بهائی‌ها در راس مشاغل حساس


2002 بازدید

موضوع : شایعات
به : 322 تاریخ 19/12/47
از : 20 ه 5 شماره : 44551/20 ه 5
به طورى که اخیرا در افواه شایع گردیده اغلب مصادر و مقامات حساس و برجسته مملکتى توسط افراد بهائى این کشور اداره مى‌شود و این قبیل اشخاص وسیله مراکز و یا افراد مرموزى هدایت و رهبرى مى‌گردند. ضمنا گفته مى‌شود در هیئت دولت آقایان نخست‌وزیر. منصور روحانى وزیر آب و برق. ستوده وزیر پست و تلگراف. خسروانى وزیر کشور. سپهبد صنیعى وزیر جنگ. و همچنین تیمسار سپهبد خادمى1 مدیرعامل شرکت هواپیمایى هما. سپهبد ایادى پزشک مخصوص شاهنشاه آریامهر. درویش مقامى رئیس کارگزینى دربار شاهنشاه جزو این گروه بوده و شنیده مى‌شود موضوع بدرقه حجاج وسیله آقاى نخست‌وزیر صرفا جهت اغفال مردم صورت گرفته و همچنین گذاردن پیپ در گذشته [گوشه] لب آقاى نخست‌وزیر یکى دیگر از عوام‌فریبى‌ها است چون فرقه بهائى با دخانیات مخالف بوده و آن را تحریم نموده است ولى آقاى نخست‌وزیر مى‌خواهد بدینوسیله مردم عوام را فریب دهد که جزو فرقه بهائى نیست.
توضیح منیع : نشر و انتشار این قبیل اخبار در بین مردم موجب بدبینى آنان به دستگاه و سایر مسئولین مملکتى خواهد شد اصلح است هر چه زودتر جلو این قبیل شایعات بموقع گرفته شود. (دانشجو)

1ـ على‌محمد خادمى فرزند لطف‌اللّه‌ در سال 1292 در جهرم در خانواده‌اى بهایى متولد شد. تحصیلات ابتدایى، متوسطه، تخصصى و عالى را به ترتیب در شیراز، اصفهان و دانشکده افسرى تهران سپرى نمود و دوره‌هاى تخصصى و عالى ناوبرى هوایى را در انگلستان و دوره ستاد فرماندهى هوائى را در آمریکا به پایان رساند و در سال 1316 به عنوان خلبان فارغ‌التحصیل شد و بعدا در همین رشته به تعلیم خلبانى پرداخت. تیمسار خادمى اولین خلبان ایرانى است که در سال 1327 به دریافت گواهى‌نامه خلبانى بین‌المللى نایل آمد و از سال 1325 تا 1328 به شرکت سابق هواپیمایى ایران مأموریت یافت و با سمت خلبانى در خطوط داخلى و بین‌المللى بکار پرداخت و در سال 1339 مجددا به نیروى هوایى برگشت. نامبرده در مشاغلى از جمله، مدیر آموزش دوره ستاد هوائى، رئیس ستاد نیروى هوائى و آجودان مخصوص و مدیر عامل هواپیمایى ملى ایران بکار پرداخت و از آغاز تأسیس مؤسسه حمل‌ونقل هوایى، یعنى از پنجم اسفند سال 1340 عضویت هیئت مدیره و مدیریت عامل «هما» را برعهده داشت. مشارالیه در دهم تیرماه سال 1349 به سمت مشاور ادارى روتارى بین‌المللى گروه ب شامل 6 کلوپ ایران از طرف روتارى بین‌المللى انتخاب گردید و نشانهاى درجه 2 افتخار و تاج را از شاه و نشان درجه 2 کوکب را از طرف ملکه الیزابت دریافت نمود و در تاریخ 18 آبان 1357 خودکشى کرد.
طبق سند بیوگرافیک ساواک: نامبرده از نظر صحت عمل و درستى مورد ایراد نبوده و از لحاظ مدیریت و شایستگى و حسن شهرت خوب، فردى لایق، کاردان مصمم و با پشتکار معرفى گردیده است. ضمنا معروف به بهائیگرى است و نسبت به هم‌مسلکان خود داراى سمپاتى بوده و اغلب این افراد را در رأس کارها قرار مى‌دهد. خادمى مشاور کلوپ روتارى بین‌‌المللى و ریاست کلوپ روتارى شمال تهران را نیز عهده‌دار بود.
اسناد ساواک ـ پرونده انفرادى
 

 


بهائی‌ها در راس مشاغل حساس