آیا زمینی باقی خواهد ماند؟
خبرگزاری قدس (قدسنا)؛ احمد کاظم زاده تحلیل گر مسائل خاورمیانه
30 مارس برابر با 10 فروردین مراسم روز زمین در مناطق فلسطینی نشین سرزمین های اشغالی و اردوگاههای آوارگان برگزار شد. برپایی تظاهرات و برگزاری اعتصابات و یا درختکاری از جمله اقداماتی بودند که فلسطینی ها دراعتراض به اشغالگری صهیونیست ها انجام دادند که در برخی موارد از جمله در قدس با سرکوب نظامیان صهیونیست مواجه شد.
اگر روز زمین در جهان با هدف روشنگری در برابر خطرات ناشی از افزایش گازهای گلخانه ای و تخریب جنگل ها بر محیط زیست و لزوم محافظت از زمین در برابر فجایع زیست محیطی برگزار می شود اما در فلسطین کارکرد مضاعفی دارد و آن روشنگری در برابر خطرات ناشی از ادامه بی وقفه اشغال خزنده رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی سال 1967 از جمله کرانه باختری و شرق بیت المقدس است که به طور سرطان رشد می کند و همانند یک هیولای غول پیکر هر روز بیشتر از دیروز بخش های جدیدی از اراضی فلسطینی نشین را می بلعد.
اقدام رژیم صهیونیستی در اخراج فلسطینی ها از زمینهایشان سبب شده است در حال حاضر مالکیت زمینهای منطقه برای فلسطینی ها درمقایسه با گذشته بسیار کاهش یابد. در حال حاضر فلسطینیها تنها 13 درصد از مساحت قدس را در اختیار دارند که 1.2 درصد از مساحت کرانه باختری را تشکیل میدهد درحالی که اسرائیل 87 درصد از اراضی قدس شرقی را در اختیار داشته و 200 هزار شهرک نشین در آنجا سکونت دارند و این منطقه همان جایی است که فلسطینیها قصد دارند آن را به عنوان پایتخت کشور آتی خود قراردهند. البته تعداد صهیونیست های ساکن کرانه باختری به حدود نیم میلیون نفرمی رسد و با اجرای طرح موسوم به "قدس بزرگ" که 10 درصد از مساحت کرانه باختری اشغال خواهد شد، تعداد آنها از این تعداد هم افزایش خواهد یافت. این طرح از شهرک "گوش عتصیون" واقع در جنوب "بیت لحم" تا شهرک "معالیه ادومیم" در شهر قدس و شهرک "غفقات زئیف" در شمال قدس و روستاها و مناطق فلسطینی بیت لحم واقع در جنوب کرانه باختری را در برمیگیرد.
در این صورت فلسطین به مجموعه ای از کانون های پراکنده و مجزا تبدیل خواهد شد که حکومت آن چیزی مشابه حاکمیت شهرداری ها خواهد بود و این همان چیزی است که رژیم صهیونیستی خواهان آن است.
در حالیکه هر روز بولدوزرهای اسراییلی به حفاری اراضی فلسطینی، هموار سازی تپه ماهورها و تخریب باغ های زیتون ادامه می دهند تا شهرک ها را توسعه دهند، ماشین آلات سنگین اسراییل نیز شبانه به حفاری زیر زمینی شهر القدس مشغولند.
اسراییلی ها، در این حفاری های زیر زمینی به دنبال نشانه هایی از معابد باستانی یهودی میگردند. رژیم صهیونیستی با این تعابیر به اقدامات توسعه طلبانه و اشغالگرانه خود قداست مذهبی بخشبده و همین مسئله موجب شده است که بیش از 70 گروه افراطی مذهبی در یک رقابت تنگاتنگ برای تخریب مسجد الاقصی به بهانه یافتن معبد هیکل وارد عمل شوند.
این نشان می دهد که همه گروههای افراطی مذهبی به نیابت از رژیم صهیونیستی عمل می کنند و همه این اقدامات بر اساس طرح و نقشه از پیش طراحی شده پیش می رود.
در مجموع از آنچه که گفته شد مشخص می شود که خطراتی که باقیمانده سرزمین های فلسطینی را در کرانه باختری و بخصوص دربیت المقدس تهدید می کند به مراتب بیش از گازهای سمی است که کره زمین را تهدید می کند و امنیت محیط زیست جهان را به خطر انداخته است. با اینهمه اگر در مورد مقابله با مخاطرات محیط زیست نوعی اجماع جهانی پدید آمده است و حساسیت ها در این زمینه روز به روز افزایش می یابد اما متاسفانه بی تفاوتی ها در قبال تهدیدهای ناشی از استراتژی خزنده رژیم صهیونیستی همچنانکه درنشست اخیر اتحادیه عرب نیزدیده شد افزایش یافته است که این می تواند این رژیم را بیش از پیش جری تر سازد.
قدسنا
نظرات