شکوفایی یک امیرحسین فردی جدید/ نظر رهبر انقلاب درباره گردان نهم


2105 بازدید

شکوفایی یک امیرحسین فردی جدید/ نظر رهبر انقلاب درباره گردان نهم

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات باشگاه خبری فارس «توانا» مراسم کتاب «گردان نهم» اثر گل‌علی بابایی عصر دیروز با حضور سیدنظام‌الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس، نعمت‌اله سعیدی، احسان محمدحسنی، سیدحسن شکری،‌اصغر آبخیز، حسین قرایی، محمدامین جعفری، هاشم کرونی و جمعی از فعالان فرهنگی و علاقمندان به حوزه ادبیات دفاع مقدس در خبرگزاری فارس برگزار شد.

در ابتدای این مراسم محمدامین جعفری، یکی از شاعران جوان انقلابی به قرائت شعری به شرح ذیل پرداخت:

از زخم شناسنامه دارند هنوز

در مسجد خون اقامه دارند هنوز

آنان همه از تبار باران بودند

رفتند ولی ادامه دارند هنوز

* روایت محمدامین جعفری از شعر حک شده بر ضریح حضرت حبیب بن مظاهر

وی سپس درباره شعری که جمعی از شاعران درباره «حضرت حبیب بن مظاهر» سروده‌اند، بیان داشت: با 40 نفر از شاعران عاشورایی ایران زمین به سمت حرم اباعبدالله الحسین (ع) رفتیم، عادت کرده بودیم که هر وقت می‌خواستیم با دوستان شاعر قرار بگذاریم، ما هم مثل زائران پیرعراقی هر وقت وارد می‌شدیم بگوئیم السلام علیک یا شیخ الشهداء و در کنار ضریح حضرت حبیب بن مظاهر می‌نشستیم و منتظر دوستان شاعر بودیم.

جعفری ادامه داد: یک شب قرار شد در آن مکان شعری بگوئیم و به نمایندگی همه شاعران ایران اسلامی در ضریح حضرت حبیب بن مظاهر بیندازیم، هر کسی یک مفهومی گفت اما آخرین شعری که نوشته و داخل ضریح انداخته شد، شعر ذیل بود:

یک جای قشنگ و دل فریب است، حبیب

انگار میان باغ سیب است، حبیب

اینجا حرم‌اش داده که تا بر دنیا

معلوم شود چرا حبیب است، حبیب

وی افزود: سال‌های بعد هم طبق عهد با شاعران، به زیارت ایشان رفتیم که یک شب در حضور تنی چند از شاعران عاشورایی نشسته بودیم که یکی از مهندسان مرمت و بازسازی و گسترش حرم سیدالشهداء (ع) گزارشی از روند بازسازی و خاطراتی از اتفاقات قشنگ این دوره را روایت کرد و گفت: داشتیم به این فکر می‌کردیم که برای بالای ضریح جناب حبیب چه کار کنیم که در نهایت طرحی را آورد و دیدیم شعری که سال گذشته ما بر ضریح این بزرگ مرد انداخته بودیم را بر بالای سر ضریح ایشان حک کرده‌اند. 

* موسوی: خبرگزاری فارس، خادم اهل فرهنگ و ادب است

در ادامه این مراسم سیدنظام‌الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس، بیان داشت: در جلسه رونمایی از کتاب «گردان نهم»، بزرگان و شناخته شدگانی از اهلی فرهنگ و ادب، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس حضور دارند که باید گفت ما در خبرگزاری فارس خادم اهل فرهنگ و ادب اسلامی هستیم و افتخار خودمان می‌دانیم که به عنوان برگ سبزی بتوانیم پیام‌رسان مطالب و نکات پرنقض و نقضی باشیم که از قلم شما درباره جنگ، جبهه، دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و شهدا تراوش می‌شود.

موسوی درباره گلعلی بابایی، بیان کرد: آقای بابایی نویسنده بزرگ، توانمند و البته متواضع انقلاب و دفاع مقدس به شمار می‌رود. 

