تل آویو جایگزینی برای واشنگتن


1856 بازدید

تل آویو جایگزینی برای واشنگتن

 چهارمین کنفرانس سالانه هرتسل توسط مرکز مطالعات سیاسی و استراتژیک اسرائیل و با عنوان اسرائیل و آینده و خاورمیانه شروع به کار کرد.

محورهای اصلی مورد بحث در این کنفرانس، مدرنیته و فضای سایبری، آینده خاورمیانه، امنیت ملی و سیاست خارجی و اقتصاد و جامعه بوده است. گذشته از اظهارات سیاسی وزرای کابینه دولت رژیم صهیونیستی در این کنفرانس،ازجمله یائیر لاپیدوزیر دارایی و نفتالی بنت وزیر اقتصاد، محورهای نشست های تخصصی کارشناسان استراتژیک و امنیت ملی موضوعات ذیل بود که در دو سوال اصلی خلاصه می شود: نخست اینکه آیا اسرائیل درسایه جنگ سرد جدید گزینه ای جز ایالات متحده آمریکا دارد؟ و دوم اینکه تهدیدات و چالش های امنیتی اصلی پیش روی اسرائیل در جهان متغیر و شرایط بی ثبات منطقه ای چگونه خواهد بود؟

چاره ای جز همپیمانی با آمریکا وجود ندارد.

نشست های تخصصی با موضوع گزینه های پیش روی اسرائیل شروع شد، سخنرانان اصلی این نشست ها "آلون لوئیل"مدیرکل سابق وزارت امورخارجه،"میخائیل هرتزوگ"مشاور امور استراتژیک و"رونین هوفمان"نماینده پارلمان اسرائیل بودند.آنها اتفاق نظر داشتند که در سایه شرایط موجود و با توجه به اینکه اسرائیل بخشی از نظام آمریکا و به طور کلی غرب است نمی توان به خروج از اردوگاه همپیمانی با آمریکا و روی آوردن به گزینه های دیگر فکر کرد، چرا که در برخی موقعیت ها و مناطق میان اسرائیل و روسیه تضاد منافع وجود دارد ودرسایه ایجاد پایه های همکاری جدید با چین، هند و ژاپن نمی توان اتحاد با آمریکا را نادیده گرفت.

طبق اظهارات کارشناسان مذکور روسیه تنها کشوری است که با کشورهای مخالف و دشمن اسرائیل متحد است. به سوریه کمک های تسلیحاتی می کند، دارای روابط ویژه با ایران است.در مورد هند نیز باید گفت:با وجود اینکه یکی از محورهای اصلی در میان کشورهای غیرمتعهد است وبرغم چراغ سبزهای "ناریندارمودی"نخست وزیر جدید اینکشور نمی تواند جایگزین آمریکا شود.

ژنرال "یعقوب عامی درور"مشاور امنیت ملی رژیم صهیونیستی در چارچوب برنامه ریزی استراتژیک اسرائیل برای مقابله با چالش های پیش رومعتقد است که اسرائیل بایدازچندین مبانی اصلی شروع کند و اقدامات راهبردی خود را مبتنی با آن پیش ببرد.

نخست تعیین چارچوب کلی که اسرائیل در آن فعالیت می کند و ویژگی اصلی آن هرج و مرج فزاینده نه تنها در خاورمیانه که در تمام جهان است. در نتیجه اسرائیل باید در جریان تحولات و رخدادها باشد، تل آویو هرگز نمی تواند عدم توازن کمّی را در اطراف خود تغییر دهد و باید راه حل های جایگزینی را انتخاب کند.

دوم اینکه اصولا اسرائیل هر چقدر هم تلاش کند بر توده عربی اشراف داشته باشد، تهدیدی که با آن مواجه است هر روز تشدید می شود چرا که بخش اعظمی از کشورهای اطراف آن را به رسمیت نمی شناسند. طبق این اصل تنها اهرم اسرائیل قدرت بازدارندگی در تعیین چارچوب روابط با محیط اطرافش می باشد.

"عامی درور" بر اساس مبنای فوق الذکر در وهله اول اسرائیل را به تواضع و سپس رعایت احتیاط در رفتار خود توصیه می کند، چرا که هر اشتباهی می تواند مانع از دفاع اسرائیل از خود شود. این عنصر امنیتی سه تهدید اصلی علیه امنیت اسرائیل را موارد ذیل می داند: ایران و تمایل آن برای دستیابی به توانایی های هسته ای ده ها هزار موشک و بمبی که امنیت اسرائیل را تهدید می کند، تروریسم سنی در سینا و سوریه و احتمال بروز جنگ و خشونت در نوار غزه.

شاید بارزترین نکته سخنان "درور"اعتراف و هشدار نسبت به هر گونه جنگ آینده است. وی می گوید: در این صورت ما برای حفظ سکوهای شلیک موشک در داخل مناطق مسکونی مجبور به سرکوب بسیاری از شهروندان خواهیم شد، به همین خاطر ما باید پیشاپیش این موضوع را به جهانیان اطلاع دهیم؛ چرا که به عنوان مثال نمی توان سازمان ملل و تحریم های آن را نادیده گرفت، ما باید اعلام کنیم که هرگز اجازه نخواهیم داد تمام سکوهای موشک به سمت ما شلیک کند بلکه علی رغم سکونت غیر نظامیان، آن را بمباران خواهیم کرد.


قدسنا