نماینده ای که هیچگاه از مجلس حقوق نگرفت


4879 بازدید

نماینده ای که هیچگاه از مجلس حقوق نگرفت

آیت‌الله فیروزآبادی از همفکران مدرس بود و در تمام این مدت حقوقی از مجلس نگرفت مگر برای مخارج تأسیس بیمارستان فیروزآبادی برای مردم شهرری که در سال 1313 شمسی افتتاح شد.
  آیت الله حاج سید رضا فیروزآبادی در سال 1253 شمسی در قریه فیروزآباد شهر ری دیده به جهان گشود. پدر ایشان سید هاشم فیروزآبادی (زارع) کشاورز بود. وی دومین فرزند از پنج فرزند پسر سید هاشم فیروزآبادی بود . ساده زیستی، قناعت، پشتکار، شهامت در ابراز عقاید، خوش سلوکی و رسیدگی به امور نیازمندان و به طور کلی انجام احکام دینی و شرعی از شاخص ترین ویژگیهای اخلاقی و شخصیتی ایشان بود.
او پس از اتمام دورۀ ابتدایی در زادگاهش، به قصد ادامه تحصیل راهی تهران شد و در مدرسه آصفیه نزدیک مسجد جامع اقامت گزید و برای تکمیل تحصیلات خود به نجف مشرف شد. با از دست دادن پدر مسئولیت خانواده به عهده ایشان محول شد اما با این وجود، عشق به فراگیری علوم دینی همچنان در دلش شعله ور بود به طوری که دو شبانه روز را به زراعت در فیروزآباد و بقیه ایام را در تهران مشغول تحصیل بود. وی جزء هیئت علمیه تهران و در دوره های سوم، ششم، هفتم و چهاردهم مجلس شورای ملی از طرف اهالی شهر ری و تهران به نمایندگی انتخاب شد. در تمام این مدت حقوقی از مجلس نگرفت مگر برای مخارج تأسیس بیمارستان فیروزآباد برای مردم شهر ری که در سال 1313 شمسی افتتاح گردید.
آیت الله فیروزآبادی از همفکران مدرس بود و در جریان‌های سیاسی و نیز در مجلس همکاری نسبی داشتند. از موارد اشتراک و افتراق او با مدرس می توان به ترتیب؛ حمایت از دولت مستوفی الممالک و ادامه قرارداد میلسپو را نام برد. در دورۀ پنجم مجلس شورای ملی که زمزمه جمهوریت در ایران شروع شد، مرحوم سید حسن مدرس، قهرمان مبارزه با جمهوریت در یک صف قرار گرفت و در منزلشان اقداماتی علیه جمهوریت با انجمن متشکله اصناف تهران انجام داد که بنابه دستور رضاخان از طرف حکومت نظامی وقت (مرتضی خان یزدان پناه) دستگیر و به کلات نادری در خراسان تبعید شد. پس از گذشت 22 روز، بنا به تقاضای اهالی شهر ری آزاد و روانه مشهد گردید و پس از اقامت یک ماهه و رفع کسالت به تهران مراجعت کرد.
فیروزآبادی با کلیه لوایح دولتی که به اعتبار مالی نیاز داشت منجمله استخدام افراد متخصص خارجی، اضافه حقوق و بودجه که مانع اصلاحات و موجب افزایش تعداد کارمندان می‌شد مخالفت می کرد و معتقد بود راه اصلاحات در عاید نمودن نفع به مردم و رساندن مخارج به مصرف امور عام المنفعه است. همچنین وی طرفدار نهضت آزادی و نهضت مقاومت ملی بود که بعد از واقعه 28 مرداد تشکیل شد. حاج سید رضا فیروزآبادی روحانی خیر و کم نظیر قرن اخیر، سر انجام در سال 1344ش درگذشت و در مقبره ای که در جنب بیمارستان برای خود بنا کرده بود مدفون گشت و از نامبرده 12 فرزند که 6 نفر آن پسر و 6 نفر آن دختر بودند به جا ماند.


خبرگزاری فارس، 16 آذر 1392