 

* سعیدی: حجم اطلاعات کتاب «گردان نهم» بسیار زیاد و مستند است

در ادامه مراسم رونمایی از کتاب «گردان نهم»، نعمت‌الله سعیدی نویسنده و روزنامه‌نگار به ارائه سخنرانی پرداخت و گفت: در دو بخش می‌توان «گردان نهم» را دید که بخش نخست، کلیات موضوع است یعنی الفبای تاریخ‌نگاری. در اینجا این سوال مطرح می‌شود که چرا تاریخ‌نگاری، و در نهایت تاریخ‌نگاری جنگ؟.

وی اضافه کرد: بخش دوم پرداخت به جزئیات کتاب «گردان نهم» است که به خاطر آن دور هم جمع شده‌ایم، همچنین به فرض اگر بنا بود که در یکصد جلسه چنین بزرگداشتی را برگزار کنیم احتمالاً بیش از 70 جلسه را مجبور بودیم که درباره الفبا سخن بگوئیم چراکه بخش عمده مشکل ما در الفبای کارهایی است که انجام می‌دهیم.

سعیدی ادامه داد: چرا تاریخ‌نگاری جنگ؟ سوالی است که با توجه به اینکه بارها به آن پاسخ داده شده است، اما باز توسط برخی از مخاطبان سوال می‌شود؛ در گذشته گزارشی را این خبرگزاری درباره کشته‌های قحطی جنگ جهانی دوم در ایران منتشر کرده بود که حدود 50 درصد از مردم کشور ما با فجیع‌ترین وضع از گرسنگی فوت کردند بدون اینکه ما حتی یک اعلام موضع کرده باشیم و مدام هم می‌گفتیم بی‌طرف هستیم تا آخرش هم بی‌طرف بودیم، اما شاید با انگلیس آن هم به نسبت درصد جمعیت که با تمام دنیا جنگید، بیشتر کشته دادیم و جمعیت کشور نصف شد ولی آیا در رسانه‌ها چیزی درباره این موضوع می‌شنوید؟ اما یهودی‌ها بخش بسیار کمی کشته دادند ولی از این امر بسیار بهره‌برداری کردند.

* ارائه دلایل پیدایش جنگ در کتاب «گردان نهم»

وی افزود: در اینجا این سوال مطرح است که چرا برای ادبیات دفاع مقدس کم کار می‌کنیم؟ و کارهای قوی زیاد نیست؟ در کتاب «گردان نهم» یک ویژگی جالبی وجود دارد که آن هم حجم زیاد اطلاعاتی است که در این اثر مشاهده می‌شود.

این روزنامه‌نگار گفت: یک چیز عجیبی که توجه بنده را در کتاب «گردان نهم» به خودش جلب می‌کرد، ارائه سطح بالایی از اطلاعات توسط نویسنده است که همین امر باعث مجذوب شدن مخاطب برای مطالعه کتاب می‌شود؛ که یکی از دلایل آن این است که در بخش اول کتاب جمع‌بندی بسیار خوب از دلایل پیدایش جنگ توسط آقای بابایی با ادبیات بسیار عالی برای مخاطب ارائه شده است.

 

* عدم وجود آثار خوب درباره جنگ تحمیلی برای مخاطبان کودک و نوجوان

وی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که ما در زمینه تاریخ‌نگاری دفاع مقدس داریم، حجم بالای آثار کم کیفیت است بدین معنا که پیدا کردن آثار خوب از بین آثار انبوه، خود به یک مشکل تبدیل شده است و مشکل دیگر این است که با وجود این همه کارهایی که در زمینه دفاع مقدس می‌شود، یک کتاب یک یا دو جلدی که به مخاطبان نوجوان و بی‌اطلاع از جنگ معرفی شود، متأسفانه آثار خوبی در این زمینه یافت نمی‌شود که بتواند به جمع‌بندی آن بپردازد.

سعیدی عنوان کرد: ویژگی مثبت و عالی بخش اول کتاب «گردان نهم» این بوده که دارای جمع‌بندی بسیار خوب است یعنی اگر کسی از جنگ ایران و عراق بی‌اطلاع باشد، با مطالعه بخش اول کلیت بحث را متوجه می‌شود.

