از رویای ضد انقلاب تا واقعیت مردم
6 بهمن 1360 مصادف است با قیام مردم شهرستان آمل علیه کمونیستها که با طرح و نقشه قبلی و تصرف شهر به شهر در صدد براندازی نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران بودند؛ غافل از اینکه مردم آمل همانند قیام میرزا کوچک خان جنگلی وقتی پای حفظ وطن پیش بیاید، کوچک و بزرگ، پیر و جوان، همه دست در دست هم میدهند و در برابر مزدوران داخلی و خارجی میایستند. قیام مردم آمل در سال 1360 از همین دست بود که به پیروزی رسید. مردم آمل که با ساختن هزاران سنگر در برابر کمونیستها ایستاده بودند، نام شهرشان را در تاریخ اسلام «شهر هزار سنگر» ثبت کردند.
شرح شب و روز واقعه
بیش از 100 نفر از اعضا و کادرهای اتحادیه کمونیستهای ایران تحت عنوان« سربداران جنگل» شبانه وارد آمل شدند تا این شهر را با استفاده از اصل غافلگیری و با لباسهای نظامی تحت عنوان طرح عملیات«اسب تروا» تسخیر کنند. مهاجمان بر این تصور بودند که مردم آمل با شنیدن صدای شلیک تیر و درگیری به آنها خواهند پیوست و در ادامه، سایر شهرها نیز قیام خواهند کرد و یک قیام سراسری شکل خواهد گرفت و کشور و انقلاب از خطر انحراف به دامان امپریالیسم نجات خواهد یافت!
ساعت 45/23 دقیقه شب پنجم بهمن 1360 آخرین ساعات روز دوشنبه«گروه اتحادیه کمونیستها» با شلیک یک موشک آرپی جی هفت و صدای رگبار و تیراندازی به شهر حمله کردند و در میان سازماندهیهای خود در حمله به شهر یک اکیپ را مأمور کرده بودند تا با مردم آمل صحبت کنند و آنها را قدری در قیام دخالت دهند. پنج تیم 20 نفره مأمور حمله به آمل و تصرف آن شدند.
مردم به همراه نیروهای سپاه تحت فرماندهی قرارگاه حضرت ابوالفضل(ع) بسیج شدند تا از شهر دفاع کنند. دستور مقاومت و فراخوانی نیروهای بسیج صادر شد، غیرت اسلامی مردم به آنها اجازه نمیداد که شهرشان حتی برای چند ساعت در اختیار کمونیستها باشد. مردم آمل به صورت خودجوش و با شور و اشتیاق کار سنگر سازی، تدارکات، امداد رسانی و شناسایی دشمن و همکاریهای اطلاعاتی را انجام میدادند و نیروهای مسلح فقط تیراندازی میکردند. در پی تدابیر عملیاتی سپاه تا ساعت 10 صبح دشمن در بسیاری از حملهها عقبنشینی کرد و در منطقه اسپه کلا تجمع نمود. درگیری تا ساعت یک بعد از ظهر ادامه داشت که با پخش خبر کشته شدند کاک اسماعیل فرمانده کل عملیات کمونیستها، سازمان دشمن به هم ریخت. نیروهای مهاجم با استراتژی«قیام فوری» قصد داشتند تا بر شهر آمل و سپس شهرهای دیگر مسلط شوند. اما مردم آمل به جای حضور در«قیام فوری» اتحادیه کمونیستها اقدام به «واکنش فوری» در برابر آنها کردند.
هزار سنگر
در صبح روز 6 بهمن 1360 مردمی که عاشق اسلام و انقلاب بودند به محض شنیدن خبر، از روستاهای اطراف خود را به آمل رساندند و در طول کمتر از 2 ساعت تمام شهر سنگر بندی شد. در این قیام مردمی 40 نفر از جوانان و مردم آمل به درجه رفیع شهادت نائل گشتند و در مقابل 60 تن از ضد انقلابها کشته شدند و گروهی نیز به اسارت گرفته شدند.
http://soroosh-maghale.blogfa.com
نظرات