نویسندگان را به زور از قطار انقلاب پیاده نکنیم


1679 بازدید

نویسندگان را به زور از قطار انقلاب پیاده نکنیم

 
محمد حسنی، مدیر بنیاد ادبیات داستانی با انتقاد از افراط و تفریط در حوزه فرهنگ گفت: باید تنوع نویسندگان را بپذیریم و کسانی را به زور از قطار انقلاب پیاده نکنیم و در درون چارچوب گفتمان انقلاب تنوع رویکردها را بپذیریم.-
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، جلسه رونمایی از مجموعه 15 جلدی «آن روزها» عصر دوشنبه 13 آبان با حضور سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد حسنی، مدیرمسوول بنیاد ادبیات داستانی و جمعی از نویسندگان این مجموعه در تالار گفت‌وگوی مجموعه فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد.

مهران عباسی، دبیر مجموعه «آن روزها» درباره شکل‌گیری و نگارش این مجموعه گفت: مجموعه «‌آن روزها» در شهریور 1387 در قالب یک طرح 30 جلدی مرتبط با اشخاص، اماکن و شخصیت‌های انقلاب به معاونت فرهنگی ارایه شد. آذرماه همان سال و همزمان با سی‌امین سالگرد انقلاب اسلامی این طرح مورد تصویب قرار گرفت.

وی افزود: بر اساس تجربه قبلی که در موسسه روایت فتح و انتشار کتاب‌هایی مشابه در حوزه دفاع مقدس داشتیم، این طرح را در زمینه انقلاب اسلامی پیشنهاد دادیم.  متاسفانه به دلیل حمایت نشدن این طرح از سوی ناشران مدتی از انتشار آن بازماندیم. ما همیشه منتظر این بودیم که چنین آثاری منتشر شوند اما ناشران ما چندان به چنین آثاری اهمیت نمی‌دادند از این رو خود ما در صدد انجام این کار برآمدیم.

عباسی درباره انتشار مجموعه «آن روزها» گفت: سال 1390 بنیاد ادبیات داستانی پیشقدم شد و از انتشار این اثر حمایت کرد. در آن روزگار بنیاد، جیب پُری داشت و توانستیم این کار را پیش ببریم. در ادامه انجمن شهدای انقلاب اسلامی(قاف) از انتشار این اثر حمایت کرد و شاید اگر حمایت‌های این انجمن نبود، این اثر امروز متولد نمی‌شد. امیدوارم در آینده نیز بتوانیم ادامه این مجموعه را منتشر کنیم.

دبیر مجموعه «آن روزها» افزود: حرف اصلی ما در مقدمه و صفحه ابتدایی کتاب آورده شده است. این کتاب که به مردم تقدیم شده است، می‌تواند قشر جوان ما را به مطالعه در حوزه انقلاب تشویق کند.

وی توضیح داد: این کتاب‌ها صرفاً مستند نیستند و از داستان‌های مستند تشکیل شده‌اند از این‌رو در جاهایی روایت به داستان نزدیک شده است؛ شیوه‌ای که برای جذب جمعیت جوان می‌تواند مفید باشد.
 
زائری: این مجموعه در آینده تاثیرگذار خواهد بود

حجت‌الاسلام زائری در سخنان کوتاه خود ضمن قدردانی از نویسندگان و پدیدآورندگان این مجموعه 15 جلدی گفت: جریانی که بنیاد ادبیات داستانی آغاز کرده است در آینده اثر گذار خواهد بود. مهم‌ترین ویژگی این آثار همان‌گونه که معاون محترم فرهنگی وزیر ارشاد نیز اشاره کردند این است که کتاب را از منظر رسانه مورد توجه قرار داده‌اند. امیدوارم که در آینده ادامه این آثار نیز منتشر شوند.

محمد حسنی: برخی نویسندگان را به زور از قطار انقلاب پیاده نکنیم

محمد حسنی، مدیر بنیاد ادبیات داستانی در صحبت‌های خود با اشاره به دغدغه‌های مطرح شده از سوی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره انتشار آثار گفت: بنیاد ادبیات داستانی از این منظر با آقای صالحی دغدغه‌های مشترک دارند. نکته مهم این است که زمانی که آقای عباسی برای انتشار این کتاب به بنیاد مراجعه کرد من در ذهن خود این سوال را داشتم که چرا یک مجموعه کاردان و با انگیزه که سرمایه انقلاب محسوب می‌شوند چندان مورد حمایت قرار نگرفته و از آن پشتیبانی نشده است.

وی افزود: در موقعیت اقتصادی کنونی امیدواریم که با تدبیرهای دولت جدید سیاستگذاری مدبرانه، عاقلانه و صحیحی در حوزه انتشار آثار ایجاد شود و از تولید آثار سفارشی که تأثیرگذاری چندانی ندارند کاسته شود. اتخاذ این رویکرد موجب خواهد شد تا برخی آثار خوبی که تولید می‌شوند به خوبی در جامعه دیده و تولیدکننده و مخاطب از آن ذی‌نفع شوند.

حسنی در ادامه گفت: سرمایه انسانی دستاورد اصلی انقلاب اسلامی است. قطعاً اگر انقلاب اسلامی نبود این همه امکانات نیز وجود نداشتند. اما وجه ممیز انقلاب اسلامی تربیت انسان‌هاست. ما به عنوان مدیران فرهنگی باید از این سرمایه انسانی بهره ببریم.

وی با انتقاد از افراط و تفریط‌ها در حوزه فرهنگ گفت: ما نباید بگذاریم افراط و تفریط‌ها موجب شوند نویسندگان انقلاب به تعداد چند نفر یا انگشتان یک دست کاهش پیدا کنند. باید تنوع نویسندگان را بپذیریم و کسانی را به زور از قطار انقلاب پیاده نکنیم و در درون چارچوب گفتمان انقلاب تنوع رویکردها را قبول کنیم. البته باید راه را بر بی‌مبالاتی در این عرصه ببندیم. اگر این اتفاق بیفتد می‌توانیم این سرمایه‌ها را برای تولید گفتمان انقلابی و آثار هنری به کار گیریم.


ایبنا