* نویسنده در این کتاب، به جای استفاده از کلمات، از اسناد برای نگارش استفاده کرده است

وی افزود: یکی دیگر از ویژگی‌های خوب دیگر این کتاب، ارائه گلچینی عالی از اسناد و مدارک دفاع مقدس است  یعنی نویسنده به جای اینکه کلمات را انتخاب کند در واقع اسناد و مدارک موجود را انتخاب کرده است چراکه در تاریخ‌نگاری، یکی از مهمترین اصول، صحبت کردن با سند و مدرک است.

سعیدی با بیان اینکه کتاب «گردان نهم» از یک سند به سند دیگری حرکت می‌کند، بیان کرد: بدون جانب‌داری هیچ مورخی نمی‌تواند تاریخ را ببیند، همچنین در این کتاب عبور نویسنده از یک سند به سند دیگر نیز به وضوح مشاهده می‌شود.

* آبخضر: آقای بابایی کسی بود که جنگ را در کشور پایان شده، ندید

در ادامه این مراسم اصغر آبخضر، بیان داشت: در قبل و اوایل انقلاب اسلامی در مسجد جواد الائمه (ع)،  با جوان بسیار ساده زیست، باهوش، زیرک، متعهد و انقلابی آشنا شده بودیم و فعالیت‌های آن را در دروازه‌های فرهنگی مشاهده می‌کردیم.

وی اضافه کرد: جنگ که شروع شد این جوان دانش‌آموز، درس را رها کرد و به جبهه‌های نبرد علیه باطل شتافت و تقریباً همه هشت ساله جنگ را در جنگ تحمیلی حضور داشت. این جوان شوریده حال و دغدغه انقلابی داشتن و عاشق امام و شهداء، در جنگ همواره مورد اعتماد مسئولان و رزمندگان قرار گرفت و برای رزمندگان تکیه‌گاه خوبی بود و همین روحیه باصفا و متعهدانه آقای بابایی باعث شد تا خیل زیادی از دوستان مسجد و شاید از مساجد دیگر که با مسجد جواد الائمه (ع) آشنایی داشتند، به واسطه بودن این جوان متعهد و انقلابی، دائماً سراغ او را در جبهه‌ها بگیرند.

آبخضر ادامه داد: جوانان بسیاری را آقای بابای دور خودشان جمع کرده بودند، البته نه هیچ کدام از مسئولان بلکه کسی نتوانست آقای بابایی را قانع کند که به صرف داشتن مسئولیت‌هایی که در جنگ داشت، اسلحه را از دوش او بگیرد تا او تنها در قرارگاه و یا ستاد لشکر به فعالیت بپردازد، سند حرف بنده این است که این دانش‌آموز ابتدای جنگ چندین بار به دلیل حضور در خط مقدم جبهه، مجروح شد.

وی افزود: جنگ تحمیلی که به پایان رسید، خیلی از دوستان فکر کردند که دیگر جنگ به اتمام رسیده است ولی برای این جوان عزیز ما، ظاهراً جنگ تازه شروع شده بود همچنان با تجربه دوران دفاع مقدس و دغدغه‌ای که برای او پیش آمد، آن چنان با همان شوریدگی و عشق به شهداء و ولایت مسیر نورانی شهدا و ولایت را گرفت و همچنان در صحنه دفاع از ارزش‌های اسلامی، آرمان‌های امام و شهداء در صحنه حضور دارد.

 

* مسجد جواد الائمه (ع) امیرحسین فردی دیگری را شکوفا و به جامعه نشان داده است

آبخضر بیان کرد: بنده به عنوان کسی که 50 سال در مسجد جواد الائمه (ع) و با دوستانمان و افرادی که در آن جا بودند، آشنا بودم یک خبر خوبی را می‌دهم که این مسجد، امیرحسین فردی دیگری را دارد شکوفا و به جامعه نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: بنده با مرحوم امیرحسین فردی  حدود 50 سال دوست بودم، و این اجازه را از طرف آقای فردی دارم که بگویم شاگرد امیرحسین فردی امروز، جای شما دارد، می‌گیرد و به زودی از شما هم جلو می‌زند، نه اینکه مرحوم فردی ناراحت شود بلکه خوشحال می‌شود چراکه کاملاً با روحیه این مرحوم آشنا بودم.

