25 درصد تولید کتاب کشور در اختیار حوزه هنری/ ضرورتی برای تجدید نظر در رویه کاری خود نمی‌بینیم


2804 بازدید

25 درصد تولید کتاب کشور در اختیار حوزه هنری/ ضرورتی برای تجدید نظر در رویه کاری خود نمی‌بینیم
محسن مومنی شریف که برای دومین دوره متوالی بر کرسی ریاست این نهاد تکیه زده است، در مراسم دریافت این حکم از رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، گفت: باور دارم بهترین دوره مدیریت حوزه هنری، همین دوره (دوره 4 ساله قبل) بوده است.
 

 مراسم اهدای حکم ریاست دومین دوره مدیریت محسن مومنی شریف بر حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، صبح امروز شنبه هفتم تیرماه با حضور حجت‌الاسلام و السلمین دکتر سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در تماشاخانه مهر حوزه هنری در تهران برگزار شد.

در این مراسم محسن مومنی شریف در سخنانی با تشکر از اعتماد دوباره رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به وی اظهار داشت: تایید آقای خاموشی به مدیریت بنده البته به تنفیذ رهبر انقلاب اسلامی نیز رسیده است و انشاءالله اعتماد رهبری به حوزه هنری نیز از ما سلب نشود.

وی در ادامه با بیان اینکه اگر به دوره مدیریت حوزه هنری در چهار سال قبل بازگردیم، شاهد خواهیم بود که حوزه تفاوت‌های بسیاری کرده است، گفت: در همان زمانی که موضوع تغییر مدیریت حوزه هنری در چهار سال قبل مطرح بود، دو گروه در حوزه هنری حضور داشتند؛ گروه نخست به حوزه هنری بدون قید و شرط باور داشتند و می‌گفتند که مسائل کشور و انقلاب اسلامی در آن سال‌ها تغییر کرده و حوزه هنری هم باید مروج وحدت در کشور شود و خلاصه اینکه حرف‌شان دور شدن از انقلاب و ارزش‌ها بود. من در آن زمان با این دیدگاه مخالف بودم چرا که اگر حوزه هنری آسیب دید به خاطر دور شدن از اصول انقلاب بود. در مقابل دیدگاه دیگری هم بود که باور داشت حوزه هنری باید به اصالت دهه 60 خود بازگردد. من با بخشی از نظرات این گروه موافق بودم و البته باور داشتم حوزه دهه 60 حوزه‌ای نبود که آن روزها به آن نیاز داشته باشیم.

مومنی افزود: پیشنهاد من در زمان پذیرش مسئولیت مدیریت حوزه، تبدیل آن به یک حوزه هنری بود که تواند برای دهه چهارم انقلاب اسلامی، از انقلاب و دفاع مقدس، دفاع کند و با فرهنگ غرب و لیبرالی مواجهه کند. ما در آن زمان به بازمهندسی و بازسازی حوزه اعتقاد داشتیم و البته این اتفاق هم افتاد. برای این منظور ما اسنادی نیاز داشتیم که نخستینش مطالبات و فرمایش مقام معظم رهبری در مورد حوزه بود. ایشان به شخص من فرمودند که حوزه برای انقلاب و مال انقلاب است و باید بدرخشد. ما در آستانه کارمان گزارشی را که دفتر ایشان در مورد حوزه تهیه کرده‌ بودند و پیشنهادهایی را که در آن مطرح شده بود، مورد توجه قرار دادیم که بخش مهمی از آنها شامل پاکسازی حوزه و انقلابی کردن آن و از انفعال خارج کردن نیروهای انقلابی در آن می‌شد.

رئیس حوزه هنری در ادامه به شاخصه‌های مدیریتی این نهاد در دوره نخست مدیریتی خود اشاره کرد و گفت: در کانون قرار گرفتن جبهه فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی در تولید و تدوین و تعامل و ترویج و تبیین آثار هنری، جریان سازی در فضای بین‌المللی و حضور موثر منطقه‌ای و بین‌المللی از مهمترین رویکردهای حوزه هنری در این دوره جدید بوده است. بر همین اساس بود که انقلاب و بیداری اسلامی محور کار ما شد و نیز دفاع مقدس. همچنین ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی و شناسایی فرهنگ و تمدن اسلامی در دهه عدالت و پیشرفت هم مد نظر ما قرار گرفت. بالای 90 درصد کارهای ما در 4 سال اخیر هم در همین حوزه ها صورت گرفته است.

مومنی ادامه داد: ما بر این باوریم که کار حوزه باید با اهداف حوزه هنری مرتبط باشد. این کار باید بتواند از نظر هنری از حیثیت خود دفاع کند. من همیشه مخالف کار ضعیف بوده‌ام و اینکه از ارزش‌هایمان برای معرفی حوزه و کار آن بهره ببریم. دوره‌ای بود که برخی افراد رشد نیافته اینطور کار می‌کردند و هنر انقلاب همیشه از این موضوع رنج برده است.

