۵ برگزیده در بزرگداشت «دو نوآور بزرگ معاصر: دهخدا و نیما» تقدیر می‌شوند


2302 بازدید

۵ برگزیده در بزرگداشت «دو نوآور بزرگ معاصر: دهخدا و نیما» تقدیر می‌شوند

غلامحسین مراقبی، سخنگوی بزرگداشت «دو نوآور بزرگ معاصر: دهخدا و نیما» در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس درباره مراسمی که توسط هیئت امنای آثار استاد فروزانفر و دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران، روز هشتم بهمن ماه از ساعت 14 تا 17 در تالار خلیج ‌فارس دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران برگزار می‌شود، اظهار داشت: بزرگداشت «دو نوآور بزرگ معاصر: دهخدا و نیما» هشتم بهمن در دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران هشتم برگزار می‌شود، در این مراسم برنامه‌هایی چون طنز، شعر و بخش جوایز را خواهیم داشت.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون تعداد جوایز و رده‌بندی آن‌ها افزود: در زمینه طنز، سه جایزه در سه عنوان و در زمینه شعر به‌ دو جایزه و دو عنوان بسنده شده، با این امید که در دیگر جشنواره‌ها، با هماوایی‌ها و هم‌اندیشی‌ها با دیگر کوشندگان و یاری‌گران، به‌گسترش فزون‌تر ادب و هنر یاری رسانیم.

مراقبی درباره شمار جوایز افزود: در زمینه طنز 3 جایزه اهدا می‌شود؛ جایزه نخست به ‌یاد پیشاهنگ و پیشتاز طنز سیاسی و اجتماعی، «علی اکبر دهخدا» به ‌برگزیده اول ارائه خواهد شد، دومین جایزه با عنوان، طنز، فکاهی و سرگرمی، به ‌برگزیده دوم و سومین جایزه، با یاد هفته‌ نامه صور اسرافیل، به‌ نشریه برگزیده تعلق می‌گیرد.

وی به دیگر شاخه‌ها اشاره و خاطر نشان کرد: در زمینه شعر، دو جایزه اهدا می‌شود؛ جایزه نخست با عنوان پیشتاز نو سرایی و نوپردازی و دومین جایزه با عنوان نو سرایی در ریخت و معنا به برترین‌ها تعلق می‌گیرد.

مراقبی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه در این جشنواره، از سوی هیئت امنای آثار استاد فروزانفر، با انگیزه گسترش کتاب‌خوانی به‌ حاضران در مراسم کتاب ارمغان می‌شود، بیان کرد: به همراه کتاب، نرم‌افزار «مریم» نیز به‌ همه حاضران در مراسم اهدا خواهد شد.

وی در پاسخ به‌همایی دهخدا و نیما، افزود: دهخدا با نجات طنز از گرداب لودگی و دژ واژه‌های جنسی و پرداختن به‌ مسائل اجتماعی و سیاسی، آن‌هم با زبانی گویا و روان، خدمتی بزرگ به‌ ادبیات پارسی کرد و اگر نوشتن لغت‌نامه را هم به‌ آن بیفزاییم، بایستگی این ارج ‌نهی را باز گفته‌ایم.

سخنگوی این بزرگداشت درباره نیما نیز تصریح کرد: نیما روند نوگرایی را که چند سالی از آغاز آن گذشته بود، سامان داد. دی و اسفند ماه، این دو بزرگ درگذشته بودند که میانه آن بهمن‌ماه است بر این اساس این مراسم در ماه بهمن برگزار می‌شود.

مراقبی با بیان این مطلب که خوشبختانه دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران در زمینه برگزاری مراسم ادبی کوشاست، گفت: قرار است در این بزرگداشت برنامه‌های متنوعی اجرا شود و البته از میهمانان و اساتید برجسته نیز دعوت به عمل آمده است.


فارس