* جاذبه قلم گلعلی بابایی چیزی جزء دعای شهدا نیست

آبخضر ادامه داد: اگر می‌بینید قلم بی‌ریا و متعهدانه و دغدغه‌دار آقای بابایی همچنان خوب می‌نویسد و نسل جوان را به خودش جذب می‌کند، چیزی جزء دعای شهدا نیست البته باید از خانواده محترم آقای بابایی به خصوص همسر محترم و سیده بزرگوار که این شخصیت را در همه دوران کمک کرده‌اند، تشکر و قدردانی کرد.

وی افزود: درباره «گردان نهم» باید بگویم با توجه به نزدیکی پیروزی انقلاب اسلامی و درگیری فکری که دارم، چند صفحه ابتدایی را در ساعت یک بامداد شروع به خواندن کردم که یک دفعه متوجه شدم 270 صفحه از این کتاب را یک ضرب خوانده‌ام آن هم در شرایط شلوغی ذهن، که کار بسیار سختی بود ولی به هیچ وجه نتوانستم کتاب را کنار بگذارم.

* جنگ را باید شفاف و صادقانه برای نسل جوان به نگارش درآورد

آبخضر ادامه داد: کتاب «گردان نهم» دارای ویژگی‌های خاص خودش است، اما یک واقعیت در این کتاب است که اگر ما نویسندگان هم همانند آقای بابایی به مراعات آن بپردازیم قطعاً خواهیم توانست مخاطبان زیادی را جذب کنیم و آن بیان جنگ به صورت شفاف و صادقانه برای نسل جوان است، همچنین ‌صداقت گفتار آقای بابایی کاملاً در کتاب «گردان نهم» مشاهده می‌شود.

 

* سردار عسکری:  قصه پشت جنگ، مورد غفلت واقع شده است

سردار مجتبی عسکری مسئول حفظ آثار سپاه محمد رسول الله (ص) یکی دیگر از سخنرانان مراسم رونمایی از کتاب «گردان نهم»، بود که بیان داشت: در زمان جنگ تحمیلی، آقای غریب یکی از فرماندهان گردان شهید احمد متوسلیان بود که در جنگ شلمچه و خرمشهر حضور داشت، این فرد وقتی در دوراهی و یا مشکلی قرار می‌گرفت شخصی به نام سیدمهدی فاطمی که در آن زمان شاید بیشتر از 14 سال نداشت به دلجویی و دادن امید به او می‌پرداخت که باید گفت این افراد از دامن کدام پدر و مادر رشد پیدا کرده بودند که سنگ صبور بزرگ مردانی چون یک فرمانده گردان و یا لشکر به شمار می‌رفتند.

وی اضافه کرد: قصه پشت جنگ، مورد غفلت واقع شده است یعنی نسبت به فرماندهان و رزمندگان تهران کم‌کاری صورت گرفته است که باید به معرفی آنها بپردازیم.

سردار عسکری با شوخی رو به گلعلی بابایی کرد و گفت: اگر آقای بابایی را گوربه گور هم کنید، دست از نوشتن برنمی‌دارد.

 

* کرونی: نوشتن از دفاع مقدس، در واقع نوشتن از حقیقت است 

در ادامه این مراسم هاشم کُرونی، شاعر جوان انقلابی بیان داشت: نوشتن از دفاع مقدس، در واقع نوشتن از حقیقت است و اگر نویسندگان دفاع مقدس دارای آبرو هستند به خاطر این است که درباره آبروداران به قلم زدن می‌پردازند.