وی افزود: ما در حوزه هنری به دنبال مخاطبیم و مخاطب برایمان اهمیت دارد و همه شاهکارهای هنری دنیا را هم خواص و عوام می‌پسندند. برای ایجاد ارتباط آسان با مخاطب باید خروجی کاری‌مان رسانه‌ای شود به همین خاطر باور دارم که باید رسانه‌های نوین را به راه انداخت. در دهه هفتاد و به خاطر برخی مسائل سیاسی کشور، حوزه هنری از برخی ماموریت‌های اصلی خود دور شد و به ویژه در میان جامعه متدینین از وجهه لازم برخوردار نبود. حوزه هنری اما امروز یک برند معتبر است که مردم از آن استقبال می‌کنند و مسئولان نظام هم نگاه توام با اعتماد به آن دارند و از آن انتظار کارهای نو دارند و البته حوزه هنری هم آماده ورود به کارهای بزرگتری است.

رئیس حوزه هنری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حوزه کتاب، موضوع انقلاب و دفاع مقدس در سایه عنایت رهبر معظم انقلاب، تاکنون کار به شکلی بوده که نزدیک به 20 ناشر سعی دارند به شکل و سیاق حوزه هنری کار منتشر کنند. ما در دوره جدید کاری حوزه هنری تاکنون بیش از یک میلیارد و 100 میلیون صفحه کتاب چاپ کرده‌ایم و امروز 25 درصد تولید کتاب در کشور را در اختیار داریم و جالب است بدانید بیش از یکی میلیارد صفحه از این تولیدات متعلق به موضوع انقلاب و دفاع مقدس است. در کنار آن در بخش آموزش از موضوع درآمد زایی به سمت سرمایه‌گذاری رفتیم و از حیث منبع درآمد نیز در کنار بودجه دولتی به سمت فروش محصولات خودمان رفتیم و از حیث درآمد توانستیم با بودجه دولتی فاصله بگیریم.

مومنی شریف همچنین به مساله سینما اشاره کرد و گفت: در بخش تولید و اکران سینمایی، ما خوشبین هستیم و البته ایستادگی‌مان را هم داریم و از امکاناتمان نیز خیلی خوب بهره می‌بریم.

وی در ادامه با بیان اینکه از ورود و نحوه مواجهه حوزه هنری به موضوع کودک و نوجوان نیز راضی است، گفت: برخی می‌گویند این مسائل به حوزه هنری چه ارتباطی دارد؟ ما اما فکر می‌کنیم که همه مسائل انقلاب، مساله حوزه هنری است از جمله بحث نوشت افزار که با هدف ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی خواهد بود.

مومنی همچنین تشکیل دفتر ادبیات فارسی‌زبانان و تغییر رویه مراکز استانی از آموزش محوری و نیز ترویج بخش ترجمه در حوزه هنری را از موفقیت‌های خود برشمرد و گفت: در دوره گذشته تاکید ما بر این بوده که بافت مدیران استانی و ستادی حوزه هنری جوان شود. در همین رابطه متوسط سنی مدیران ستادی 45 سال و متوسط سن مدیران استانی 35 سال و متوسط سن مشاوران حوزه نیز 55 سال انتخاب شد. همچنین به منظور چالاک‌سازی حوزه هنری ما با 356 همکارمان در این چهار سال قطع همکاری کردیم، برخی را ما به فعالیتشان نیاز نداشتیم و برخی هم خودشان به آن نیاز نداشتند. بودجه ما نیز به همین دلیل از وضعیت 40 درصد تخصیص برای کار و 60 درصد تخصیص برای حقوق و مزایا برعکس شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه ضرورتی برای تجدید نظر در رویه فعلی کاری حوزه هنری احساس نمی‌کند، گفت: دغدغه تازه من فرهنگ سازمانی و نیروی انسانی حوزه هنری است. مقام معظم رهبری در سال 89 عنوان داشتند که نگاه ما به هنر باید جهادی باشد و ما نیز همین را به دوستانمان توصیه کردیم. مدیریت جهادی در سه محور در حوزه هنری تعریف کرده‌ایم. شاید در قبل همکارانی در اینجا مشغول به کار بودند که حوزه و جای دیگر برایشان تفاوتی نداشت اما امروز رویه تغییر کرده است. همکاران حوزه در وهله نخست باید به اسلام و انقلاب یعینی اسلامی سیاسی که انقلاب اسلامی معرفی کرده است، ایمان و پایبندی داشته باشند و گرنه جایی در حوزه ندارند. دیگر اینکه اخلاق را باید در همه شئون رعایت کنند به ویژه اخلاق دینی و شرعی و سوم اینکه حوزه هنری و کارمندانش را باید با دانش شناخت.

مومنی در بخش پایانی سخنرانی خود از حجت‌الاسلام خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هم تشکر کرد و گفت: آقای خاموشی همیشه از حوزه هنری حمایت کرده و مطلعم در راه حمایت از حوزه با کسانی در حد رئیس جمهور هم در افتاده است. ایشان البته هیچ وقت دخالتی در کار نداشته‌اند و اشکالی را هم اگر وارد دانسته‌اند، هنرمندانه تذکر داده‌اند. به همین دلیل باور دارم بهترین دوره مدیریت حوزه هنری، همین دوره بوده است.


مهر