رویدادهای3ماهه دوم 2013


1377 بازدید

رویدادهای3ماهه دوم 2013

تهران /خبرگزاری قدس: جمهوری اسلامی ایران بر اساس رویکرد راهبردی رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) و با اتکا به اصل 154 قانون اساسی مبنی بر حمایت از نهضت های آزادیبخش جهان، پشتیبانی از آرمان فلسطین و دشمنی رژیم صهیونیستی به یکی از اصلی ترین اولیتهای سیاست خارجی خود تبدیل و بارها از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی هم براین مهم تاکید شده است.

اگرچه باگذشت سی و چهار سال از پیروزی انقلاب اسلامی حمایت از مسئله فلسطین در دولتهای مختلف با فراز و نشیبهایی همراه بوده اما آنچه مسلم است اینکه حمایت ملت ایران از آرمان امام راحل(ره)به یک فرهنگ ریشه دار تبدیل شده است که نمادآن در راهپیمایی های گسترده روز جهانی قدس به چشم میخورد.

با توجه به اهمیت جایگاه فلسطین در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و نقش دولتها در چگونگی اجرای" قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین" برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران و پیروزی دکتر حسن روحانی به عنوان هفتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران یکی از مهمترین رویدادهای اثر گذار برمساله فلسطین در ژوئن 2013 است. گزیده ای از مهمترین رویدادهای سرزمینهای اشغالی فلسطین در سه ماه دوم سال 2013 به شرح ذیل می باشد :

ماه آوریل:

- رهبران جنبش مقاومت اسلامی "حماس"، خالد مشعل را برای یک دوره چهار ساله دیگر به عنوان رئیس دفتر سیاسی این جنبش انتخاب کردند. شورای مشورتی حماس یکم آوریل در قاهره پایتخت مصر تشکیل جلسه داد و بار دیگر خالد مشعل را به عنوان رئیس دفتر سیاسی این جنبش انتخاب کرد.

- سلام فیاض نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین به دنبال اختلافاتی که میان وی وابومازن رئیس این تشکیلات درباره سیاست های دولت به وجود آمده بود، استعفا کرد. ابومازن نیز ضمن قبول استعفای وی از او خواست تا زمان تشکیل دولت جدید به فعالیت های خود ادامه دهد.

ماه می :

- هیئتی به نام کمیته پیگیری طرح صلح از سوی اتحادیه عرب به واشنگتن رفت تا طرحی موسوم به تبادل اراضی حمایت کند.براساس این طرح، نخستین‌بار مسئله تبادل اراضی میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها پذیرفته شده و این در حقیقت به معنای مبادله مقادیری از اراضی فلسطینی در مقابل مقادیری دیگر از اراضی فلسطینی‌ها است و در این میان تنها اشغالگران اسرائیلی سود می‌برند.

- اعضای دائم اتحادیه عرب نشست فوری خود به منظور بحث و بررسی اقدامات و تحرکات مطلوب جهت مقابله با تشدید جنایت های رژیم صهیونیستی علیه مسجد مبارک الاقصی را به ریاست "عمرو ابو العطا" نماینده مصر و رئیس کنونی مجلس اتحادیه عرب و مشارکت نبیل عربی، دبیر کل این اتحادیه برگزار کردند.

- جنبش "حماس" موافقت جنبش فتح با طرح مبادله اراضی فلسطینی با دشمن صهیونیستی را به شدت محکوم و آن را اقدامی دیگر در راستای ادامه سیاست های امتیازدهی مجانی به این رژیم عنوان کرد.

- بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی در مراسم سالانه بزرگداشت کشته شدگان کشتی "التلینا" تاکید کرد که برقراری صلح و سازش در منطقه تنها با تحقق دو مساله امکان پذیر خواهد بود، نخست به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی به عنوان دولتی کاملا یهودی و دوم تامین امنیت ساکنان یهودی سرزمین های اشغالی.

ماه ژوئن :

- سازمان همکاری اقتصادی و توسعه ( OECD ) گزارش سالانه خود را منتشر کرد. در این گزارش آمده که رژیم صهیونیستی در راس فهرست فقیرترین نظام های اروپایی قرار دارد و سیاست های نژاد پرستانه دولت عبری علیه فلسطینیان یکی از اصلی ترین دلایل این مساله عنوان شده است. رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با رامی حمد الله، رئیس دانشگاه ملی نجاح در مقر این تشکیلات در رام الله دیدار کرد و وی را به عنوان مسئول تشکیل دولت جدید در کرانه باختری انتخاب نمود.دولت مردمی فلسطین در غزه نیز تشکیل دولت جدید رام الله را اقدامی غیر قانونی و نامشروع خواند. رامی حمدالله پس از سه هفته از مقام خود استعفا کرد وی مشکلات و فسادهایی که دامنگیر تشکیلات خودگردان شده بود را دلیل استعفای خود عنوان کرد و استعفای وی از سوی ابومازن پذیرفته شد . 

- راهپیمایی های همبستگی با قدس و محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی در این شهر، به صورت همزمان در دهها شهر مختلف در سراسر جهان برگزار شد. این راهپیمایی ها در نزدیک به 50 کشور مختلف جهان در پاسخ به فراخوان کمیته بین المللی قدس برگزار شد. در همین راستا، هزاران نفر از فلسطینیان ساکن باریکه غزه در راهپیمایی قدس که از مقابل مساجد غزه آغاز شد، شرکت کردند و به سمت گذرگاه بیت حانون در مرزهای شمالی باریکه غزه با "اسرائیل" حرکت کردند. در این راهپیمایی رهبران مختلف فلسطینی سخنرانی کرده و خواستار حمایت از قدس و محکومیت اقدامات یهودی سازی رژیم صهیونیستی در آن شدند.

- حجت الاسلام و المسلیمن دکتر حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری 24 خرداد ماه با کسب ۱۸میلیون ۶۱۳هزار و ۳۲۹رأی منتخب شد و به عنوان هفتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران معرفی گردید . جنبشهای حماس و جهاد اسلامی در واکنش به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در ایران اسلامی، جایگاه کشورمان در دفاع از مقاومت و مسئله فلسطین را مهم توصیف کرده و خواستار ادامه این حمایتها شدند. همچنین بسیاری از شخصیتهای فلسطینی با ارسال پیامهایی جداگانه پیروزی حسن روحانی در انتخبات ریاست جمهوری ایران را تبریک گفتند .


قدس