وی ادامه داد: ای کاش مدیران فرهنگی نظام، فرمایش مقام معظم رهبری را مدنظر قرار می‌داند و برای آفرینش‌های هنری از این موارد استفاده می‌کردند، همچنین امیدواریم تلاش‌های استادانی همانند استاد گلعلی بابایی در کشور ارزش و ارج نهاده شود.

کرونی به قرائت شعر سپید برای مدعوین حاضر در مراسم رونمایی کتاب «گردان نهم»، پرداخت که در ذیل از خاطرتان می‌گذرد:

صدای لالایی زنی می‌آید

که مردان بسیاری از گهواره‌اش بر خاسته‌اند و

سرخ بر زمین افتاده‌اند

چارقدی سه رنگ بر سر دارد

مادرم ایرا

بگو در تو خاکم کنند

حتی اگر دست نداشته باشم

تا پرچمت را تکان دهم، یا چشم

که مواظبت باشد از گزند

فریاد گلوله‌ها را می‌شنوی؟

بگو تا در تو خاکم کنند

اینجا صدای رود رود مادران سیاوش می‌آید

می‌گذرم، از لا به لای خون آتش‌ها

از پیچ واپیچ کوه‌ها

خسته رودم

می‌خواهم سر بر دامان آبی‌ات بگذارم

تا دریا شوم!

 

* بابایی: رهبر انقلاب، یکی از مشتریان وفادار و نکته سنج آثار ادبی منعبث دفاع مقدس است

در این مراسم گلعلی بابایی، نویسنده کتاب «گردان نهم»، بیان داشت: خود را لایق سخنانی که دوستان در این مراسم عنوان کردند، نمی‌دانم، چرا که اگر کاری هم انجام شده عنایت شهدا بوده است.

وی اضافه کرد: امروز خوشحالم که نتیجه تلاش‌هایم در «گردان نهم» کتاب شده است؛ من در «گردان نهم» به دنبال آدم‌های جنگ گشتم، دنبال جوانانی رفتم که دانشجو و دانش‌آموز وارد جنگ شدند و ژنرال و فرمانده بیرون آمدند. یعنی دنبال آنهایی رفتم که به تعبیر مقام معظم رهبری معجزه‌های انقلاب و جنگ بودند و هستند.

بابایی ادامه داد: مقام معظم رهبری در دیداری که در روز 24 آذر امسال با تعدادی از فرماندهان عالی رتبه داشتند، فرمودند؛ «من کتاب‌های جنگ را زیاد می‌خوانم. همین کتابی که در مورد گردان نهم تهران اخیراً نوشته شد و شهید وزوایی و دیگران را مفصلاً شرح داد، آدم می‌بیند این بچه‌های دانشجوی بی‌اطلاع و بی‌خبر از فنون جنگ، ظرف مدت کوتاهی، یک نظامی بزرگ می‌شوند، با سرهنگ‌های ارتش آن جور بحث می‌کنند. آنها یک چیزی می‌گویند، اینها یک چیزی می‌گویند. بحث می‌کنند با هم. این خودش یک معجزه است. جنگ کاری کرد که سرباز، صفر ما، تبدیل شد به یک استراتژیست نظامی!. این چیست؟ این معجزه انقلاب و دفاع مقدس است. این حرف‌ها از بس واضح است، گم می‌شود. شما اینها را بگویید».

به گفته این نویسنده ادبیات دفاع مقدس، رهبر فرزانه انقلاب اسلامی ایران، یکی از مشتریان وفادار و نکته سنج آثار ادبی منبعث از هشت سال دفاع مقدس مردمان این مرز و بوم است.

 

* عرصه نامکشوف مانده «ادبیات مستند دفاع مقدس»، زیر گونه‌ای نوپا با عنوان «یگان نویسی» است

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری چه به جا فرمودند که «ان هشت سال جنگ، می‌تواند تاریخ ملت ما را تغذیه کند». شاید به جرأت بتوان مدعی شد که برای تحقق این امر مهم، یکی از مهمترین زیر گونه‌های عرصه وسیع و تا به امروز نامکشوف مانده «ادبیات مستند دفاع مقدس»، زیر گونه‌ای نوپا با عنوان «یگان نویسی» است.

