خاطرات «آن بیست و سه نفر» در قصر صدام مکتوب شد
خاطرات «آن بیست و سه نفر» حکایت روزهای احمد یوسفزاده، نویسنده و روزنامهنگار، از ایام جنگ و روزهای سخت اسارت است که به تازگی از سوی انتشارات سوره مهر روانه بازار کتاب شده است. این اثر در چهار فصل تدوین شده که نویسنده از همان سطور اولیه به چگونگی اعزام میپردازد، اما این دلیل نمیشود تا نویسنده گریزی به محیط خانوادگی خود نزده و از آن ذکری به میان نیاورد. در جای جای مختلف اثر به ویژه در فصل نخست کتاب، یوسفزاده به صورت غیرمستقیم ذکری از روزهای کودکی و سختیهایی که خانواده به ویژه مادرش در غم نبود پدر تحمل کرده اند را به یاد میآورد.
یادآوری روزهای به یاد ماندنی برای راضی کردن بزرگترها برای رفتن به جبهه، اصرار برای شرکت در عملیاتهای مختلف و... یوسفزاده را به ذکر خاطرات عملیات بیتالمقدس میرساند و در نهایت نویسنده با فصلی با عنوان «اولین سیلی اسارت»، به اصلیترین بخش کتاب میرسد. نویسنده در این بخش از اثر تا انتها به ذکر روزهایی میپردازد که با حضور اسرای دیگر، تلاش در ثبت ایستادگی خود بر دیوارهای بلند اسارتگاه داشتند.
«آن بیست و سه نفر» نثری روایی و داستانی شیرینی دارد که البته بیتأثیر از حرفه روزنامهنگاری نویسنده نیست. این جزو معدود کتابهایی است که به تفصیل به ذکر جزئیات و توصیف روزهای اسارت پرداخته و از این جهت یکی از آثار نوشته شده در حوزه ادبیات اسارتگاهی محسوب میشود. اجبار 23 نوجوان 15 ساله، که البته یوسفزاده نیز یکی از آنها بود، به بیان اعترافاتی مبنی بر ورود اجباری آنها به جبهه در کاخ صدام، یکی از بخشهای خواندنی این اثر است. در بخشهایی از این اثر میخوانیم:
هرچه به پایان هشدار ابووقاص نزدیکتر میشدیم، ضربان قلبهایمان بالاتر میرفت. نیم ساعت تمام شد. ابووقاص آمد داخل. نگاهی کرد به ظرف دستنخورده صبحانه و به چهره یکایک ما. پک محکمی زد و سیگارش را انداخت روی پتو و با پا لهش کرد و گفت: «نمیخورید؟» گفتیم: «نه».
حکایت خاطرات «آن بیست و سه نفر» از سوی انتشارات سوره مهر در دو هزار و 500 نسخه به قیمت 139 هزار ریال روانه بازار کتاب شده است.
تسنیم
نظرات