"مشت نمونه خروار"


1813 بازدید

در 66 سالی که از اشغال فلسطین و تحمیل موجودیت صهیونیستی بر فلسطین می گذرد ،شاید کمتر روزی را بتوان یافت که در آن ظلم و جوری علیه فلسطینی ها صورت نگرفته نباشد.اما تنها در برخی موارد خاص است که اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی با واکنش های جهانی مواجه شده است.

یکی ازاین موارد جدید انتشار فیلم شهادت دو نوجوان فلسطینی بدست تک تیراندازان صهیونیستی است . این تصاویر که از دوربین مدار بسته یک مغازه در شهر «بیتونیا» درحومه رام الله گرفته شده و توسط گروه «دفاع از کودکان فلسطینی» منتشر شده، دو نوجوان فلسطینی را نشان می‌دهد که همراه با تعداد اندکی جوان دیگر درحال شعار دادن علیه رژیم صهیونیستی هستند که به ناگاه نظامیان صهیونیستی از برج دیده بانی آنها را به گلوله می بندند و به قتل می‌رسانند.

تصاویر دوربینهای امنیتی نشان دهنده این موضوع است که این دو جوان نه تنها هیچ تهدیدی برای نظامیان رژیم صهیونیستی نداشتند، بلکه حتی به طرف آنها سنگ هم پرتاب نمی کردند و تنها در حال عبور از خیابان بودند.از اینرو مدافعان حقوق بشر با تأکید بر مسالمت آمیز بودن حرکت این دو نوجوان و نبود هیچ نشانه‌ای از تهدید برای سربازان صهیونیست و حتی عدم پرتاب سنگ، این اقدام را جنایت علیه بشریت خوانده و خواستار تحقیقات جدی، بی‌طرفانه و جامع برای مشخص شدن عاملان این جنایت و تسلیم آنها به محاکم قضایی شده اند.

اسکار فرناندز تارانکو دستیار دبیر کل سازمان ملل متحد در بیانیه ای در شورای امنیت گفت:سازمان ملل متحد خواستار تحقیقات مستقل و شفاف مقامات اسرائیلی درباره مرگ این دو نفر است و از اسرائیل می خواهد اطمینان حاصل کند نیروهای امنیتیش کاملا به اصول اساسی استفاده از نیروی نظامی و اسلحه گرم عمل میکنند.

آژانس کار و امداد سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی موسوم به آنروا نیز ضمن درخواست تحقیق در خصوص نحوه کشته شدن دو نوجوان فلسطینی با انتشار گزارشی اعلام کرد از اول سال 2013 تاکنون شمار افرادی که بر اثر اصابت گلوله های واقعی نظامیان اسرائیلی کشته یا زخمی می شوند افزایش یافته است .

طبق این گزارش در سال 2013 در مجموع 17 نفر از 27 نفری که در کرانه باختری رود اردن کشته شدند بر اثر اصابت گلوله های واقعی اسرائیلی ها بوده است. این در حالی است که در سال 2012 هیچ موردی که ناشی از اصابت گلوله های واقعی اسرائیلی بوده باشد به وسیله این نهاد به ثبت نرسیده بود .

در این میان امریکا نیز تلاش کرده از غافله اعتراضات عقب نماند و وزارتخارجه آمریکا نیز با صدور بیانیه ای خواستار تحقیقات در این خصوص و کسب اطلاعات بیشتر درباره این حادثه شد. این واکنش ها هر چند ناکافی بوده اما در همین حد هم خشم صهیونیست ها را بر انگیخته است .

آویگدور لیبرمن وزیر امور خارجه رژیم صهیوینستی در اظهاراتی در دانشگاه آریل گفت:"ما نیازی به در خواست تحقیقات آمریکایی ها درباره این موضوع نداریم.ما هرگونه درخواستی که در آن برخورد های دوگانه مشاهده شود را رد می کنیم."وی با این ادعا که ارتش اسرائیل با اخلاق ترین ارتش جهان است در یک اقدام فرافکنانکه گفت :"من تنها آرزو می کنم که این گونه تحقیقات درباره موارد دیگر از جمله سوریه هم اجرا شود.اما من تاکنون درخواستی از طرف جامعه بین الملل برای تحقیقات دراین زمینه مشاهده نکرده ام.

اما موشه یعلون وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در اظهاراتی که از دستپاچگی وی حکایت می کرد از یکسو بدون آنکه فیلم کشته شدن دو نوجوان فلسطینی را دیده باشدآنرا ساختگی خواند و از دیگر سو ادعا کرد که نظامیان ارتش اسرائیل بعلت اینکه جانشان به خطر افتاده بود،تیراندازی کردند حال آنکه اولا تیراندازی از فاصله دو کیلومتری و از برج نگهبانی صورت گرفته است و دوم اینکه دو نوجوان شهید فلسطینی زمانی که مورد هدف قرار گرفتند در تظاهرات مسالمت آمیزی شرکت کرده بودند که به مناسبت اشغال فلسطین برگزار شده بود.

بر این اساس مشخص می شود که شلیک تک تیراندازان اسرائیلی به سمت تظاهرکنندگان نه تصادفی بلکه بر اساس یک طرح و نقشه قبلی صورت گرفته و ظاهرا هدف از آن ترساندن تظاهرکنندگان بوده است . همچنین از آنجا که اغلب شرکت کنندگان در تظاهرات را جوانان ونوجوانان تشکیل میدادند،تک تیراندازان دو نوجوان را مورد هدف قرار داده اند .

آنچه بر ترس و وحشت رژیم صهیونیستی درروز نکبت امسال افزوده بود افزایش انگیزه مشارکت در تظاهرات ضد اشغال با توجه به شکست دور جدید مذاکرات سازش بود که جرقه های آن از 10 روز مانده به سالروز اشغال فلسطین در داخل فلسطین اشغالی زده شده بود و بیش از 10 هزار نفر از خود عرب های ساکن اراضی اشغالی سال 1948 موسوم به اسرائیل در آن شرکت کردند .

اما آنچه در این میان مسلم و مبرهن است اینکه هیچ دلیلی حمله تک تیراندازان صهیونیستی به غیرنظامیان بی دفاع در اراضی اشغالی فلسطین را توجیه نمی کند و این اقدامات مطابق کنوانسیون های ژنو درباره وضعیت غیرنظامیان در اراضی اشغالی و اساسنامه دیوان کیفری بین المللی مصداق بارز جنایات جنگی است و در مراجع بین المللی قابل پیگرد است.

از این دید درخواست ها برای تحقیق برای کشته شدن دو نوجوان فلسطینی تنها زمانی می تواند ارزشمند باشد که با هدف ارجاع مراجع قضایی بین المللی صورت گرفته باشد بخصوص انکه ارتقای موقعیت حقوقی فلسطین در سازمان ملل امکان پیگرد قضایی اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی را برای تشکیلات خودگردان فراهم کرده است .


قدسنا