»، «پیشبرد دموکراسی در داخل وطن» و «سخن پایانی» تالیف کرده است. نویسنده در این کتاب به مضامینی چون: «تهدید ویرانگر قدرت حاکم امریکا» و بررسی «نهادهای دموکراتیک» می‌پردازد. این کتاب را اکرم پدرام‌نیا ترجمه و انتشارات افق منتشر نموده است.

 

قدرت پنهان در آمریکا

 

این کتاب به قدرت و ثروت چشمگیر یهودیان نمی‌پردازد، بلکه چگونگی استفاده‌ جامعه‌ یهود ـ به اتفاق هسته‌ مرکزی بنیادگرایی مسیحی ـ از ثروت، قدرت و نفوذ خود در سیاست‌های آمریکا در قبال اسرائیل و اعراب را بررسی می‌کند. حمله‌ آمریکا به افغانستان و عراق، پس از حادثه‌ تروریستی یازده سپتامبر، پی‌آمد مستقیم سیاست و خط مشی آمریکا در خاورمیانه است؛ سیاستی که «لابی یهودیان» در واشنگتن دیکته‌اش می‌کند و رسانه‌های انحصاری آمریکایی ـ یهودی به آن دامن می‌زنند. این کتاب مایکل کالینز تالیف نموده و نشر ساقی منتشر نموده است.

 

دیپلماسی عمومی آمریکا در قبال ایران

 

این کتاب که فواد ایزدی آن را تالیف کرده، می‌کوشد تا سیاست‌های دیپلماسی عمومی آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران پس از حادثه یازده سپتامبر، به ویژه سال‌های پایانی دولت بوش و نیز حلقه‌های سیاست ساز مرتبط با آن به گونه‌ای عمیق بررسی کند. این کتاب را انتشارات دانشگاه امام صادق علیه السلام منتشر نموده است.

 

تاریخ آمریکا

 

هاوارد زین در کتاب «تاریخ آمریکا» به روایت تاریخ از زبان آن کسانی پرداخته که تا به حال سخنگویی نداشته‌اند و البته او به جای قضاوت اخلاقی و سوگواری برای گذشته، تلاش دارد تا تاریخ از چشم دیگری هم دیده شود و راه برای اندیشه بهتر گشوده شود و آینده ما به تعبیر زین بر آن لحظات زودگذر گذشته پایه‌گذاری شود، نه بر آن قرون سراسر جنگ و خونریزی. مانی صالحی علامه ترجمه این کتاب را بر عهده داشته و نشر آمه آن را روانه بازار کرده است.

 

اقتصاد سیاسی نظامی گری آمریکا

 

کتاب «اقتصاد سیاسی نظامی‌گری آمریکا» در جست‌وجوی علت تشدید تازش‌های نظامی آمریکا در سال‌های اخیر نیروی تعیین کننده‌ای را معرفی می‌کند که سوق دهنده مبارزه برای پیشبرد جنگ و نظامی‌گری است. نویسنده ضمن استنتاج از نظریه‌ها و گزارش‌های تجربی ممتاز درباره امپریالیسم و نظامی‌گری، تمایز روشنی بین امپریالیسم کلاسیک و امپریالیسم ارتش سالارانه قایل می‌شود. این کتاب به قلم حسین اسماعیل‌زاده توسط نشر نی منتشر شده است.


رسا