روایت خاطرات روزهای کودکی در «دختر دیگر»
داستان «دختر دیگر» اثر آنی ارنو، از نامههای نویسنده به خواهرش شکل گرفته است؛ خواهری که در 6 سالگی درگذشت، ولی حضور او در همه سالهای نبودنش بر زندگی این خانواده سایه افکنده است. نویسنده با نوشتن این نامهها مخاطب را در خاطرات سالهای دور خود شریک میکند.-
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «دختر دیگر» نامهای به خواهری است که با نثری داستانی نوشته شده و نویسنده با نوشتن این نامه، خاطرات دوران کودکی و سختیها و شادیهای زندگیاش را خطاب به خواهری مرور میکند که در 6 سالگی درگذشته است. ارنو در این کتاب گریزی به سالهای گذشته زندگیاش میزند و داستانگوییهایش پراکنده است، اما در لابهلای همین پراکندهگوییهاست که داستان زندگی نویسنده شکل میگیرد.
نویسنده این نامه گرچه بعد از مرگ خواهرش تک فرزند خانواده بوده، اما سایه فرزند دیگری بر خانواده سه نفره آنها افتاده است.
آنی ارنو (Annie Ernaux) نویسندهای فرانسوی و متولد سال 1940 میلادی است. ترجمه کتاب دیگری به نام «جایگاه» نیز به تازگی از وی منتشر شده که یکی از مطرحترین داستانهای ارنو محسوب میشود. این کتاب در سال 1984 توانست برگزیده جایزه ادبی «رنودو» شود؛ جایزهای که پیش از این برگزیدگانی مانند امانوئل کارر، لویی فردینان سلین و ژرژ پرک داشت.
کاویانی، مترجم این کتاب، پیش از این مجموعهای از داستانهای «نیکولا کوچولو» اثر ژان ژاک سامپه و رنه گوسینی و همچنین جایگاه ارنو را نیز به فارسی ترجمه کرده است.
در بخشی از توضیح این کتاب آمده است: «نویسنده در این نامه از احساسی میگوید که خودش هم جنس آن را نمیشناسد؛ شرم، گناه، هراس یا حسادت. حس تقسیم محبت پدر و مادر با خواهری نادیدنی، حس گرفتن جای دیگری. همه اینها از همان یکشنبه تابستانی که نویسنده به وجود خواهر دیگری آگاهی یافت، با او همراه بوده.»
داستان «دختر دیگر» اثر آنی ارنو با ترجمه دینا کاویانی در 60 صفحه و به بهای دو هزار تومان از سوی انتشارات همشهری منتشر شده است.
ایبنا
نظرات