کتابشناسی حماسه مردم آمل
ششم بهمن ماه، سالگرد واقعه تاریخی حماسه مردم شهر آمل (1360)است. به همین مناسبت "ایبنا" مروری دارد بر مهمترین آثاری که در باره این حادثه منتشر شدهاند.\
گروهک اتحادیه کمونیستهای ایران که متشکل از مارکسیست ـ لنینیستهای چپ بودند با ارزیابی موقعیتهای جغرافیایی، جنگلهای آمل را مناسب برای عملیات چریکی تشخیص دادند و در آنجا استقرار یافتند.
تصور واهی این گروهک بر این بود که به خاطر وضعیت اجتماعی منطقه آمل و بافت دهقانی جمعیت اطراف آن، در صورت حمله به شهر، مقاومت پراکنده نیروهای انقلاب به سرعت سرکوب میشود و در حمله دوم پس از قطع خطوط ارتباطی و تقویت نیروهای مخالف داخل شهر، دیگر مناطق مازندران به تصرف نیروهای اتحادیه درآمده و پس از آن آحاد مردم در یک زنجیره متشکل در سراسر کشور به پا میخیزند و رژیم جمهوری اسلامی ساقط میشود. گروه اول وارد شهر شده و به گشتزنی پرداختند و هر کس را حزباللهی و پاسدار تشخیص میدادند، ترور میکردند. آنها سپس به کمیته انقلاب اسلامی شهر حمله بردند. مردم آمل که با صدای تیراندازی به خیابانها آمده بودند متوجه وقایع و آماده مقابله شدند. صبح روز ششم بهمن حماسه مردم آمل آغاز شد. با سنگربندی در شهر و مقابله با نیروهای گروهک اتحادیه کمونیستهای ایران، آرایش آنها را بر هم زدند و در نتیجه ایمان و مقاومت مردمی، این گروهک شکست خورد.
مهمترین کتابهایی که تاکنون درباره حماسه تاریخی مردم آمل به چاپ رسیده، عبارتند از:
ـ حماسه مردم آمل/ ستاد مرکزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی/ 1361.
ـ حماسه اسلامی مردم آمل / پژوهشکده علوم دفاعی استراتژیک دانشگاه امام حسین(ع) / 1377.
ـ چهل خاطره / مهدی خانی / سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آمل / 1380.
ـ آمل در گذر تاریخ/ مولف محمدرضا مداحی آملی / شلاک / 1381.
ـ شهر هزار سنگر (روایتی از مقاومت تاریخی مردم شهر آمل) / سیمین رهگذر / مرکز اسناد انقلاب اسلامی / 1385.
ـ اسناد اتحادیه کمونیستهای ایران در واقعه آمل/ علی کردی/ مرکز اسناد انقلاب اسلامی / 1386.
ـ عروس آسمان/ علیاکبری سامانی/ نشر شاهد / 1387.
خبرگزاری کتاب ایران
نظرات