بابایی ادامه داد: در این زیر گونه، سوژه و قهرمان محوری اثر، نه یک فرد یا یک عملیات نظامی، بلکه یک یگان رزمی، به مثابه کالبدی واحد برای از قوه به فعل درآوردن اراده مجموعه‌ای از انسان‌های رزمنده درگیر در پیکار است.

وی افزود: نگارش کارنامه عملیاتی این «کل واحد»، خواه یک لشکر باشد یا یک دسته، و چه معطوف به بازروایی عملکرد آن در یک عملیات باشد یا چندین نبرد، فی‌نفسه از آن همه جذابیت و هیجان برخوردار است که خواننده آثاری از این دست را، با خود به بطن و متن ماجرا ببرد.

به گفته بابایی، در کشور ما و مشخصاً از اواسط دهه هفتاد شمسی بود که نخستین آثار مرتبط با یگان‌نویسی دوران دفاع مقدس، به صورت جسته و گریخته منتشر شدند. کتاب‌های ارزشمند گردان عاشقان، حماسه گردان مقداد لشکر 27 در نبرد آزادسازی خرمشهر به قلم حاج اصغر آبخضر و گردان 144 در عملیات ثامن الائمه (ع) به قلم امیر سرتیپ فرض‌الله شاهین‌راد، نخستین برآمد این موج نو بودند.

وی اضافه کرد: در پی آنها، این بار یگان‌نویسی ادبیات مستند دفاع مقدس با انتشار آثاری جامع‌تر، قد علم کرد و خود را بیشتر به چشم علاقه‌مندان به این گونه ادبی کشید. کتاب‌های «شناسایی بمو» با موضوع عملکرد واحد اطلاعات لشکر 27 در مقطع زمستان 1361 تا پاییز 1362 به قلم اصغر کاظمی و «همپای صاعقه»، جلد یکم کارنامه عملیاتی لشکر محمد رسول‌الله (ص) در دوارن جنگ تحمیلی و «ضربت متقابل»، جلد دوم مجموعه مزبور که هر دوی این کتاب‌ها را بنده و حسین بهزاد مشترکاً تألیف کرده‌ایم.

 

* کتاب «گردان نهم» با هدف بازروایی کارنامه عملیاتی گردان حبیب به نگارش درآمد

بابایی بیان کرد: کتاب «دسته یک» با موضوع عملکرد دسته‌ای از بسیجیان گردان حمزه لشکر 27 در نبرد والفجر 8، به قلم اصغز کاظمی و کتاب «قرارگاه نصر» در عملیات بیت‌المقدس به قلم امیر سرتیپ سعید پورداراب که جملگی این آثار در چارچوب همین موج دوم یگان‌نویسی هدفمند و موفق قرار دارند؛ نظر عنایت رهبر معظم انقلاب به برخی از این آثار و نگارش تقریظ‌های آکنده از تجلیل و تشویق معظم‌له بر تعدادی از این کتاب‌ها، برهان قاطعی بر حقانیت و اصالت این زیرگونه نوین ادبیات مستند دفاع مقدس، تلقی می‌شود.

وی افزود: در همین ارتباط جلد یکم کتاب «گردان نهم» با هدف بازروایی کارنامه عملیاتی گردان حبیب‌بن مظاهر لشکر 27 محمد رسول‌الله (ص) از مقطع تأسیس در زمستان 1360 تا پایان عملیات والفجر یک در بهار 1362 به نگارش درآمد؛ بنده در چهار فصل ابتدایی کتاب به «چرایی تحمیل جنگ 8 ساله به ملت انقلابی ایران»، «شرایط ایران در شروع جنگ»، «اهداف نظامی و سیاسی صدام از حمله به ایران»، «چگونگی به گل نشستن ماشین جنگی عراقی در پی مقاومت‌های مردمی»، «بی‌کفایتی‌های رئیس جمهور و جانشین فرماندهی کل قوا، ابوالحسن بنی‌صدر در یک ساله اول جنگ»ف «پیدایش دکترین رزم انقلابی»، «استراتژی نوین سپاه در تشکیل تیپ‌های مانوری» و نهایتاً به «چگونگی تشکیل تیپ 27 محمدرسول‌الله (ص) و گردان نهم آن زمستان 1360» پرداخته‌ام.

