تکامل کتابهای مصور در عصر دیجیتال


1932 بازدید

تکامل کتابهای مصور در عصر دیجیتال

به نقل از سی بی اس، بیش از 130هزار از طرفداران کتاب‌های مصور از شهرهای مختلف آمریکا به سن دیگو رفته‌اند تا در جشنواره کتاب‌های مصور کامیک کان این شهر شرکت کنند که یکی از بزرگ‌ترین مراسم برگزارشده در دنیا در حوزه کتاب‌های مصور محسوب می‌شود.

یکی از مسائلی که در این فستیوال نیز مطرح‌شده است ورود کتاب‌های مصور به دنیای دیجیتالی و کتاب‌های الکترونیکی است و موسیقی و افکت‌های صوتی نیز به قهرمان‌های مصور داستان‌ها اضافه‌شده‌اند.

در حال حاضر شرکت مارول کمیکس (Marvel Comics) بزرگ‌ترین تولیدکننده کتاب‌های مصور دیجیتالی و برنامه‌های کاربردی این داستان‌ها برای تبلت ها و گوشی‌های هوشمند است.

«آکسل آلونسو» سردبیر داستان‌های تولیدی این شرکت می‌گوید ورود این داستان‌ها به دنیای دیجیتالی امری جدید است که هرروز در حال پیشرفت است. ورود داستان‌های مصور به دستگاه‌های دیجیتالی عصری نو در داستان‌گویی پدید آورده است که انتظار می‌رود امکانات و برنامه‌های کاربردی لازمه آن گسترش بیشتری پیدا کند.

وی اعتقاد دارد حوزه دیجیتال برای صنعت چاپ و به‌طورکلی کتاب‌های چاپی تهدید نیست بلکه می‌تواند موجب رونق آن‌ها نیز شود. بر اساس گزارش اخیر شرکت تحقیقات بازار IBISWorld کتاب‌های مصور در سال جاری فروش 800 میلیون دلاری داشته‌اند که نسبت به 700میلیون دلار سال 2011 رشد نشان داده‌اند.

بر اساس آمارهای ارائه‌شده توسط ICv2 فروش و تولید کتاب‌های مصور با فرمت دیجیتال در سه سال اخیر بیش از 260 درصد پیشرفت نشان داده است. شرکت دیگر فعال آمریکایی در حوزه کتاب‌های مصور دیجیتالی شرکت دی‌سی‌کمیکس (DC Comics) است که اخیراً 14هزار کتاب مصور وارد بازار کتاب‌های دیجیتال کرده‌اند.

کاربران با پرداخت هزینه مشخص می‌توانند ویدیوهای مربوط به قهرمان‌های داستان‌های مصور را نیز تماشا کنند. طبق اطلاعات IBISWorld در حاضر حدود 62درصد بازار کتاب‌های مصور دیجیتال در اختیار این دو شرکت قرار دارند.


ایبنا