آمریکا میانجی بیطرفی درمذاکرات سازش نیست


1598 بازدید

آمریکا میانجی بیطرفی درمذاکرات سازش نیست

صهیونیستها در صدد ضمیمه کردن قدس به اسراییل به عنوان پایتخت آن هستند. سیاستی که نقض صریح و آشکار قطعنامه های سازمان ملل و ضربه محکمی برای تشکیل کشورفلسطینی به پایتختی قدس است.

 بگفته نوام چامسکی مذاکرات سازش باردیگر شکست خواهد خورد.
به گزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)به نقل از اخبارفلسطین نوام چامسکی استاد زبان شناسی و فیلسوف معروف آمریکایی که نویسنده بیش ازصد جلد کتاب است گفت:آرمان تشکیلات خودگردان فلسطین برای تشکیل کشوری مستقل درکناراسراییل و پافشاری تل الربیع برای تشکیل دولت اسراییلی ازنهر تا بحرازجمله دلایلی است که موجب شکست این مذاکرات خواهدشد.
وی افزود:هیچ شکی نیست که اجرایی شدن این فرضیه ها که نقصهای زیادی دارد تقریبا محال است وبهمین دلیل خواسته وناخواسته ما بسوی گزینه سومی که به واقعیت نزدیک تراست سوق میابیم وآن اینکه رژیم صهیونیستی به سیاست کنونی خود تحت حمایت اقتصادی ، نظامی و دیپلماتیک کامل آمریکا ادامه خواهد داد. وی تاکیدکرد:سیاستهای رژیم صهیونیستی مشخص است و ریشه های آن به جنگ سال 1967 باز می گردد و عمل به این سیاستها اززمان امضای موافقتنامه اوسلو در سال 1993 به بعد قویترشده است.
براساس موافقتنامه اوسلو،کرانه باختری رود اردن وغزه مناطقی از یک سرزمین هستند و تجزیه ناپذیرند ولی اسراییل و آمریکا برای ایجاد فاصله بین این دو منطقه تلاش زیادی میکنند و این یعنی هرگونه حکومتی که فلسطینیان در کرانه باختری رود اردن تشکیل دهند هیچ ارتباط مستقیمی با جهان خارج نخواهد داشت. سیاست بعدی صهیونیستهاایجاد "قدس بزرگ" است.
به همین علت توسعه طلبی صهیونیست ها در این شهر هر روز بیشتر میشود و آنان در صدد ضمیمه کردن قدس به اسراییل به عنوان پایتخت آن هستند. سیاستی که نقض صریح و آشکار قطعنامه های سازمان ملل و ضربه محکمی به آرزو و امید فلسطینیان برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی به پایتختی قدس است. صهیونیست ها در صدد الحاق بسیاری از سرزمین های نزدیک دیوار حایل به اسراییل هستند تا از این طریق به منابع آبی، زمین های حاصلخیز و برخی از روستاهای فلسطینی در کرانه باختری رود اردن دست یافته وآنها را تصرف کنند.
چامسکی معتقد است که همه شهرک های صهیونیست نشین در هرگونه موافقتنامه صلحی همچنان بعنوان بخشی از اسراییل باقی خواهد ماند این چیزی است که مارک رگیو سخنگوی کابینه اسراییل نیز بدان اذعان کرده است. این در حالیست که دادگاه کیفری بین المللی و همچنین شورای امنیت سازمان ملل متحد بسیاری از شهرک های اسراییلی واقع در سرزمین های اشغالی فلسطین را غیر قانونی می دانند.
وی افزود:آمریکا در سال های نخست با مواضع بین المللی درباره شهرک های اسراییلی همراه بود ولی در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان، به بهانه اینکه این موضع باعث ضربه زدن به روند سازش میشود آنرا تغییر داد.
بگفته این نویسنده آمریکایی طرف اسراییلی حتی به تخلیه منطقه نهر اردن از فلسطینیان واحداث شهرکهای صهیونیستی بسیاری از چاههای آب را بسته است و زمینه را برای الحاق این منطقه به اسراییل آماده کرده است. همه این اقدامات اسراییل میتواند سناریوی انزوای هر حکومت فلسطینی در نوار غزه را تکمیل کند.
اسراییل در کرانه باختری رود اردن تاسیسات زیربنایی عظیمی را احداث کرده است که فلسطینیان از آنها هیچ سهمی ندارند و وجود این تاسیسات بزرگ در آینده توجیهی برای صهیونیستها به منظور الحاق مناطقی از کرانه به اسراییل خواهد بود. چنین است که اسراییل می خواهد همه مناطقی را که بر آن سلطه دارد از وجود فلسطینیان خالی کند تا دیگربا مشکلی بنام بافت جمعیتی یا حقوق مدنی و در خواستهای سازمانهای مخالف نژادپرستی مواجه نشود.
چامسکی اظهار داشت:همزمان با آغاز دور جدید مذاکرات سازش طرف اسراییلی به روشنی اعلام کرد که به شهرک سازی در قدس بخصوص در مناطق شرقی آن ادامه می دهد. در واقع اسراییل در صدد گسترش فهرست اولویت های خود است. طبعا باراک اوباما رییس جمهور آمریکا نیز با تعیین مارتین ایندیک نماینده ویژه خود در امور صلح خاورمیانه چراغ سبزی به ادامه اقدامات تحریک آمیز صهیونیستها نشان داد زیرا ایندیک به طرفداری از لابی صهیونیسم و نزدیکی به آنان معروف است.
آمریکا و اسراییل کاری کرده اند که طرف فلسطینی را در چرخه مذاکرات ولو این که نتیجه نداشته باشد نگه دارند. از جمله شروطی که بر طرف فلسطینی تحمیل شده این است که روند مذاکرات باید در دست آمریکا باشد این در حالی است که کاخ سفید میانجی بی طرفی بین فلسطینیان و اسراییلی ها نیست زیرا بطرفداری ازصهیونیستهادرهرشرایطی متعهداست.
از دیگر شروط تحمیلی به فلسطینیان این است که فعالیت شهرک سازی اسراییل باید ادامه یابد و طرف فلسطینی در اعتراض به آن حق غیبت ازمذاکرات را ندارد. این فیلسوف آمریکایی خاطرنشان کرد:توافق بین المللی برتشکیل کشور مستقل فلسطینی در کناراسراییل در چارچوب مرزهای برسمیت شناخته شده بین المللی وجود دارد که از جمله کشورها و طرفهای موافق جهان عرب و برخی از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی است ولی آمریکا و اسراییل سال 1967 موافقتنامه آتش بس 1947 را رد کردند و آمریکا پیش نویس طرحی را که مصر ، اردن و سوریه پیشنهاد کرده بودند نپذیرفت.
امروز نیز مخالفت آمریکا همچنان ادامه دارد تا جایی که در فوریه سال 2012 آمریکا از حق وتو علیه قطعنامه ضد اسراییلی درباره شهرک سازی های غیر قانونی آن استفاده کرد. حال سوال خنده داراین است که با توجه به شرایط گذشته و حال و روند مذاکرات سازش آمریکا چرا باز هم در صدد احیای مذاکرات سازش است؟


قدسنا