بابایی بیان کرد: از فصل پنج تا فصل دوازدهم با عناوینی چون «گمشده در عملیات»، «محرم 3 به فرماندهی حاج علی»، «از گرمدشت تا کوت‌سواری»، «دوئل در خین»ف «با گردان حبیب در شرق کانال ماهی»، «رویارویی با مثلث چهارم»، «نبرد مسلم‌بن عقیل» و «مصاف در زمین‌های مسلح» به نقش گردان حبیب در عملیات‌های «فتح‌المبین»، «الی بیت‌المقدس»، «رمضان»، «مسلم‌بن عقیل»، «زین‌العابدین (ع)»،‌ »والفجر مقدماتی» و «والفجر 1»، به صورت مفصل پرداخته‌ام.

به گفته این نویسنده ادبیات دفاع مقدس، فصل انتهایی کتاب را به عکس‌های رزمندگان گردان حبیب طی عملیات‌هایی که به آنها اشاره شد، اختصاص داده است، عکس‌هایی که با آدم حرف می‌زنند و هر کدام تداعی خاطرات تلخ و شیرین آن دفاع هشت ساله هستند.

وی اضافه کرد: امیدوارم همان طور که کتاب‌هایی چون «همپای صاعقه» و «ضربت متقابل» توانستند باب جدیدی را در حوزه مستندنگاری ادبیات دفاع مقدس با عنوان «یگان‌نویسی» باز کنند، این کتاب نیز بتواند پنجره‌ تازه‌ای را در همین حوزه منتها در حیطه نگارش سوابق رزمی گردان‌ها، بگشاید، تا از منظر آن بتوان ناگفته‌های جنگ هشت ساله را برای نسل‌های حاضر و آتی ایران زمین به تصویر کشید.

 

 

* روایت گلعلی بابایی از دیدار با مقام معظم رهبری و نظر ایشان درباره کتاب «گردان نهم»

بابایی ادامه داد: باید یاد کنم از حسین بهزاد، یار ما که با همه تلخی‌هایش بسیار شیرین است، اگر کاری در این چند مدت توانستم انجام دهم، حقیقتاً از مشاورت و کمک‌های این فرد بوده است، تشکر می‌کنم چراکه من و آقای بهزاد با هم توانستیم این کار را انجام دهیم.

وی عنوان کرد: یکی دو هفته گذشته فرصتی پیش آمد، توفیقی بود که به خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم، وقتی نوبت بنده شد رفتم جلو و ایشان هم مرا شناختند و رو به رهبر انقلاب گفتم، رفیقی دارم. ایشان فرمودند: بله آقای بهزاد، گفتم: اگر آقای بهزاد بدانند که خدمت شما رسیدم و دستورشان را اجرا نکرده‌ام خیلی ناراحت می‌شوند، ایشان فرمودند: چه دستوری؟ گفتم: آقای بهزاد گفته‌اند: «هر وقت رفتید خدمت رهبر انقلاب از طرف من یک ماچ آبدار از لُپ‌های خوشگل آقا بگیر»، ایشان هم آغوششان را باز و صورت‌شان را بر روی صورت بنده گذاشتند و سپس مقام معظم رهبری جمله‌ای فرمودند: «که من کتاب گردان نهم را خواندم چند بار درباره این کتاب نیز صحبت کرده‌ام، کتاب خوبی بود». 

 

* تجلیل مدیرعامل خبرگزاری فارس از گلعلی بابایی

در پایان مراسم رونمایی از کتاب «گردان نهم»، سیدنظام‌الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس از «گلعلی بابایی» نویسنده ادبیات دفاع مقدس و انقلاب اسلامی به خاطر نوشتن کتاب‌های فاخر در این حوزه با ارائه لوح تقدیر، تجلیل کرد.


فارس